+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász

Dr. Vass Ilona

1453 kérdésre válaszolt

Kategóriái: bőrbetegségek, szépségápolás, melanóma, ekcéma

Szakterülete: bőrbetegségek, szépségápolás, melanóma, ekcéma

Bemutatkozás

1981-ben fejeztem be orvosi tanulmányaimat a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 1987-ben szakvizsgáztam a budapesti Bőrklinikán. Szakvizsga előtt és után a budapesti Bőrklinikán, a Heim Pál Kórház Gyermek Bőrgyógyászati Osztályán, valamint a Csepeli Szakrendelőben dolgoztam. 1990.óta folytatok bőrgyógyászati-kozmetológiai magánrendelést.

2001-ben dr. Szokolai Erzsébet kolléganőmmel együtt alapítottuk a Pre-Pharma Bőrgyógyászati Magánrendelőt, ahol célul tűztük ki a gyermek és felnőtt bőrbetegek minél magasabb színvonalú ellátását, és bőrrák megelőzését. Ennek érdekében elsőként kezdtünk el Magyarországon digitális dermatoszkóppal anyajegy és bőrrák szűréseket végezni, és minden lehetséges fórumon felhívjuk a figyelmet az UV-fény elleni védekezés fontosságára, a bőrrák megelőzésére. Rendszeresen tartok ismeretterjesztő előadásokat és írok újságcikkeket.

Érdekel a homeopátia, ezért 2 éves továbbképző tanfolyamot végeztem, és sikeres záróvizsgát tettem. Gyakran veszek részt külföldi és hazai továbbképzéseken. Angolul és németül beszélek.

2008. végén létrehoztuk Zuglóban Magyarország első Teljestest-hidegterápiás Centrumát, ahol többek között ízületi betegségek, valamint pikkelysömör, krónikus ekcéma kezelése lehetséges -110 ºC-on. A 2012-es olimpiai csapat több, mint 50 tagja járt teljestest-hidegterápiás kezelésre, amely az ő esetükben „legális dopping”, növeli a sportteljesítményt gyorsítja a regenerációt. A terápiás központban gyógy-masszázs, vákuum-hullám masszázs is segíti a nyirokoedémában szenvedő betegek gyógyulását, valamint kavitációs készülék a fogyni vágyókat.

Magánéletemben legfontosabb az összetartó család – férjem, 2 gyermekünk, fiúunokánk,  valamint a nagyszülők, akik „háttérmunkájukkal” segítik, hogy zavartalanul végezhessem gyógyító tevékenységemet.

Magánrendeléseim:

Bőrgyógyászat-kozmetológia

GUNA terápia, lézer terápia

Pre-Pharma Kft.

1091 Budapest, Üllői út 21. II.3.  Bejelentkezés: 06-303886859; 06-12190850

www.pre-pharma.hu

Csepeli  bőrgyógyászati magánrendelés:

1213 Budapest, Hollandi út 115./a  Bejelentkezés: 06-204825475

Teljestest-hidegterápia

Hermina Terápiás központ

1141 Budapest, Varsó u. 21.  Bejelentkezés: 06-14220841

www.hidegkamra.hu

Legutóbbi válaszai

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Mit tegyek ekcéma ellen?

Üdvözlöm!

Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy fülemnél vannak ekcémás gondjaim. Korábban volt rá kenőcsöm.Esetleg valamit erre tudna nekem javasolni? 

Válasz:

Kedves Kérdező! Látatlanban nehéz hatékony készítményt ajánlani. Gyógyszertárban többféle vény nélküli, enyhe ekcémára jó hatású krém kapható, de ha ez nem használ, személyes vizsgálat javasolt, vagy igénybe veheti távbőrgyógyászati szolgáltatásunkat. www. borgyogyaszat.hu Üdvözlettel dr Vass Ilona
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Bőrkiütések

Hosszú évek óta borkiutesekkel küzdök,amik főleg mellkastol hasam aljaig terjednek és néhány a hátamon,valamint derekam környékén található.

Főleg a hasamon,koldokom körül és a melleimen.Ket különböző típusú kiütés látható,az egyik kisebb-nagyobb méretű piros kör vagy ovális alakú de sima felszínű .Míg a többi nagyon pici,viszkető piros kiütés.Kb 1-2 mm értek a pici alatt viszont nagyon viszketnek.

