Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos

Dr. Tisza Tímea

1159 kérdésre válaszolt

Kategóriái: nemi betegségek, bőrbetegségek

Szakterülete: nemi betegségek, bőrbetegségek, szépségápolás, orvosi kozmetológia

Bemutatkozás

Dr. Tisza Timea bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos vagyok.

Az orvosi egyetemet Budapesten végeztem, majd 1988-tól 11 éven át a SOTE  Bőr-és Nemikórtani Klinikájának tanársegédjeként dolgoztam. Sokféle szakterületen megfordultam a Klinikán (onkodermatologia, immunologia, HIV és nemibeteggondozás), ahol a a legkiválóbb szakemberektől tanulhattam.

1991-ben kapcsolódtam be a hazánkban elsőként alapított  STD (Sexually Transmitted Diseases) ambulancia munkájába, és azóta vagyok ezen  szakterület elkötelezett művelője. 1993 óta folytatok magánrendelést.

Nagyon fontosnak tartom,hogy az STD terület legújabb tudományos eredményeit mielőbb bevezethessem a napi betegellátásba, ezért minden lehetőséget megragadok arra,hogy magamat és munkatársaimat továbbképezzem.

Tagja vagyok számos hazai és nemzetközi tudományos társaságnak, konferenciákon veszek részt és adok elő.

2007- ben társtulajdonosként indítottam első magánvállalkozásomat. Ebből nőtt ki a Belvárosi Orvosi Centrum, melynek jelenleg a tulajdonosa vagyok. Intézményünk egyik fő profilja a bőr és nemigyógyászat, valamint az intim területek egészsége. A másik vonalat további járóbeteg szakellátásaink képzik (nőgyógyászat, andrológia, urológia, proktológia, endokrinológia, dietetika, ultrahang diagnosztika, pszichológia és pszichiátria).

Rendelőnk tevékenységéről és a bejelentkezés lehetőségeiről a www.belvarosiorvosicentrum.hu oldalon tudnak tájékozódni. 

Megbízható és empatikus szakembergárdával, modern műszerparkkal és kulturált körülmények biztosításával várjuk Betegeinket.

Legutóbbi válaszai

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Szürkésbarna foltok a bőrön, mit lehet tenni?

 Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

Körülbelül másfél évvel ezelőtt kezdődött a bőrproblémám. Azóta már több specialista látott de egy kezelés sem hatott. Először a nyakamon jelent meg egy nagyobb méretű pirosasbarna folt, aztán szép lassan a combjaimon, a nemiszervek környékén, a bordámnál, a könyökhajlatomban, a nyakam hátsó részén, a vállamon, a fejbőrömön és a hasamon is jelentkeztek kisebb-nagyobb foltok. Az első két folt pirosasan kezdődött és kávébarna szerű színű lett egy idő után, a többinél nem vettem észre a kezdeti pirosasságot, csak a szürkésbarna foltot amikor már ott volt.

 

Először Pityriasis versicolorral kezeltek szájon át bevehető gombaölővel, de mivel nem hatott elküldtek szövettanra. A szövettan nem muatott ki semmilyen fertőzést vagy elváltozást, papíron a bőröm egészséges. Aztán kaptam Apolar, Bemetson, Protopic és Fucidin krémeket is , a gyanú atópiás dermatitisz, eritrazma, meg minden egyéb volt már, de minden hatástalan volt sajnos. Bekerültem egy specialistához és két újabb szövettan ( immáron zsírral együtt) mutatta ki hogy bizony a bőrömmel minden rendben van. Mivel külföldön élek, amikor hazajöttem felkerestem egy nagyon neves magyar bőrgyógyászt, Ő azt mondta hogy szerinte ez egy belülről terjedő gombás fertőzés, és felírt nekem Fluconert amit 3 naponta szedtem két hétig, majd még egy hónapig heti 1x, ha jól emlékszem 150mg-ot/kapszula. Kb. egy hete fejeztem be a szedését; mint ahogy eddig sem, sajnos most sem vált be a tipp, és ugyan úgy megvannak a foltok a bőrömön. A másfél év alatt halványodtak a nagyobbak valamennyit, de továbbra is tökéletesen látszódnak sajnos. Viszketni csak a fejbőrömön lévők viszkettek és sajnos emiatt a korpát sem kerültem el, kaptam rá Locoid crelo krémet de az sem hatott. A viszketés nem állandó, kb. 1 héten egyszer-kétszer érzem. Aminek nem tudom hogy lehet-e köze hozzá, az az, hogy két évvel ezelőtt nyáron ( a bőrproblémák télen kezdődtek utána) elkezdtem Letrox-ot szedni a pajzsmirigyemre és Cypromix-et írt fel a nőgyógyászom otthon. Ezeket azóta már abbahagytam ( a pajzsmirigy gyógyszert orvosi utasításra mert többszöri vérvétel mutatta hogy az értékeim helyre jöttek), a fogamzásgátlót pedig azért mert mindenki aki szakmabeli azt mondta hogy a legrosszabb amit szedhetek és nem is fogamzásgátló első sorban hanem hormongyógyszer. Gondoltam hogy akkor lehetséges hogy amiatt vannak a bőrproblémáim. Már több mint fél éve hogy mind a kettőt abbahagytam de sajnos nem javultak a tünetek, sőt, még azóta is két kicsi folt kijött a hasamon. Jelenleg semmilyen gyógyszert nem szedek egyáltalán. 1,5 év alatt lefogytam 34 kilót is, de önszántamból tettem helyes táplálkozással, nem pedig azért mert sanyargattam magam vagy beteg lennék. Más problémám a bőrömön kívül nincs, nem tudok más tünetet felsorolni amit bármihez is kapcsolni lehetne, mert nincs. Egészséges életet élek de ez a bőrprobléma borzasztóan zavar. Már fellapoztam rengeteg honlapot, de sajnos még ehhez hasonlót sem igazán találtam, az Eritrazma tünetein kívül. Azonban azzal is az a probléma, hogy Skandináviában élek, nem a trópusokon, és a bőröm a Fucidin krémre sem reagált egyáltalán, illetőleg hogy az én foltjaim kisebbek és nem összefüggőek. Kérem, ha látott már hasonlót, adjon tanácsot.

