Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Egri Gábor - proktológus, sebész, mellkassebész

Dr. Egri Gábor

749 kérdésre válaszolt

Kategóriái: műtétek, sebészet, aranyér, béldaganatok

Szakterülete: aranyér, műtétek, sebészet, vastag- és végbélrák, mellkassebészet

Bemutatkozás

Diplomám megszerzése, 1987 óta dolgozom sebészként. A SOTE Sebészeti Tanszékén (Szent János Kórház) kezdtem pályafutásom, itt lettem szakorvos. Később a Fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórházban dolgoztam, adjunktusi, majd főorvosi munkakörben. Karrierem betetőzéseként 4 éven át az Egyesült Királyságban praktizáltam „consultant surgeon” beosztásban, majd hazatérve a Belvárosi Orvosi Centrum  csapatához csatlakoztam.

A végbélproblémák diagnosztikáját és kezelését a proktológia magyarországi meghonosítójától, Ritter Professzortól tanultam. Ezen alapokkal több, mint két évtizeden keresztül végeztem ambuláns proktológiai rendelést a Szent János-, illetve a Bajcsy Kórházban. Emellett megalapítottam és 15 évig vezettem a Kőbányai ILCO Klub-ot (bélkivezetéssel élő betegek önsegítő mozgalma).

A proktológia és az általános sebészet mellett mellkassebészettel is foglalkoztam, a hazai mellett nemzetközi szakvizsgával is rendelkezem belőle. Két évig Minőségügyi vezető és négy éven át Regionális Szakfelügyelő Főorvos is voltam.

Sebészi hitvallásom: mindig szakszerűen, gondosan és lehetőleg fájdalommentesen gyógyítani!

Specializáció

  • proktológia
  • sebészet
  • mellkas sebészet

Legutóbbi válaszai

Dr. Egri Gábor - proktológus, sebész, mellkassebész válasza

Bennmaradt varrat

Tisztelt Szakértő!

Október végén műtöttek egy jóindulatú daganattal. Csupán két öltéssel varrták össze.

Műtét után 2 héttél kéklett valami a bőröm alatt, amit tűvel megszúrva kijött egy kb. 1 cm fonálka. Viszont a másik lyukban is láttam még, ezért visszamentem a kezelőorvoshoz, aki szerint rosszul látom , és felszakította a sebet újra bevérzett a heg. Kezembe adta a csipeszt, hogy szedjem ki, de nekem nem sikerült. Azt mondta, ha van is benne majd kiforrja magát.

Nagyon elvagyok keseredve, mert zavar, hogy van a testemben egy nem oda tartozó idegen dolog.

Kérdésem, hogy mi történik, ha nem forrja ki magát? Hallottam olyat is, hogy újra fel kell vágni. Nem szeretnék már több heget és több tortúrát.

Esetleg röntgenre vagy uh-ra kérhetek beutalót ami kimutatja,hogy valóban maradt bennem varrat?

 

Válaszát köszönettel fogadom . 

 

Válasz:

T.Kérdező! Valóban ki szokta dolgozni a szervezet magából, ha bennmarad egy fel nem szívódó fonal, nem szokott szükség lenni újabb beavatkozásra. Sajnos Rtg, UH nem tudja igazolni a fonalat. Üdvözlettel, DrEG
Megnézem a kérdést

Dr. Egri Gábor - proktológus, sebész, mellkassebész válasza

Szülés utàni székletinkontinencia

18 hónapja szültem,negyed fokú gàtsérülésem simàn összevarrtàk!Azóta màr kettőször műtöttek,de a végbélnél ismét kijött a varrat!Azt mondtàk,hogy a híg székletet soha nem fogom tudni tartani,jó esetben a szilárdat igen!Létezik erre valami olyan eljàràs ami segíthet?Hova fordúlhatnék segítségért,mert màr több magàn orvosnàl is jàrtam,de sok jót nem tudták mondani!

Előre is köszönöm a vàlaszt!

Válasz:

Keresse fel Dr Willner Péter proktológust Budapesten. Üdvözlettel, DrEG
Megnézem a kérdést

Dr. Egri Gábor - proktológus, sebész, mellkassebész válasza

A lapockámon található tályog minden esetben kifakad a párakötéstől?

Vagy lehetséges hogy csak sebészeti beavatkozás által tud kiürülni az érintett terület?

Válasz:

A párakötés önmagában nem mindig elég.
Megnézem a kérdést

Dr. Egri Gábor - proktológus, sebész, mellkassebész válasza

Dudor a végbélnyílásnál

Tisztelt doktor úr/nő!

Pár napja egy kisebb babszem méretű duzzanatot észleltem a végbélnyílásom mellett. Arra lennék kíváncsi, hogy mi ez és hogy mi a teendő vele. 

Válasz:

T.Kérdező! Elnézést a késői válaszért. A küldött fotón egy vérrög látható. Általában nyom nélkül fel tud szívódni, máskor sebészeten/Proctologián kimetszéssel lehet eltávolítani. Üdvözlettel, Dr EG www.boc.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Egri Gábor - proktológus, sebész, mellkassebész válasza

Vakbél műtét

Jó napot !

