Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Egri Gábor - proktológus, sebész, mellkassebész

Dr. Egri Gábor

724 kérdésre válaszolt

Kategóriái: műtétek, sebészet, aranyér, béldaganatok

Szakterülete: aranyér, műtétek, sebészet, vastag- és végbélrák, mellkassebészet

Bemutatkozás

Diplomám megszerzése, 1987 óta dolgozom sebészként. A SOTE Sebészeti Tanszékén (Szent János Kórház) kezdtem pályafutásom, itt lettem szakorvos. Később a Fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórházban dolgoztam, adjunktusi, majd főorvosi munkakörben. Karrierem betetőzéseként 4 éven át az Egyesült Királyságban praktizáltam „consultant surgeon” beosztásban, majd hazatérve a Belvárosi Orvosi Centrum  csapatához csatlakoztam.

A végbélproblémák diagnosztikáját és kezelését a proktológia magyarországi meghonosítójától, Ritter Professzortól tanultam. Ezen alapokkal több, mint két évtizeden keresztül végeztem ambuláns proktológiai rendelést a Szent János-, illetve a Bajcsy Kórházban. Emellett megalapítottam és 15 évig vezettem a Kőbányai ILCO Klub-ot (bélkivezetéssel élő betegek önsegítő mozgalma).

A proktológia és az általános sebészet mellett mellkassebészettel is foglalkoztam, a hazai mellett nemzetközi szakvizsgával is rendelkezem belőle. Két évig Minőségügyi vezető és négy éven át Regionális Szakfelügyelő Főorvos is voltam.

Sebészi hitvallásom: mindig szakszerűen, gondosan és lehetőleg fájdalommentesen gyógyítani!

Specializáció

  • proktológia
  • sebészet
  • mellkas sebészet

Legutóbbi válaszai

Dr. Egri Gábor - proktológus, sebész, mellkassebész válasza

Végbéltájéki viszketés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Kb egy hete főleg az esti orákban kezd el viszketni a fenekem,a nap folyaman is erzem de az kibirhato.sudocremmel kezelem estenkent de nem sokat hasznal

Mit lehet tenni vagy mire lehet gyanakodni mi lehet a kivalto oka ?

koszonom valaszat

Válasz:

T.Kérdező! Itt olvashat a dologról: https://belvarosiorvosicentrum.hu/vegbelviszketes-kezelese Üdvözlettel, Dr Egri Gábor www.boc.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Egri Gábor - proktológus, sebész, mellkassebész válasza

Székelés után szúró érzés?

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Másfél éve szenvedek attól, hogy minden székelés után, állagtól függetlenül szúró, viszkető, égő érzést tapasztalok, mely akár egész nap fennáll. Coroloproctologián, 2mm-es fissuriát állapítottak meg, melyet Ialugen kenőccsel kezeltek. A fissuria elmúlt, de a panaszok nem. Azóta 3x volt coroloproctologián, mind a 3x azt állapították meg, hogy ők nem látnak semmi rendellenességet. Bőrgyógyászati kezelést javasoltak. Elmentem bőrgyógyászhoz, ahol különféle kenőcsök használata után is fennmaradtak a panaszaim. Ők azt mondták, hogy ez nem bőrgyógyászati probléme. 

Milyen szakorvoshoz tudnék ezzel fordulni? Mert a háziorvosom tanácstalan. 

 

Köszönöm a választ. 

Üdv.: Attila

Válasz:

T.Kérdező! Sajnos van, akinek ilyen sokáig panaszt okoz az érzékeny hámjuk rendszeresen bekövetkező mikrosérülése. Látatlanban nem tudok tanácsot adni, valószínűleg magisztrális kúpkészítményt kellene alkalmazni és diétáján változtatni. Üdvözlettel, Dr Egri Gábor https://belvarosiorvosicentrum.hu/vegbelrepedes-kezelese
Megnézem a kérdést

Dr. Egri Gábor - proktológus, sebész, mellkassebész válasza

Aranyere probléma?!

Kedves Dr. nő/Dr. úr!