Válasz:

Üdvözlöm, nyilvánvalóan nem valami szokványos problémával állunk szemben,hiszen jópár kollégának beletört a bicskája. Szerintem amikor itthon van,menjen el a Semmelweis Egyetem Bőrgyógyászati Klinikájának professzori rendelésére dr Sárdy Miklós Professzor Úrhoz. Ő már sok olyasmit látott,amit még más nem,és egy egész egyetemi klinika összes diagnosztikai lehetőségével rendelkezik. A Semmelweis Kft honlapján át tud időpontot kérni.Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Anyajegy

Tisztelt Doktornő!

Nagyjából egy hónapja voltam anyajegy szűrésen, ahol anyajegyeimet rendben találták. Ami miatt mentem, a mellékelt képen lévő anyajegyre is azt mondta az orvos, hogy nincs vele probléma, de szerintem"fura"

Tudom, hogy az internetes  "távgyógyászat"nem helyettesíti a személyes találkozót, de örülnék, ha véleményeznè ezt az egy anyajegyemet a vádlimon.

Köszönöm szépen!

Válasz:

Teljesen jól tudja, fénykép alapján anyajegyről véleményt mondani nem szabad. Eleve, az anyejegyeket egy dermatoszkóp nevű speciális eszközzel kell megvizsgálni, míg a fénykép a szabad szemmel látható részleteket mutatja meg csupán. Keressen fel bőrgyógyász szakorvost,és mutassa meg neki az Ön számra aggasztó elváltozást.Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Pattanások

Üdvözlet! Tisztelt Doktor(nő)! 22 éves lány vagyok. Tavaly májusban kezdtem el Rigevidont szedni védekezés céljából. Körülbelül 16 éves koromtól kezdődött a pattanásos időszak. Meg kell, hogy jegyeznek számomra mindig is zavaró volt, de visszagondolva abszolút nem volt feltűnő a probléma egészen tavaly június-júliusig, amikor is észrevettem, hogy fogamzásgátló szedése mellett közvetlenül  felerősödtek a pattanások, több lett, intenzívebb. Tavaly decemberben annyira sok pattanásom lett, leginkább az államon, hogy bőrgyógyászhoz fordultam. A helyi kezelések, illetve egy hónapos antibiotikum kúra után még csúnyább állapotba került a bőröm. A bőrgyógyász ajánlotta a Yasmin tablettát, amit idén február végén kezdtem el szedni és március közepére gyönyörűen látszott a javulás, viszont hónapról hónapra csüggedni kezdtem, mert bár össze sem lehet hasonlítani a mostani állapotot a tavaly decemberi- januárival, mégis azt tapasztalom, hogy újra romlik lassan, fokozatosan. A tapasztalatom továbbá az, hogy a menstruáció hetén, előtte 2-3 nappal illetve maga a menstruáció alatt nagyon szép a bőröm, előfordul, hogy a menstruáció utáni héten (is) szép. A kritikus helyen az államon alig egy két pattanás van ilyenkor. Érdemes volna elhagyni a fogamzásgátlót? Az az állapot állna vissza, ami a tablettaszedés előtt volt? A menstruációm mindig rendben volt, tablettaszedéssel vagy az nélkül is. Mit tanácsol? Válaszát köszönöm!

