Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Nyirády Péter - urológus

Dr. Nyirády Péter

2665 kérdésre válaszolt

Kategóriái: urológiai problémák

Szakterülete: férfiproblémák, urológiai problémák

Bemutatkozás

 Dr. Nyirády Péter

az MTA doktora, egyetemi tanár, igazgató Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika és Uroonkológiai Centrum

A Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika, igazgató professzora vagyok. Egyetemen dolgozva a betegellátás mellett aktívan részt veszek magyar, német és angol nyelven az oktatásban (orvos és szakorvosképzés) és a tudományos munkában.

Fő érdeklődési területem mind tudományosan, mind a klinikumban az uroonkológia és a férfi külső nemiszervi és húgycső rendellenességek helyreállító és esztétikai sebészete.

2004-óta a Klinika laparoscopos munkacsoportjának vezetőjeként a húgyutak minimális invazív beavatkozásait végezzük nagy gyakorlattal.

Magánrendelésem a MOM Parkban az OXIVIT rendelőben van, ahová bejelentkezni a 06 1 88-74-333-as számon lehet napközben.

Legutóbbi válaszai

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Fájdalmam s van

Tisztelt Nyírádi Péter profeszor úr.

Amellett hogy candidam van fáj is a péniszem.A feleségemtől kaptam a mert embeterrel volt fél évig aki candidát kapott  más nőktől és öngyilkos lett.

Aztán visszaszereztem a feleségem és elkaptam a fertőzést.

Az orvosom cabdidára nem kezel.

De egy magánorvos elküldött sperma vizsgálatra és megmondta hogy candidám van és attól lehet fájdalom.

Mit tegyek?

Tud valami erre megoldást professzor úr?

Tisztelettel:Lipták László.

Válasz:

Kedves Kérdező! A Candida fertrőzése nem feltétlenül okoz férfiakban súlyos problémát. Próbáljon meg fájdalma miatt Proxelane kúpot használni esténként és igyon Kisvirágú füzike teát! Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Vízesedés

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Azt szeretném megkérdezni,hogy vizesedik az arcom meg a szám hónapok óta. A háziorvos elküldött laborvizsgálatra,ami szinte negatív lett. Szerinte lelki alapon van,mert a munkám megviselt,de időközben váltottam munkahelyet.Ma voltam a neurológusomnál,mert epilepsziás vagyok,aki azt mondta,hogy nem lehet lelki alapon. Az allergiára gondoltak még,de nem tudok róla,hogy allergiás lennék. Viszont a vesémmel vannak bajok. Akárhányszor megyek UH-ra mindig sokáig nézik és napi min 2 liter vizet kell innom,ami nem szokott sikerülni. Szeretném megkérdezni,hogy mitől lehet ez a vízesedés? Vese vagy tényleg lelki alapon van? Vagy merre induljak tovább?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Kérdező! Sajnos panaszainak pontos okát megmondani nem tudom, de alapvetően korral a "vizesedési hajlam" mindenkiben nő. Ezen kívül fontos szerepet játszik benne a keringés, a testsúly, kötőszövetek minősége és bizonyos esetekben a vesék egészsége. Ennek tisztázására, vese eredetű ok kizárására nephrológushoz kell fordulnia! Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Kérdés

 

Tisztelt Nyírádi Péter professzor úr.

Az orvosom nem csinal semmit.

Candida betegségem van.Csak ugy tudok elmenni magamban ha iszok ,az asszonyal ittasan sem megy.

Ha me sokat iszok hasnyálmirigy gyulladásom van.3 hónapja onfúziós kezelésen voltam kórházban.

Már nem tudom mit tegyek.

Kérem szépen adjon tanácsot.

Tisztelettel lipták lászló.

Válasz:

Kedves Kérdező! Nem feltétlenül vagyok meggyőződve arról, hogy Önnek a Candida fertőzés okozza a problémát. Legelőször saját "magában" kellene körülnézni, hogy tehet-e valamit a probléma megoldására! A Candida fertőzés nem minden esetben kezelendő és sajnos nagyon valószínű, hogy ezt követően rendbejönne a nemi élete! Nagyon fontos az egészéseges életmód, ideális testsúly, változatos, egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás. Mindezek lelki egyensúlyában is sokat fognak segíteni. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Mi lehet a baj

Tisztelt Szakértő!