Rengeteg bőrgyógyásznal jártam,mindenféle kenőcsöt és tusfürdőt kaptam de azok csak enyhítették a tünetet viszont nem szüntették meg.

A jelenlegi borgyogyaszom csinált egy biopsziat de azt mondta az eredmény nem mutatja ki amire ő gondolt így csinálni akár egy másikat,amibe én nem adtam a beleegyezésem.Ő Uritcaria Pigmentosa-ra vagy Mastocystosis spectrum-ra gondolt.

A legutóbbi találkozorol úgy engedett el,hogy nem tudja hogyan tovább amíg nem csinálunk egy második biopsziat.

Én kértem,hogy lehetne e egy allergia teszten vagy hormon vizsgálatom nem e az okozza,de azt mondta a kiuteseim teljesen mások.

Nagyon szépen kérem Önöket,segítsenek valamilyen hasznos tanáccsal!

Segítségüket előre is tisztelettel köszönöm.

 

Válasz:

Kedves Tóth Tímea! Sajnos látatlanban csak azt tudom tanácsolni, hogy vagy bízzon eddigi bőrgyógyászában, vagy szeretettel látjuk magánrendelésünkön személyes vizsgálatra. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Anyajegy

Üdvözlöm!

Születésem óta celem van egy tenyérnyi anyajegy a hátam közepén. 36 éves vagyok. Megsérült pár napja. Aggódjak e. 

Szerintem nem szép alapból sem, de eddig nem akarták leszedni, azt mondták, ha nem okoz panaszt, maradhat... 

Válasz:

Kedves Kérdező! Anyajegyekről sajnos csak személyes dermatoszkópos vizsgálat után tudok nyilatkozni. Nem szerencsés a sérülés, lehet, hogy most jött el az eltávolítás ideje. Szeretettel várom rendelésemen. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Anyajegy szövettan

Tudná értelmezni a szövettani leletem?

Naevus naevocellularis dermalis papillomatosus cutis nuchae az elváltozás centrumában kifejezett idült lobos sarjszövetképződéssel, melynek hátterében sérülés állhat.
Osztódó sejtalakok a vizsgálati síkokban nem láthatók, Mib1-el a proliferációs frakció nem emelkedett. Immunhisztokémiai vizsgálatokkal a sejtek S100 és p16 pozitivitást mutatnak HMB45 negativitás mellett.

A kimetszés a vizsgálati síkokban ép szöveti határral történt. 

Köszönöm!

Válasz:

Kedves Kérdező! A diagnózis jóindulatú elváltozást utal, az épben kimetszve. Rendszeres bőrgyógyászati ellenőrzés szükséges. Üdvözlettel dr Vass Ilona
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Anyajegyszerü elváltozás.

Tc.

Furcsa formájú,anyajegy szerü dolgot észleltem a bal mellem alatt.

Van okom aggodalomra?

Köszönöm

Válasz:

Kedves Kérdező! Anyajegyről csak dermatoszkópos vizsgálat után tudok sajnos nyilatkozni. Üdvözlettel dr Vass Ilona www. borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Anyajegy eltávolitás szövettan eredmény

Kedves Doktornő!

Szeretném a segítségét kérni, hogy mit jelent az alábbi szövettani leírás:

I. Dg.: Naevus oligopigmentosus intradermalis. Kimetszése az épben történt. II. Dg.: Naevus oligopigmentosus intradermalis. Az alapi resectios felszín mikroszkópikus területen az elváltozáson áthalad. Malignitás nem merül fel. (Mné) DIAGNÓZIS: D2250 A törzs festéksejtes naevusai D2250: M87500

 

Segítségét nagyon szépen köszönöm!

Válasz:

Kedves Kérdező! A kimetszett elváltozás jóindulatú a leírás szerint. Ugyanakkor nem teljes az eltávolítás. Rendszeres ellenőrzés javasolható. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat. hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Gyanús bőrfoltok

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

72 éves édesapám hátán találtuk a foltokat, amiket fotón mellékelek. Azt kérdezném, van-e okunk aggodalomra?

Köszönöm szépen válaszát előre is. 

