Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Nyirády Péter - urológus

Dr. Nyirády Péter

2200 kérdésre válaszolt

Kategóriái: urológiai problémák

Szakterülete: férfiproblémák, urológiai problémák

Bemutatkozás

 Dr. Nyirády Péter

az MTA doktora, egyetemi tanár, igazgató Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika és Uroonkológiai Centrum

A Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika, igazgató professzora vagyok. Egyetemen dolgozva a betegellátás mellett aktívan részt veszek magyar, német és angol nyelven az oktatásban (orvos és szakorvosképzés) és a tudományos munkában.

Fő érdeklődési területem mind tudományosan, mind a klinikumban az uroonkológia és a férfi külső nemiszervi és húgycső rendellenességek helyreállító és esztétikai sebészete.

2004-óta a Klinika laparoscopos munkacsoportjának vezetőjeként a húgyutak minimális invazív beavatkozásait végezzük nagy gyakorlattal.

Magánrendelésem a MOM Parkban az OXIVIT rendelőben van, ahová bejelentkezni a 06 1 88-74-333-as számon lehet napközben.

Legutóbbi válaszai

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Rizsszemnyi csomó a bal here tetején/oldalán

Tisztelt Doktorúr/Nő, 

Egy évvel ezelőtt a bal herém felső részének bal oldalán, a mellékhere és a here találkozásánál, a mellékhere alatt egy körülbelül rizsszemnyi méretű felszíni kinövést éreztem, amellyel felkerestem a helyi urológiai magánrendelést. Tapintásos vizsgálat és ultrahang következett, amelynek során a Doktorúr nem talált semmi elváltozást, a kinövés megítélése szerint herefüggelék, szerinte mindig is ott volt, csak nem vettem észre. Mivel azonban a korábbi önvizsgálatok alkalmával nem tapasztaltam, nem sikerült megnyugodnom, így néhány hónappal később egy másik urológussal is megnézettem, majd két hónappal ezelőtt egy újabb vizsgálat következett, azonban a félelmem és a szorongásom csak nőtt, mert a másik orvos állandó jelleggel csupán érthetetlen, kétértelmű válaszokat adott: "nem érzek semmi különösebbet", "Maga nagyon alaposan vizsgálhatja", stb. A csomó ugyan nem nőtt az egy esztendő alatt, már tüneteket sem észlelek, a félelem és a szorongás miatta azonban a mindennapjaim része lett. Szeretnék ezeknél biztosabb diagnózist kapni...

Kérem, segítsenek annak kiderítésében, hogy vajon mi ez a csomó, honnan jön és lehet-e daganatos elváltozás. 

Köszönettel és Tisztelettel:

Dániel

 

 

 

Válasz:

Kedves Kérdező! A here és mellékhere feji része között van egy fejlődési maradvány. Általában ez nem tapintható és semmi gondot sem okoz. Ritkán előfordul, hogy egy banális gyulladás miatt kissé megnő és akkor tapinthatóvá válik. Ellátást nem igényel. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Rövid fitymafék vagy relatív fitymaszűkület

Tisztelt Szakértő!

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy az urológus meg tudja állapítani a relatív fitymaszűkületet vagy rövid fitymaféket, úgy is hogy nyugalmi állapotban van a pénisz, mert nem vagyok biztos a dolgomban, felesleges műtétet nem szeretnék.

Válasz:

Kedves Kérdező! Nyugalmi helyzetben végzett vizsgálat és a panaszok pontos megbeszélése nyújt segítséget a helyes döntés kialakításában. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Potaba szedése, hatása, alternatívája

Kedves Dr. Nyírádi Péter!

 

Mindenhol a Potabát ajánlják, Ön egy korábbi válaszában nem. 

Kifejtené, hogy mi a hatása IPP (Peyronie - betegség ) esetén (akut / krónikus szakasz).

Kiváltja-e, jobb-e a mellette szedett Q10, Pentoxifillyn, E-vitamin, Acetyl l- carnitine?

 

Köszönöm!

 

Válasz:

Kedves Kérdező! Napjainkban nincs bizonyítékon alapuló hímvessző görbületre ható szer. A kezdeti gyulladásos fázisban (1 hónapos) általános gyulladáscsökkentők alkalmazása hasznos lehet. Görbület esetén kialakult deformitás esetén javasolt műtéti hímvessző egyenesítés. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Relatív fitymaszűkület

Tisztelt Dr. úr!