Érdeklődni szeretnék hogy Ön szerint 2018.12.07.-én műtöttek vakbéllel, nem a vágásos technikával mikortól élhetünk a párommal nemi életet?

Előre is köszönöm

Válasz:

T.Kérdező! Elnézést a késői válaszért. A laparoscopos műtét minimálisan viseli csak meg a hasfalat, ezért nincs veszély, csak óvatosan. Üdvözlettel, DrEG
Megnézem a kérdést

Dr. Egri Gábor - proktológus, sebész, mellkassebész válasza

Szögbe léptem

Üdv!Tegnapi nap folyamàn egy 100zas szeg ment a làbamba es délutàn az ügyeletre mentem tetanusz miat ez mind meg is történt meg kaptam a tetanusz le fertötleniteték be kötöték és ugy engedet el az ugyeletes hogy mondta menyek kötésre a hàzi orvoshoz ma fel hivtam a hàzi orvost és azt mondta hogy othol is àt köthetem na ez is meg történg!De ahogy kötötem àt làtam hogy sàrgul el a sebb körülöte meg piros mi a tenendö tovàbb?

Válasz:

Elnézést a késői válaszért, remélem azóta helyrejött minden! A háziorvos helyett sebészeti járóbetegrendelést javaslok legközelebb, a háziorvosnál nincsenek meg a feltételek az ilyen esetek ellátására. Üdvözlettel, DrEG
Megnézem a kérdést

Dr. Egri Gábor - proktológus, sebész, mellkassebész válasza

Heg gyógyulás, belpanaszok vakbel műtét után.

Tisztelt Dr. Úr!

Lassan 2 hónapja operaltak perforált vakbelel. A kijelolt diétas idoszak után tértem vissza lassan a normál (IBS-eses) taplalkozasra, de sajnos olyan gyomorfajdalmam illetve belpanaszaim lettek mint az operáció elott: Fájdalom gyomortol a vastagbelekig, puffadás, nyomásra érzékeny has, főleg a köldök és belek teren. Kemény has szindróma.

Mi a teendő? A operáló orvoshoz nem mennék vissza. Nem igazán etikus és kedves ellátásban volt részem, bár én is egészségügyben dolgozom.

Várom megtiszetlo válaszát,

S. G. 

Válasz:

T.Kérdező! Elnézést a késői válaszért. Gastroenterológiai vizsgálat javasolt, a műtét nem szabad, hogy ennyi idővel később is még panaszokat okozzon. Üdvözlettel, DrEG
Megnézem a kérdést

Dr. Egri Gábor - proktológus, sebész, mellkassebész válasza

Szép napot ! (kitüremkedés )

Szép Napot ! 

 

 

 

Következő problémával fordulnék önhöz, széklet ürítés után mindig észlelet kitapinthatok ki türemkedést, voltam protalogusnál nem talált aranyeret, semmilyen el változást, de a tünet továbbra is fent áll mi állhat a hátérbe? :)

 

Válasz:

Ismételt Proktologai vizsgálat javasolt. Üdvözlettel, DrEG
Megnézem a kérdést

Dr. Egri Gábor - proktológus, sebész, mellkassebész válasza

Véres wc papir

Jó napot voltam protalogusnál nem talált aranyért semmilyen el változás de a wc-é papir továbbra is friss vér szokott lenni,székletbe nincs vér sokszor nedves szokott lenni a boxer,kakilás után mindig van egy kis kitüremkedés de ez akkor is ott volt amikor protalogus vizsgált de semmit se talált mi lehet akkor az oka ? 

Válasz:

Ismételt Proktologiai vizsgálat javasolt, lehetőleg akkor, amikor vérzés van. Üdvözlettel, Dr EG
Megnézem a kérdést

Dr. Egri Gábor - proktológus, sebész, mellkassebész válasza

Epeműtét után

Tisztelt Doktor Úr / Nő!

 

okt. 29-én  laparoszkópiás műtéttel  el lett távolítva az epehólyagom és egyúttal a köldöksérvemet is helyreállították.

Műtét utáni tanácsként csak azt kaptam, hogy ne emeljek nehezet és kérdésemre, hogy mikortól járhatok újra kardio- illetve súlyzós edzésre, azt a választ kaptam, hogy 6, de inkább 8 hét múlva.

 

Kérdéseim:  sebeim szépen begyógyultak.  Szaunába, illetve gyógyfürdőbe mikortól mehetek?  Illetve:  szexuális élet mikortól élhető?

 

Köszönettel

Molnár Barbara

 

Válasz:

Tisztelt Kerdezo, Kedves Barbara! Ugy gondolom, most mar nincs akadalya egyik dolognak sem, elsosorban valoban az eros sporttevekenyseg az, amit javaslunk mellozni a mutet utan. Udvozlettel Dr Egri G Www.boc.hu
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!