Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos

Dr. Tisza Tímea

1321 kérdésre válaszolt

Kategóriái: nemi betegségek, bőrbetegségek

Szakterülete: nemi betegségek, bőrbetegségek, szépségápolás, orvosi kozmetológia

Bemutatkozás

Dr. Tisza Timea bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos vagyok.

Az orvosi egyetemet Budapesten végeztem, majd 1988-tól 11 éven át a SOTE  Bőr-és Nemikórtani Klinikájának tanársegédjeként dolgoztam. Sokféle szakterületen megfordultam a Klinikán (onkodermatologia, immunologia, HIV és nemibeteggondozás), ahol a a legkiválóbb szakemberektől tanulhattam.

1991-ben kapcsolódtam be a hazánkban elsőként alapított  STD (Sexually Transmitted Diseases) ambulancia munkájába, és azóta vagyok ezen  szakterület elkötelezett művelője. 1993 óta folytatok magánrendelést.

Nagyon fontosnak tartom,hogy az STD terület legújabb tudományos eredményeit mielőbb bevezethessem a napi betegellátásba, ezért minden lehetőséget megragadok arra,hogy magamat és munkatársaimat továbbképezzem.

Tagja vagyok számos hazai és nemzetközi tudományos társaságnak, konferenciákon veszek részt és adok elő.

2007- ben társtulajdonosként indítottam első magánvállalkozásomat. Ebből nőtt ki a Belvárosi Orvosi Centrum, melynek jelenleg a tulajdonosa vagyok. Intézményünk egyik fő profilja a bőr és nemigyógyászat, valamint az intim területek egészsége. A másik vonalat további járóbeteg szakellátásaink képzik (nőgyógyászat, andrológia, urológia, proktológia, endokrinológia, dietetika, ultrahang diagnosztika, pszichológia és pszichiátria).

Rendelőnk tevékenységéről és a bejelentkezés lehetőségeiről a www.belvarosiorvosicentrum.hu oldalon tudnak tájékozódni. 

Megbízható és empatikus szakembergárdával, modern műszerparkkal és kulturált körülmények biztosításával várjuk Betegeinket.

Legutóbbi válaszai

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Ajak herpesz terhesség alatt

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 

 
22 hetes kismama vagyok. Sajnos kijött a számra a herpesz. Nem először van életemben. A babára igy jelenthet bajt? Kezelni csak házi praktikákat vetettem be eddig (aloe first spray, fertőtlenítés alkohollal - pálinka volt itthon, bioptron lámpázás. Eddig egyszer kentem be aciclovir krémmel.. Nem tudom ezt szabad-e használni terhesség alatt.
Illetve h használnom kell a lactofeel gélt (gyér lactoacillus flora miatt) Használhatom a gélt most is? Alaposan kezet mosok előtte. Így nemiherpesszé válhat esetleg? Addig ne használjam?Ha átragasztom magamra alólra az már bajt jelenthet? Mosdó előtt is mindig alaposan kezet mosok és persze utánna is!
 

Válasz:

Semni problemat nem okoz az ajakherpesz a terhesseg alatt,aggodalomra nincsen oka!A higienes elovigyazatossag minden szempontbol ajanlatos. A lactofeel hasznalata is folytathato. Udvozlettel,dr Tisza Timea Belvarosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Hólyagok a homlokon, fejbőrön, és szemduzzanat

Tisztelt Tisza Timea Doktornő!

Köszönöm a válaszait. Ma reggel voltam az ügyeleten, ahol egyértelműen övsömört állapított meg az ügyeletes (Dr. Koós) orvos. Sajnálom, hogy a program a képet nem tudta kezelni, de gratulálok, hogy kép nélkül is a helyes diagnózist állította fel. Köszönöm szépen, és további eredményes munkát kívánok Önnek.

Üdvözlettel Érsek István Barnabás

Válasz:

Jobbulast kivanok!
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Hólyagok a homlokon, fejbőrön, és szemduzzanat

Tisztelt Doktornő! 

Ismét megpróbálom, de most egy képet küldök.

Ha nem sikerül, akkor köszönöm az eddigi válaszait.

Még annyit, hogy nem piros a hólyagok színe, hanem sima vízhólyagszerű. A benne lévő folyadék is vízszerű, sárgára száradó var képződik rajta. Az egész olyan, mintha égési hólyagok lennének.

Az jutott eszembe, hogy esetleg a homlokra kerülő WD-40 spray okozhat-e ilyen tünetet? Ugyanis dereng, mintha ez történt volna a napokban.

Elnézést a zaklatásért.

Válasz:

Nem tudom,mi ez a spray.Kép nem érkezett.
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Hólyagok a homlokon, fejbőrön, és szemduzzanat

Tisztelt Doktornő!

Két fényképet csatoltam, úgy látszik, nem kapta meg. Megpróbálom újra.

