Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Nyirády Péter - urológus

Dr. Nyirády Péter

2777 kérdésre válaszolt

Kategóriái: urológiai problémák

Szakterülete: férfiproblémák, urológiai problémák

Bemutatkozás

 Dr. Nyirády Péter

az MTA doktora, egyetemi tanár, igazgató Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika és Uroonkológiai Centrum

A Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika, igazgató professzora vagyok. Egyetemen dolgozva a betegellátás mellett aktívan részt veszek magyar, német és angol nyelven az oktatásban (orvos és szakorvosképzés) és a tudományos munkában.

Fő érdeklődési területem mind tudományosan, mind a klinikumban az uroonkológia és a férfi külső nemiszervi és húgycső rendellenességek helyreállító és esztétikai sebészete.

2004-óta a Klinika laparoscopos munkacsoportjának vezetőjeként a húgyutak minimális invazív beavatkozásait végezzük nagy gyakorlattal.

Magánrendelésem a MOM Parkban az OXIVIT rendelőben van, ahová bejelentkezni a 06 1 88-74-333-as számon lehet napközben.

Legutóbbi válaszai

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Merev állapotban

Tisztelt szakértő!

Petyhüdt állapotban egy urológus megtudja mondani hogy van e rövid fitymafékem,vagy azt csak merev állapotban tudná megmondani?

Válasz:

Kedves Kérdező! Elviekben nyugalmi állapotban is meg lehet vizsgálni, de a továbbiak eldöntésében legfontosabb az Ön panaszai. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Korai magömlés túlérzékeny a makkom

Tisztelt dr.úr! Szeretnék tanácsot kérni. Az a problémám hogy túl érzékeny a makkom és e miatt nem tudook normális nemi életet élni mert korán elélvezek még nem merev állapotban is. Naponta 3-4kvt iszom mértékkel fogyasztok alkoholt is. Fizikai munkát végzek. Köszönöm a válaszát!

Válasz:

Kedves Kérdező! A férfiaknak a kielégülési folyamatot lehet tanulni, késleltetni. Javasolt partnerével az együttlét során gyakorolni, hogy minél hosszabb ideig tudjon együtt lenni párjával. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Here csomó

Tisztelt Doktor Úr!

Nekem 10 éve vesekövem volt és a kórházban kivizsgáltak a kő eltávozott magától, majd kezdtem érezni a jobb herémen a mellékhere csatlakozásánál egy nehezen kitapintható csomót mely tompa fájdalommal járt. Majd újabb vesekővel ismét sürgősségi és az urulógus doktor úr megvizsgált tapintással nem érzett elváltozást. Ennyi idő után is ott a csomó és többször érzek diszkomfort érzést a tájékán. A csomó nem nőtt legalább is nem érzem hogy nőtt volna és a herém sem nőtt szerintem. Tudni kell hogy generalizált szorongás és pánikzavar követte a vesekövet, félek orvoshoz menni vizsgálatra is.

Kérdésem ennyi idő után biztos hererák lehet, vagy esetleg más?

Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Kedves Kérdező! Amennyiben a "csomó" a here és mellékhere között van, akkor nagyon nagy biztonsággal ki lehet zárni here tumor lehetőségét. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Urológiai probléma

Tisztelt Doktor Úr!

23 éves vagyok. Kb. két hete a péniszem tövéhez közel megjelent egy vízszintes, kis méretű "duzzanat" a bőr alatt. Barátnőm vette észre szex közben. Olyan mintha valami ér lenne. Fájdalmat nem okoz, a bőr felületén elváltozás nem látható. Lankadt állapotban szinte alig érződik, merevedés közben jól kitapintható. Az lenne a kérdésem, hogy ezt mi okozhatta, (megerőltetés esetleg?) és elmúlik-e magától vagy van-e vele valami teendő.

Üdvözlettel és köszönettel

UM

 

Válasz:

Kedves Kérdező! Amennyiben a képlet nyugalmi helyzetben elmúlik, panaszt nem okoz, akkor nagy valószínűséggel urológiai teendőt nem igényel. Ha fokozódik a mérete, keménysége és panaszok jelentkeznek, akkor urológushoz kell fordulnia! Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Fityma bal oldalán bőr piros, talán kissé duzzadt, néha fáj, mi a teendő?