Válasz:

Az biztos,hogy ez az egész probléma annál sokkal összetettebb,mint hogy látatlanban javaslatot tehessek. Ha a bőrgyógyász,akihez fordult,nem tudott segíteni,keressen egy másik szakorvost, akiben meg tud bízni, mert az acne betegség kezelésében a sokféle külső és belső terápiát egyénre szabva kell kialakítani,ami kitartó,közös munka orvos és beteg részéről. Emellett néhány vizsgálatot sem árt elvégezni,ha ennyire makacs a probléma. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Folt a lábon

Jó napot. Férjem lábán 5cm átmérőjű folt. Sokmindennel kentük, (gomba kenőcs, szteroidos krém semmitől nem akar elmúlni)

Mi lehet ez? 

Válasz:

Sajnos,fotó alapján,és mindenféle egyéb körülmény ismerete nélkül nem lehet megállapítani. Forduljanak bőrgyógyász szakorvoshoz. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Bakteriális vaginozis?

Üdvözlöm!!

12 éve élek együtt a férjemmel. Semmi új más dolog nem történt az életemben. 4 hónappal ezelőtt kezdődött a problémám, kellemetlen szagú sárgás folyással. Orvosom bakteriális vaginozist állapított meg, hüvelygolyót és lactofeelt írt fel.  Kezeléstől elmúlt, de menzesz után visszatért. Újra elmentem kétszeres ecsetelésem volt méhszájseb miatt és újra felírt kúpot és lactofeelt. Elkezdtem újra használni gyógyszereket, de folyás mellé társult gyakori vizelési inger és kellemetlen érzés hüvelyben. Gyógyszeres kezeléstől folyás elmúlt, de menzesz után 2 héttel újra vissza jött hol sárgás zöld hol sárga. Lehet, hogy páromtól kaptam volna? Ha újra visszajönne folyás érdemes lenne  felkeresnem std labort? Nagyon szépen köszönöm a válaszát.

Válasz:

Igen,egy alapos kivizsgálásra van szüksége STD centrumban. Nem csak nemi úton terjedő mikróbák okozhatnak ilyen panaszokat, de egyáltalán nem mindegy,milyen konkrét problémáról van szó. A korrekt diagnózis nélkül, vaktában végzett kezelés,mint az Ön esete is mutatja, hosszú távon nem vezet eredményre.Olyan STD centrumba kellene mennie,ahol nemigyógyászok foglalkoznak Önnel.Ők kenetet is tudnak nézni,és ennek eredménye alapján ki tudják választani,pontosan milyen laboratóriumi tesztekre van szüksége. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Fél éve van intim piercingem, de van hogy néha durván begyullad, aztán semmi baja nincs. Mitől lehet ez?

Amikor begyullad, felduzzad, piros, fáj retentően. Nem tudom mitől lehet, mert higiéniám megfelelő és a piercingemre is oda figyelek, hogy nem akadjon be valamibe.

Válasz:

Sokféle oka lehet,de ennek kiderítése személyes találkozást igényel.Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Kinövések a péniszen

Tisztelt Doktronő/Úr!
Régebben (kb. 1 éve) jelentek meg a péniszem hátulján apró (max. 1 mm) bőrszínű kinövések. Nem viszketnek, nem fájnak, viszont zavaróak. Voltam bőrgyógyásznál, aki azt mondta, hogy bőr alatti mirigyek és, hogy nincs velük teendő. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint is azok? (mellékelek képet)
Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Amennyire a foto alapján megítélhető,faggyúmirigyek.Üdvözlettel,dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Bör kiszáradása

Tisztelt Dr nö/ ur

A panaszom a himveszön a bör kiszáradása  és a herezacskon is

A herezacskon börkeményedés szerü elváltozás találhato.és néha erösen viszketö

Bizsergö érzés.

Megtisztelö válaszát elöre is köszönöm.

Tisztelettel kiss henrik

Válasz:

Mi lenne a kerdese?Udvozlettel,dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Bőr-Nemiherpesz

Tisztelt Házipatika Orvosai!

 

Egy számomra fontos,és érzékeny dologrol szeretném a véleményüket kérdezni! Már egy ideje (1-2) éve a nemiszervemen piros pici hólyagok,néhol kellemetlen szag,(hal szaghoz hasonlít a legjobban) természetesen nem azért mert nem tisztálkodom,érzékenység,viszketés jelent meg, ez néha zavaró,neha kevésbén!22 éves vagyok, versenyszerűen sportolok,fontos számomra azt megtudnom,hogy bőrgyógyászt kell felkeressek,vagy urulógust?

Várom a választ!

 

nagyon köszönöm előre is!

Válasz:

Udvozlom,borgyogyaszhoz kellene fordulnia.Dr Tisza Timea Belvarosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Apró viszkető piros pöttyök

Jó napot!Ezek az apró piros pöttyök 2 napja jelentek meg rajtam szeretném nagyjából tudni hogy mégis mi lehet...orvoshoz nem volt még lehetőségem elmenni...köszönöm. .

Válasz:

Sajnos,nem tudom. Ezer dolog lehet, látatlanban és minden információ nélkül erre lehetetlen válaszolni.Üdvözlettel,dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!