Válasz:

Most sem jött.
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Herpesz

draga doktorno on tugya hogy nemi bedeg  vagyok de szeretnek egy kerdest felteni aszt tudom a  herpesznek a tunetet de nem tudom a hivnek es miaz elso tunete es mire vigyejek a lgjoban  oszelehet ehasonlitani a herpesz tunetevel

Válasz:

A két betegség tüneteinek semmi köze egymáshoz. A HIV fertőzés akut szakában influenzaszerű tünetek és bőrkiütés jellemző, esetleg hasmenéssel. Később hosszú ideig, akár évekig teljesen tünetmentes,és utána jönnek nyirokcsomó duzzanat,hasmenés,fogyás,éjszakai izzadás stb., majd AIDS stádiumban sokféle súlyos fertőzés és daganat. Azonban akit korai szakban kiszűrnek,az a modern terápia révén teljesen tünetmentes marad végig. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Lyme kór?

Tisztelt Holgyem/Uram!

A felkaromon ket honappal ezelott megjelent egy borso nagysagu borpir! Nem foglalkoztam vele, ekcemanak gondoltam, lehet amugy, hogy tenyleg az! Viszont par het alatt megnott, jelenleg kb. 4 cm atmeroju, kozepe halvany, gyuru/kokarda szeru! Nem szoktam foglalkozni ilyen elvaltozassal, de egyik csaladtagom eszrevette (nem orvos) es azt mondta szerinte lyme folt! Kepet kuldok rola! Varom megtisztelo valaszat, hogy igy kep alapjan On szerint is az e? Koszonom elore is! 

Válasz:

Nem küldött képet.
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Kiütés/pattanás

A képeken lévő kiütések/pattanások jelentek meg:

 

hátamon(a legtöbb),csípőnél,karomon(mind 2),combon,1-2 arcon

 

a karomon lévő fertőtlenítő hatására halványodott,a többi is kisebb mennyiségtől.

 

Poratka kiütésre gyanakszom mert:

 

családi házban élek a téli tüzelés kandallóval történik mindegy mennyire figyelek oda és mennyit takarítok por lesz valamilyen szinten,3 macskánk van akiket sajna be kell engednünk a házba plusz egy öreg kutya aki szintén a házban van,ágyat is cseréltem ami eddig tárolóhelységben volt (kitakarítottam de lehet nem annyira percízen).

 

Ezeken kívül sajnos nemi betegség is  felmerülhet igazából ezért is vettem észre rögtön az elején a kiütéseket jobban oda figyeltem,bár szerencsére ezen kívül nincs panasz semmilyen más tünet.

 

Megtudná mondani a képekből hogy poratka kiütés vagy sem(a leírás lehet segít bár nem hiszem hogy meglehetne így ítélni,azért remélem)

Válasz:

Sajnos, kevés az információ ahhoz,hogy megmondhassam,miről van szó.Attól tartok,muszáj elemnnie bőrgyógyász szakorvoshoz személyesen- Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Hólyagok a homlokon, fejbőrön, és szemduzzanat

Tisztelt Szakorvos Asszony/Úr!

Homlokomon, fejbőrömön hólyagos kiütések (gyulladások) jelentek meg, szemem bedagadt. Kérdésem: lehet ez növény-, vagy más jellegű allergia?

Köszönöm szépen a választ!

Válasz:

Ez akár övsömör is lehet,de abból,amit leír,és fotó hiányában ezt nem lehet biztosan megmondani. Ha pár napos a tünet és fáj,akkor még ma menjen el bőrgyógyászhoz,mert ha igazam van,akkor szemészt is bevonva sürgősen kezelni kell. Üdvözlettel Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Herpesz

draga doki a kerdesem a kovetkezo nem alyan reg volta  egyprostitualt lanyval es elvágta a kezet es segitetem bekotni dejelzem hogy a véresvatat mefogtam ellehet ekapni ahiv vertozest  A masadik kerdes nem tudom delehetcseges hogy felcseréltuk a poharakat  ilogatunk  letlehet ekapni ahiv virust  mert van herpesze is  de jelzem nagyon kicsiver volt avatan koszonom avalaszat

Válasz:

Üdvözlöm,ezúton a HIV-et esetleg el lehet kapni, de eleve nem is tudjuk,hogy a barátja vagy a prostituált fertőzött-e,úgyhogy ez nem valószínű. A közös pohár használat jelenleg a koronavírus miatt szigorúan nem ajánlott, HIV fertőzést így nem lehet elkapni,herpeszt viszont igen. Dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Foltok a péniszen

Kedves szakértő. 
A párom próblémájával fordulnék önhöz. 15 éve alkotunk egy part. Meg nagyon régen volt hasonló tünete de nem foglakozott vele meg nekem se merte mondani és most lassan 10 év után újra elő jött és mostmár mutatta h valami nem oke. Lilás heges foltok lettem a péniszére. Nem tudja mitől lehet és hogy nagy e a baj. Amit meg tudni lehet róla , hogy van neki egy bal here viszere. Csatolok egy fotót hátha az segít a megoldás keresésben. Sajnos külföldön vagyunk így most ebben a vírusos helyzetben sokféle nem mehetunk. Előre is köszönjük a választ. 

Válasz:

Üdvözlöm,ez egy lichen planus nevű bőrbetegségnek tűnik a fotó alapján,amit csak orvos által felírt gyógykezeléssel lehet kezelni.Kénytelen lesz elmenni bőrgyógyász szakorvoshoz,attól tartok. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!