Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos

Dr. Tisza Tímea

1287 kérdésre válaszolt

Kategóriái: nemi betegségek, bőrbetegségek

Szakterülete: nemi betegségek, bőrbetegségek, szépségápolás, orvosi kozmetológia

Bemutatkozás

Dr. Tisza Timea bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos vagyok.

Az orvosi egyetemet Budapesten végeztem, majd 1988-tól 11 éven át a SOTE  Bőr-és Nemikórtani Klinikájának tanársegédjeként dolgoztam. Sokféle szakterületen megfordultam a Klinikán (onkodermatologia, immunologia, HIV és nemibeteggondozás), ahol a a legkiválóbb szakemberektől tanulhattam.

1991-ben kapcsolódtam be a hazánkban elsőként alapított  STD (Sexually Transmitted Diseases) ambulancia munkájába, és azóta vagyok ezen  szakterület elkötelezett művelője. 1993 óta folytatok magánrendelést.

Nagyon fontosnak tartom,hogy az STD terület legújabb tudományos eredményeit mielőbb bevezethessem a napi betegellátásba, ezért minden lehetőséget megragadok arra,hogy magamat és munkatársaimat továbbképezzem.

Tagja vagyok számos hazai és nemzetközi tudományos társaságnak, konferenciákon veszek részt és adok elő.

2007- ben társtulajdonosként indítottam első magánvállalkozásomat. Ebből nőtt ki a Belvárosi Orvosi Centrum, melynek jelenleg a tulajdonosa vagyok. Intézményünk egyik fő profilja a bőr és nemigyógyászat, valamint az intim területek egészsége. A másik vonalat további járóbeteg szakellátásaink képzik (nőgyógyászat, andrológia, urológia, proktológia, endokrinológia, dietetika, ultrahang diagnosztika, pszichológia és pszichiátria).

Rendelőnk tevékenységéről és a bejelentkezés lehetőségeiről a www.belvarosiorvosicentrum.hu oldalon tudnak tájékozódni. 

Megbízható és empatikus szakembergárdával, modern műszerparkkal és kulturált körülmények biztosításával várjuk Betegeinket.

Legutóbbi válaszai

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Övsömör mellet napozás és szolárium

Jó napot! 

Segítséget szeretnék kérni hogy 5 napja derült ki hogy övsömör problémám van. Amire Telviran 800 Mg és milgamma N + Curiosa krémet használok a bőrgyógyász tanácsára. Kezd már lassan szárad a sebek körül, a fájdalom is egyre kevesebb.

Azt azt szeretném megtudni hogy a betegség alatt amíg nem gyógyul be minden seb szabad napra vagy szoláriumba menni? Segíti a gyorsabb gyógyulást vagy esetleg heget maradandó károkat tud okozni a napozás?

És még annyit szeretnék megkérdezni hogy a bőrgyógyász nem monda hogy a milgamma N készítményt meddig kell szedni, csak annyit hogy napi 2 szem kapszula, mert egy 100 db kiszerelést kaptam.

Vagy lehet szedni a kezelés után is, mert inkább csak használ mint hogy ártson?

Köszönöm szépen a választ!

Válasz:

Szigorúan tilos a napozás és a szolarium. A Milgammát még 2 hétig szedje. Üdvözlettel,dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Beleeshet-e anyajegy kimetszésénél az ajak is a biztonsági zónába?

A felső ajak felett 2 miliméterrel lévő festékes, a bőrfelszínből kiemelkedő anyajegy esetében a kimetszés széle feltétlenül kell, hogy a szájat is érintse?

Ha igen, esztétikailag milyen eredmény érhető el? 

Válasz:

Az anyajegyet nem kell biztonsági szegéllyel kimetszeni,a többi az operáló sebészen múlik. Dr Tisza Ti.ea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Makkon piros foltok

Tisztelt Doktor Úr/ Nő!

Ma észrevettem, halvány piros foltokat a makkomon. Nem viszket, nem irritál, tünetmentes.

Tegnap új fajta sikosítót próbáltam ki, 100%, hogy attól lehet.  (Nemi életet nem élek, megfelelően tisztálkodom, bőrbarát szerekkel, nincs bennük allergén anyagok). Ilyen sosem volt még, valami illatos anyagot tartalmazott ez az új sikosító. Képet csatoltam, milyenek ezek a halvány foltok. Kérdésem az lenne, körömvirág vagy esetleg Canesten jó rá? Nem mertem rákenni eddig. Köszönöm válaszát!