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy a relatív fitymaszűkületet merevedés nélkül is meg tudja állapítani az urológus bent a rendelőben, ugyanis bizonytalan vagyok, nehezen tudom hátrahúzni a fitymát ha erekcióm van. A másik kérdésem az hogy ilyenkor csak a fitymaféket vágják át?

Válasz:

Kedves Kérdező! A vizsgálat során teljes bizonyossággal nem biztos, hogy meg lehet állapítani, de amennyiben a fityma szűkebb és Önnek panaszai vannak, akkor indokolt a műtét. Ebben az esetben a szűk fitymát kell eltávolítani. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Prosztata vibrátor

Tisztelt Doktor Úr!

A prosztata vibrátor használata (kb heti 1-3) van-e a prosztatára, vagy egyébre káros hatással? 

Javallott, vagy kontraindikált? 

Válaszát köszönöm.

Üdvözlettel:

Kreisz Mihály

Válasz:

Kedves Kérdező! Sajnos nem ismerek bizonyítékon alapuló orvosi véleményt a kérdésére. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy heti többszöri használata jótékony, vagy hasznos lenne?! Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Tamsol gyógyszer szedésének kockázata. Abba lehet e hagyni belátható időn belül?

Mivel nem volt vizeletem,katétert helyeztek el bennem,és felírták a Tamsol nevü gyógyszert a prosztatára.De olvastam a sok mekkékhatásról. Ha belátható időn belűl ujra megfelelő lesz a vizelet akkor abba hagyhatom e a gyógyszer szedését,vagy életem végéig kell szednem? Ha abba hagyom, számomra lesz e  mellékhatása? 

Válasz:

Kedves Kérdező! Amennyiben a vizelete elakadt, akkor az az első kérdés, hogy az Ön által említett gyógyszer szedése mellett el lehet-e távolítani a katétert. Amennyiben igen, akkor még a gyógyszer rendszeres szedése után is meg van az esélye annak, hogy újra kialakul a vizeletrekedés. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Fitymán lévő pirosság

Tiszelt Doktor Úr/Nő!

 

Több hónapja a fitymámom állandóan piros a bőr,van amikor kevésbé piros,van amikor jobban.Egy-két helyen szinte sokkal pirossabb szokott lenni.Nem fáj,nem viszket,nem gennyezik,nem okoz semmiféle gondot.Nagy a baj?Komoly probléma ez?

Válasz:

Kedves Kérdező! Javasolt a terület Betadine oldatos kezelése, valamint Canesten krém alkalmazása. Amennyiben nem szűnik meg a bőrelváltozás, akkor feltétlenül indokolt urológiai/bőrgyógyászati kivizsgálása. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Heresérvre gyanakszom.

gyogyithato,félek a mütéttöl.mi a megoldás?mütét után kissebb lessz a herém?

Válasz:

Kedves Kérdező! Amennyiben urológiai kivizsgálás során heresérv igazolódik, akkor az gyógyítható. A here mérete nem változik, csak megszűnik a körülötte lévő folyadék. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Merevedési probléma 20 évesen

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

1-2 hónapja kezdődött a problémám, gyakorlatilag merevedési zavar, nagyon gyenge erekció, jelentősen csökkent szexuális vágy, nem minden napi, és gyenge reggeli merevedés.

Olvastam, hogy a kerékpározás okozhat impotenciát, lehetséges, hogy köze van a kettőnek egymáshoz? Arra gyanakszom, hogy a nyereg okozhatta, de egymást megcáfoló információk vannak mindenhol erről. Hogyan lehetne kideríteni, hogy van-e esetleg ideg/érkárosodás az érintett területen? Eléggé aggaszt a dolog, remélem tud nekem segíteni. 

Előre is köszönöm válaszát! 

Válasz:

Kedves Kérdező! Panaszai okat urológiai kivizsgálás hivatott kideríteni. Az Ön által említett ideg- és ér- károsodás esélye nagyon kicsi. Hasonló panaszokat leggyakrabban idült prosztata gyulladás szokott okozni. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Heresérv

heresérv mütét után termékeny vagyok még,lehet gyerekem?

Válasz:

Kedves Kérdező! Elviekben igen. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!