Tisztelt Doktor Úr,

A problémám körülbelül 3 hete kezdődött, a fitymám bal oldalán pirosnak látom a bőrt ( hátrahúzott állapotban ), eleinte járt némi viszketéssel, viszont gyakran tisztítom, eleinte kamilla teával ecseteltem, a viszketés megszűnt. A bőr pirosság, illetve ( talán ) duzzadt is kicsit a bőr, nem múlik, panaszom a "működést" tekintve nincs, érdekes, hogy a fityma normál ( nem hátrahúzott ) állapotában, ha rosszul megnyomódik, akkor érzek egy minimális fájdalmat, saját magamnak a fityma hátrahúzott állapotában nem igazán tudok fájdalmat kitapintani, merevedéskor sincs panaszom. A fityma fékem kissé rövidebb, azonban eddig ezzel nem volt problémám. A járványhelyzet miatt csak sürgős esetben fogadják az embert kórházakban, sok magánrendelés sem működik, illetve az ember nem is keresné fölöslegesen a "bajt". A tünetemet én elenyészőnek találom, viszont zavar, mert nem múlik immár 3 hete. A makkon nem látok elváltozást, illetve váladékozást sem tapasztaltam. A kérdésem, hogy indokoltnak látna-e egy szakrendelési vizsgálatot, illetve amennyiben lehetséges így távolról, milyen itthoni kezelést javasol? Olvastam, hogy gyakran a betadine kenőcsöt javasolják, azonban pajzsmirigy problémám lehet, tavaly ősszel gyulladt volt, túlműködéses tüneteim voltak, tsh szerint minimális alulműködésem volt, viszont a mai napig is túlműködéses tüneteim vannak, szeretnék elmenni vizsgálatra, csak sürgős esetben lehetséges, gyógyszert nem szedek rá.. Mit javasol?

 

Válaszát, segítségét előre is köszönöm.

Válasz:

Kedves Kérdező! A fitymán észlelt elváltozás nagy valószínűséggel banális helyi gyulladás. Javasolt Betadine oldat (nem krém) és Canesten kenőcs használata! Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Húgyúti probléma férfinál

Tisztelt szakértő !

 

Feleségemnél felborult a hűvelyflórája és egy valamilyen fertőzés uralkodott el a hüvelyében. Ez nála érzékenységet okozott, majd pár héttel később nálam a makkomon piros foltokat (nem gomba, bőrgyógyász kezelt rá, de nem az) majd később húgycső érzékenységet okozott, alkalmanként most már olyan, mintha a prosztatámmal lenne gond (korábban sokszor volt prosztata gyulladásom), de még nem tört ki a gyulladás, csak ágyéki érzékenység van, vizelési gondom még nincs. Készítettünk ondótenyésztést melynek eredménye streptococcus mitis 10^3  csíraszámban azzal a megjegyzéssel, hogy kontamináló bőrflóra mellett.

Kérdésem, hogy ez okozhatja akkor a panaszaimat ?, érdemes erre kezelni ?

Köszönettel,

Béla

Válasz:

Kedves Kérdező! Az ondótenyésztésnek a legutóbbi irányelvek szerint semmi értelme nincs, amit az Ön eredménye is tükröz. Antibiotikus kezelésnek semmi indikációja. Panaszait nagy valószínűséggel most is az idült prostata gyulladás okozza. Javasolt Proxelane kúp esténként 1x1 használata és Kisvirágú füzike tea fogyasztása! Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Potencia zavar,vagy?

 Tiszteletem!

 1 éve kezdődött a problémám,de egyre rosszabb már szinte impotens vagyok. Nem dohányzom mértékkel,ritkán iszok és napi 1 kávét iszok.lényeg reggel van merevedésem de ha oda kerülök nem megy a szex,pedig a vágy az egekbe ér.Átestem 1 súlyos hörghuroton de a férfierő nem akar vissza térni.Próbáltam netről keményítő-szereket és 1-1alkalomig segít,de félek tőlük,és nem hozták a várt eredményt. Kérdésem: Mi a megoldás nekem(44éves vagyok)? Van olyan gyógyszer ami segít és nem viagra,vagy mit ajánl 1 orvos van ilyen biztonságos gyógyszer ha van mi a neve?olyan ami biztonságos és hosszútávon segít? Kérem válaszoljon valaki!!! Kérem válaszoljanak!