Válasz:

Irritativ gyulladás lehet. Bepanthen plus kenőcsöt próbáljon meg.
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Vèlemèny

Kedves doktornő!Mai napon megjelenten bōrgyogyàszati szakrendelèsen mert makk gombàm van és a főorvos nő szerint a nyelvemen is valòszinü a gomba!Irt ki 2db Femiflo kapszulàt ès nizoral kenőcsōt ès kèt hèt mulva kell visszamennem.Csak fèlek mert olvastam hogy a gomba gyògyszer kàrositja a màjat ès sàrgasàgot okzhay.Igaz e doktornő.Fèlek ettől.Köszönöm .Istvàn

Válasz:

A kezelés tökéletes,a gyógyszer abszolúte biztonságos.
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Szifilisz

Jó napot kívánok!

Az lenne a probléma, hogy a lakótársam most szólt, hogy szifiliszes. Több helyen is azt találtam, hogy a második stádiumban jelentkező bőrkiütések rendkívül fertőzőek és bár olvastam, hogy nem terjed tárgyakkal, vécéülőkével stb.. ez a mondat engem nagyon elbizonytalanított. Azt szeretném kérni, hogy fejtse ki nekem, hogy mit jelent a kiütések fertőzőképessége, valamint, hogy van-e okom aggódni amiatt, hogy egy lakásban élünk, valamint az antibiotikomos kezelés hatására teljesen eltűnik a baktérium a szervezetből vagy csak a tüneteket lehet kezelni?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Az antibiotikumos kezelés a szifiliszt minden stádiumban tökéletesen meg tudja gyógyítani. A bőr- és nyálkahártya elváltozások valóban fertőzőek,mert sok kórokozót tartalmaznak,de ezek csak szoros testi kontaktus révén adódhatnak át. A szokványos használati tárgyakkal,mint kilincs, WC ülőke, pohár nem terjed a fertőzés, ,azonban közös borotva,fogkefe, körömolló,fogpiszkáló használata veszélyes. De ilyesmit nem is szoktunk másokkal megosztani. Tehát ha Önök csak lakótársak,akkor nincsen miért aggódnia. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Vèlemèny!

Kedves doktornő!Nem tudom most hova forduljak a panaszaimmal!Belgyógyàsz szerint a makkomon visszatérő pirosos gombas feluletel előbb bórgyógyàszhoz forduljak.Mert ugy vèli a visszatérő panaszaimat gomba okozza.Melyek antibiotikumok utàn kaptam meg olyen a hasfajas is ès fehèr lepedèkes nyelvem.E hónpban van idōpontom bòrgy.szatra.Akkor most hova.Küldök ōnòknek egy kèpet.

Válasz:

Bőrgyógyászatra kellene mennie. Üdvözlettel,dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Bőrnyúlvány

Jó napot kívánok! Már vagy 1 éve van a végbélnyílásom mellett 1 bőrnyúlvány szerűség. Fájni nem fáj, nem viszket, kb 1cm lehet, es fehéres sárgás színűnek tűnik. Sokszor fenéktörléskor picit véres lesz a papír, de álltalában a sokadik törlés után, talán túl erősen törlöm, és felsértem?  Válaszát előre is köszönöm! 

Válasz:

Sajnos,nem látom nagyon jól,de leginkább vírusos szemölcsre gyanús. Érdemes leszedni,és szövettani vizsgálatot végezni belőle. Dr Barta Tamás proktológust ajánlanám a Belvárosi Orvosi Centrumban. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Pókcsípés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

 

Körülbelül 2 hónappal ezelőtt egy piros dudort vettem észre a bal járomcsontomon a szemem alatti területen. Általában pattanás szokott abban a pontban megjelenni visszatérően, ezért most is azt hittem, hogy az fog kialakulni. Sajnos emiatt megnyomkodtam, de csak egy kis vízszerű csepp jelent meg, majd viszketni kezdett. Akkor néztem utána, hogy egy pókcsípés miként néz ki, és jól látható volt két pici szúrásnyom. Olvastam, hogy magától eltűnik, ha nincs allergiás reakció, de mivel nem volt másnap semmi negatívum (nem viszketett, nem sebesedett), így nem foglalkoztam vele. Viszont két hónap után továbbra is megtalálható egy apró dudor a helyén, illetve egy piros folt, ami esztétikailag nagyon zavar. 

Érdeklődni szeretnék, hogy mivel tudnál eltüntetni, illetve mivel lehet egyáltalán kezelni ennyi idő után. Próbálkoztam hámlasztó termékekkel, de nem jártam sikerrel.