Ha egy kicsit is erősebben meghúzom/meghúzzák a bőrt a péniszemen fáj, érzékeny nem is nagyon engedem a partnereknek hogy huzogassák, illetve ha a makkhoz is hozzá nyúlnak fáj érzékeny van néha olyan hogy letapad a fitymám voltam és a szexet sem élvezem úgy igazán sokszor jobb ha magamnak intézem el 3 urológusnál is és azt mondták nincsen fitymaszűkületem, de akkor mi lehet a baj 

Válasz:

Kedves Kérdező! Javasolt a fityma napi gyakorisággal való gondos tisztítása, a fityma teljes hátrahúzásával. A problémája kezeléséhez tartós kapcsolat és megértő partnerre van szükség, akivel a szex újra kellemessé válhat mindkettejüknek. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Nem élvezem a szexet

Tisztelt Szakértő!

25 éves fiatalember vagyok, olyan problémám van hogy nem igazán van mostanában úgy igazi erekcióm, illetve szex közben nem érzek semmit az orgazmusig, illetve elég érzékeny a makkom, másik nem engedem a partnereknek hogy huzogassák a bőrt a péniszemen mert az is fáj, voltam már urológiai vizsgálaton nincsen fitymaszűkületem nem tudom mi lehet a baj? 

Válasz:

Kedves Kérdező! A makk túlzott érzékenysége és a szex közbeni érzéketlenség nem értelmezhető a számomra? Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Nem élvezem a szexet

Tisztelt Szakértő!

25 éves fiatalember vagyok, olyan problémám van hogy nem igazán van mostanában úgy igazi erekcióm, illetve szex közben nem érzek semmit az orgazmusig, illetve elég érzékeny a makkom, másik nem engedem a partnereknek hogy huzogassák a bőrt a péniszemen mert az is fáj, voltam már urológiai vizsgálaton nincsen fitymaszűkületem nem tudom mi lehet a baj? 

Válasz:

Kedves Kérdező! Sajnos nem tudom megmondani a panaszai okát, mert azok ellentmondásban vannak egymással. Javasolt ismételt urológiai, sz.e. szexológiai vizsgálata. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Fibrózis

Tisztelt Doktor Úr!

A corpora cavernosában lévő esetleges szöveti károsodás(rostosodás/fibrózis?) látszódik nyugalmi állapotban végzett ultrahang vizsgálaton? Vagy ezt csak doppler vizsgálaton lehet szűrni?

Tisztelettel 

Válasz:

Kedves Kérdező! Sajnos nem értem pontosan a kérdését, mert a barlangostestben lévő károsodást nem kell szűrni. A rostosodás megítélésére egyebekben nincs szükség színes Doppler vizsgálatra, az a keringést mutatja ki. A hímvessző UH vizsgálatának nagyon szűk indikációja van és rendkívül alacsony a terápiás konzekvenciája. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Biopszia után véres ondó - ami lemaradt

A Tynaz Eras tabletta és Polistimol-Cernil szedését 3 hónapra írta elő az orvosom. Utána PSA vizsgálatot helyezett kilátásba.

Válasz:

Kedves Kérdező! Rendben van és a kontroll PSA értéke alapján tudnak dönteni a további teendőkről. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Biopszia után véres ondó

Másfél hónapja magas PSA (40) miatt prosztatabiopszián estem át. 

A vizeletem 2 hét alatt tisztult ki a vértől. Ekkor jeleztem az orvosnak, hogy az ondóm még mindig véres. Az orvos ezzel nem foglalkozott, a PSA karbantartására esti 1 Tynaz Eras tablettát és Polistimol-Cernilt adott. Kell-e  aggódnom a véres ondó miatt?

Válasz:

Kedves Kérdező! A véres ejaculatum is meg fog szűnni, de a 40ng/ml PSA érték sajnos felveti prosztatarák alapos gyanúját. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Epispadiasis

Tisztelt Doktor Úr!

Három éves korom után megműtöttek , mert epispadiasis-szal születtem , ezen az egy operáción estem át. Eddig nem mertem senkivel sem konzultálni erről a problémámról , mert eléggé kínosnak éreztem erről beszélni. Sajnos nem vagyok elégedett az eredménnyel. A péniszem mérete jóval kisebb az átlagosnál , és külső szempontjából igencsak eldeformált. Megesik hogy a vizelés sem megfelelő , illetve csöpögést tapasztalok. Számomra ez egy eléggé kínos és enyhén fogalmazva is förtelmes állapot. Azt szeretném megkérdezni , hogy milyen lehetőségeim vannak. Illetve extrémnek fog hangzani , de olvastam , hogy már lehetséges a pénisztranszplantáció , igaz még kísérleti státuszban van a procedúra , és hogy erre van-e lehetőség?

 

Válaszát várom , és előre is köszönöm megértését!

Válasz:

Kedves Kérdező! Az epispadiasis egy ritka fejlődési rendellenesség, de a hímvessző felnőttkorban is plasztikázható. Számos betegünk, aki teljes rekonstrukción esett át, rendkívül elégedett. A hímvessző transzplantáció akadályát a donor jelenti. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!