Üdvözlettel :T. Andrea

Válasz:

Kedves Kérdező! A pigmentált elváltozások, anyajegyek diagnosztizálására sajnos nem elegendő a fotó. Személyes vizsgálatra van szükség, mert dermatoszkóppal meg kell nézni az elváltozásokat. Szeretettel várom Önöket rendelésemen. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Barna folt a nagylábujj körmén

Tisztelt Doktornő/ Doktor úr!

A csatolt képen látható barnás folt jelent meg a nagylábujjam körmén bő 1 hete, azóta sem változott sem a helye, sem a mérete, sem a színe. Szeretném megkérdezni, hogy mi állhat a jelenség mögött? Sérülés nem érte a lábamat, körmömet nem lakkozom, szoláriumba nem járok, és fájdalmatlan a folt környéke (ahogyan a teljes lábujjam is). Az internetes keresés rögtön melanómával ijesztget, és szándékomban áll személyesen is ellátogatni az orvoshoz, de addig is kérem szíves válaszát, hogy mi okozhatta ezt az elváltozást, fel fog-e szívódni, mire kell ügyelni ezzel kapcsolatban?

Segítségét előre is köszönöm,

Judit

Válasz:

Kedves Kérdező! Annak ellenére, hogy nem vett észre sérülést, elsősorban az merül fel. 1 hét alatt nem nő sokat a köröm, talán azért nem látható változás. Természetesen meg kell mutatni bőrgyógyásznak. Szeretettel várom rendelésünkön, ahol digitális dermatoszkópppal rögzíteni tudjuk a pillanatnyi állapotot, és a későbbiekben össze tudjuk majd hasonlítani az akkori képpel. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Bőrkiütès

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

A mellékelt képen szereplő bőrkiütes van a combomon a térdem fölött valamint az alsó labszáramon. A kiütés viszket, kicsit ekcéma szerű, hámlik, folyatosan kenegetem az alább részletezett krémekkel néha vissza húzódik és egész szép a bőrfelületet majd ismèt elburjánzik és borzasztó csúnya.

Előzmények: Tavaly augusztusban nyaralás során bőrgomba alakult ki a lábamon a fent már említett helyeken, felületi kezeléskènt kaptam rá kétféle gyógyszertári kevert krèmet èjszakára és nappalra valót. Naponta rendszeresen gondosan kentem, el is múlt egy ideig majd 2-3 hónap múlva újra megjelent. Ismét bőrgyógyászhoz fordultam, kiderült hogy már nem bőrgomba, hanem a mostanihoz hasonló bőrkiütès. Ismèt kaptam gyògyszertári krémet és egy erős gombaölő gyógyszert, mely állítólag kiölte a szervezetekből az összes gombára utaló tünetet. Sajnos azonban a bőrkiütès még mindig nem múlik és egyre csúnyább. Lassan 9 hónapja küzdök a problémával és már nagyon szeretnèk rá megoldást találni.

Várom válaszát mit tudnék tenni, hogy jobb legyen. Házi gyógymód vagy recept nélkül kapható gyógyszer, krém. A jelenlegi helyzetben csak nagyon vègszüksèg esetén fordulnèk személyesen bőrgyógyászhot.

Köszönettel és Tisztelettel: aker86

Válasz:

Kedves Kérdező! Most már nyugodtan fordulhat ismét bőrgyógyászhoz, és erre szüksége is lenne! Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat. hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Ekcéma vagy allergiás reakció?

Múlt hét közepén kaptam két féle kenőcsöt az ekcémás tüneteimre a karjaimon és a lábamon. Az egyik egyedi keverés (nem tudom az összetételét), a másik az Unguentum hyrophilicum nonionicum.

Ezen a héten viszont elkezdtek feltűnni nagyobb foltok a testemen, amire pirosodás, bőrszárazság és fokozott viszketés jellemző. Mára eléggé kiterjedt a hátamon, oldalamon és a nyakamot is, ahol eddig nem volt jele ekcémának és jobban is viszkat annál.

Azt nem tudom, hogy ez a bőrbetegségem továbbterjedése lehet, vagy esetleg allergiás reakció valamelyik krémre?
Merjem-e tovább használni a kenőcsöket, vagy sem?

A választ előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Kérdező! Mindkét feltételezés lehetséges, de valószínűbb a bőrbetegség terjedése. Használja tovább a kenőcsöket, és ha pár nap múlva nem javul, újra meg kell mutatnia. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat. hu
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Ismerje meg szakértőinket!