Előre is nagyon szépen köszönöm a választ!

Válasz:

Látatlanban ezt nem tudom megmondani,mert azt sem tudjuk,mi ez voltaképpen.Jöjjön el a Belvarosi Orvosi Centrumba dr Kovács Fruzsina drnőhöz.Üdvözlettel,dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Rosacea

Tisztelt Doktornő/Úr!

Rosacea kezelésére van e valamilyen mód? Nagyon zavaró a bőr pirossága,a melegtől most nagyon kipirosodik az arcom. Előre is köszönöm a választ

Üdvözlettel: Enikő

Válasz:

A rosacea egy olyan betegség,aminek soktényezős a kóreredete.Önnek bőrgyógyász szakorvoshoz kell fordulnia személyesen,aki a személyére szabott kezelést megállapítja.Látatlanban annyit tudok mondani,h nagyon fontos a fényvédelem és a hidratálás,de emellett azt,h a sokféle terápiás lehetőségből melyik fog Önnek beválni,nem tudom innen eldönteni.Ajánlom dr Kovács Fruzsina bőrgyógyász kolléganőt a Belvárosi Orvosi Centrumban.Üdvözlettel,dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Nemi beteg gondozó

Előző kérdésem:

Tiszteletem!

Voltam bőrgyógyásznál ezeket írta fel nekem

Fluconer 150 mg kemény kapszula

pimafucort krém 

diagnózisnak ezt írta:   Balanoposthitis

és viszkető erythemas(pedig nem viszket)

valamint Dg(gondolom diagnózis rövidítve):Phymosis

 de azt mondta nem nemi betegség,nem tesztelt le semmire megmutattam neki a péniszem és ennyi az is  1-2 perc volt. Annyit mondott urológus lássa majd.

 

 

 

 

Elkezdtem a felírt gyógyszerek használatát.

 

Ön szerint mikor forduljak magán orvoshoz(ha a gyógyszerek elfogynak az elő írt adagolások szerint)?

 

Amennyiben gyógyulást tapasztalok és semmilyen más tünet nem jelentkezik,megnyugodhatok (nincs nemi betegségem)?

 

Esetleg tájékozódjam minél többet a nemi betegségek tüneteiről  arra az esetre ha megjelennének?

 

Ezeket a kérdések azért teszem fel mert annak ellenére hogy orvosnál voltam nem nyugodtam meg teljesen,egyáltalán nem arról van szó hogy megkérdőjelezem a szaktudását vagy bármi hasonló sőt éppen hogy próbálom nyugtatni magam hogy a felírt gyógyszerek elegendőek viszont bármennyire is profi és tapasztalt egy orvos nem látnok pl HiV-et tesztek nélkül nem tudja kizárni vagy még is?

 

Urológus lássa ez volt a javaslat( a fitymaszűkület miatt) lesz-e a fertőzés gyógyulására hatással az ha nem megyek egyenlőre el (elég gátlásos vagyok és akinél voltam(bőrgyógyász) hogy is mondjam elég bürokratikus/nem emberközpontú talán a sok páciens miatt de nem mennék szívesen újra mostanság orvoshoz)?

 

(mondott olyat is hogy túlsúlyos vagyok ezzel tisztában vagyok és teszek ellene igaz nehezen megy a lényeg hogy esetleg ez miatt  nem vizsgált meg bár említettem neki hogy volt együtt lét,illetve említette a cukorbetegséget legalább is azt hogy egyszer majd megjelenhet)?

 

Ez a gombás fertőzés most először jelent meg életem során pláne a nemi szervemen szóval lehet hogy nemi úton kaptam el, az orvosom ettől függetlennek tekinti (bár mondtam neki hogy közösülés után jelentkezett majd 1 hónapra rá,kicsit gyanús nekem ezzel sem akarom vitatni a szakértelmét de felmerült bennem)?

 

Elnézését kérem a "kérdés" hosszúsága miatt elég sok minden felmerült bennem,próbáltam leírni a történteket minél tisztábban lásson,előre is köszönöm szépen a válaszát a segítségét maradok tisztelettel István!

 

 

 

Válasz:

A gombás fertőzés szexuális aktustól függetlenül is kialakulhat. Ha Ön úgy véli,h nemi betegséget is elkaphatott,akkor MOST kérjen STD szűrést. Ha a fitymaszűkülete a kezelés hatására nem javul,akkor el kell mennie urológushoz,mert magától nem fog megoldódni. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!