Válasz:

Kedves Kérdező! Az élvezeti szerekről ír, de sem testsúlyát, sem a testmozgáshoz való viszonyáról nem nyilatkozik. Alapvetően a merevedés a szervezet egészségének indikátora. Javasolt kardiológiai kivizsgálása, mert sokszor a merevedési elégtelenség a szívinfarktus előhírnöke. Javasolt urológiai kivizsgálása, szervi eltérés kizárására, majd remélhetőleg átmenetileg gyógyszeres segítség. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Érzékeny makk

Tisztelt Szakértő!

Merev állapotban érzek feszülést , illetve fájdalmat mikor önkielégitek illetve ha aktusom van a párommal. Voltam vele orvosnál, aki se rövid fitymaféket(amit tudtam is,mert akkor maga alá húzná a makkot),se szűkületet nem állapított meg, több mint valószínű hogy érzékeny a makkom amit ő nem mondott, de másra nem tudok már tippelni. 26 évesen mi lenne a megoldás körülmetélni nem akarom magamat

Válasz:

Kedves Kérdező! Amennyiben kóros szervi eltérést az urológus nem talált, akkor remélhető a feszülő érzés megszűnése. Amennyiben a panaszok fokozódnak, akkor javasolt kontroll vizsgálat. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Vizelési problémák

Tisztelt Doktor Úr,

az alábbiakról szeretnék érdeklődni.
Pár évvel ezelőtt volt vizelési problémám(akadozó, nagy ritkán kissé fájó), akkor el is mentem szakemberhez, aki enyhe meszesedést látott. Arra használtam akkor Prostamol uno-t, el is múlt ez a probléma.
Nagyjából két hónapja azonban jelentősen éreztem ezt újra, viszont most már társult derékfájdalommal, hátfájással és intenzívebb vizelési nehézséggel is, ami Sumetrolim hatására valamelyest enyhült, de nem szűnt meg.
Nehéz most rendelésre bejutni, így amíg vártam erre, addig csináltattam egy labort(csatolva küldöm), amihez a labor azt írta a eeszt.gov.hu oldalon, hogy Prosztata túltengés. Amikor bejutottam urológus szakemberhez ő azt mondta szó sincs erről, ő csak meszesedést lát, gyulladást nem, a prosztata mérete normális.
Említettem a doktor úrnak, hogy  Sumetrolim jó volt, de azt mondta az nem jut el a prosztatáig, így írt fel Ciprinol tablettát.
Hét napja szedem, de semmi javulást nem érzek. Továbbra is akadozik a vizelet, a hugyhólyag magasságában és a herékben is folyamatosan érzek tompa, néha szúró érzést, és az ejakuláció is megváltozott. Olyan mintha minden, ami ki akarna jönni, "akadna".
Lehetséges, hogy valójában nem is prosztata a fő probléma, hanem húgyhólyag, vagy húgycső, vagy biztosan prosztata probléma ez?
 
Köszönettel!

Válasz:

Kedves Kérdező! Levele és panaszai alapján prosztata gyulladás, vagy akár megnagyobbodás lehetősége is felmerül. Sajnos életkorát nem ismerem, így az utóbbit megítélni nem tudom. Az antibiotikum nem fogja tudni egyértelműen orvosolni a problémáit. Feltétlenül indokolt lenne kontroll vizsgálatra jelentkeznie kezelőorvosánál! Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Feszülő érzés körülmetélés után

Tisztelt Doktor Úr!

10 napja volt teljes körülmetélésem és merevedéskor úgy érzem nagyon feszül a bőr, fájdalmas. A felszívódó varratok még nem estek ki. Csak Betadine kenőccsel kenem. Ennyi idővel a műtét után ez normális? Sokmindent olvasni a fórumokon, nem tudom mi hiteles. Attól tartok túl sok bőrt távolítottak el. Vagy ennyi idő után ez még nem ad aggodalomra okot és idővel meg fog nyúlni a bőr? Tudok valamit tenni hogy lazítsam a bőrt?

Sajnos a kezelőorvosom nem elérhető, csak egy hét múlva lesz kontroll, addig nagyon nyugtalanít ez a dolog.

Előre is köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Kérdező! 10 nappal a műtét után messzemenő következtetést levonni még nem lehet. Feltétlenül a műtétet végző orvossal lenne javasolt konzultálni, az Ön által feltett kérdésekben! Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!