 

Édesanyámnak a terhesség során belső aranyere keletkezett. Ez évek alatt volt, hogy többször tüneteket produkált, akkor doxiproct om kenőccsl kezelte.Most felmerült egy olyan problémája, hogy valami nyomást érzett belülről végbéltájon, valamint picit szúrt neki, vékonyabb lett a széklete, volt 1 nap, amikor nem is volt széklete. Elkezdte használni a doxioroct kenőcsöt és elmúltak a panaszok, széklete normális állagú lett, azóta is rendben van minden. Nem volt véres széklete, nem puffad.Itt helyben nálunk belgyógyász-gasztroenterológus orvoshoz tudtunk csak elmenni, 4hét múlva lesz végbéltükrözése a biztonság érdekében. 

Érdekelne az Ön véleménye, mert én azért aggódom!

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Cs.Krisztina

Válasz:

Kedves Krisztina! Remélem a kérdése azóta megoldódott, elnézést a késői válaszért. A leírás alapján nem tűnik gyanúsnak a dolog, főleg, hogy vérzést nem is említett, de a tükrözés mondja ki a végső szót természetesen. Üdvözlettel, Dr EG www.boc.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Egri Gábor - proktológus, sebész, mellkassebész válasza

Nyirokcsomo eltavolitas utan

Tisztelt doktor úr ! 

Idén májusban jobb oldali axillaris blockdissectiom volt. Ödéma eddig nem alakult ki, fájdalom, duzzanat nincs.

Kérdésem az lenne, hogy idővel folytatható e a súlyzós edzés ? (5-10kg max terhelés) 

Ha igen, kb mikortól ? Az eltávolítás melanoma miatt történt, mert az orszem áttétes volt. A többiben nem találtak ! Köszönöm ! Üdv : Andrea 

Válasz:

Kedves Andrea! Az edzés mehet, arra kell csak nagyon vigyáznia, hogy a jobb felső végtagján soha ne legyen semmi sérülés, mert a mikrosérüléseken keresztül is bejuthat orbáncot okozó baktérium, ami a műtétet követően, a nyirokkeringés változása miatt veszélyes lehet, antibiotikus kezelést igényel. Üdvözlettel, Dr EG
Megnézem a kérdést

Dr. Egri Gábor - proktológus, sebész, mellkassebész válasza

Székletinkontinencia?

Tisztelt Dr.

Az utóbbi években előfordul, hogy a fehérnemű széklettel szennyezett. Nem mindennapos dolog de régebben nem volt jellemző. Két gyermeket szültem(nagyon nagy babák és nehéz szülések voltak, nagy gátsebbel) Aproktológus akinél anno aranyérpanaszok miatt voltam, azt  mondta gyengék a záróizmok. Ez okozhatja? Vagy más, akár komolyabb problémais állhat a háttérben? Kell aggódnom emiatt?

Előre köszönöm válaszát

Válasz:

T.Kérdező! Legvalószínűbb az izomgyengeség, de természetesen Proktológiai rendelésen ki kell zárni egyéb problémát is! Üdvözlettel, Dr Egri Gábor www.boc.hu.
Megnézem a kérdést

Dr. Egri Gábor - proktológus, sebész, mellkassebész válasza

Műthető-e

52 éves nő vagyok. 1 éve rekeszrelaxációm van, ezért a légzésfunkcióm csak 36%. Emellett, parknzonos vagyok. Milyen kinómenetele lehet egy rekeszizom műtétnek?

Vállalható-e?

Válasz:

T.Kérdező! A rekeszrelaxáció műtéte akkor javít lényegesen a légzésfunkción, ha nagyfokú a relaxáció. Lehet mellkasmegnyitásos és VATS módszerrel is végezni, érdemes olyan kollégát keresnie, aki már nem az első relaxáció ellenes műtétet végezte. Probléma lehet pl, hogy a rekeszizom, folyamatos mozgása és feszülése miatt a csomók kibomolhatnak, ha fonallal varrják meg és visszatérhet az eredeti relaxáció. A Parkinzon kór, súlyosságától függően, az altatással kapcsolatban jelent különlegesebb hozzáállást az altató orvos részéről, illetve a posztoperatív szakban igényel nagyobb odafigyelést. Üdvözlettel, Dr Egri Gábor
Megnézem a kérdést

Dr. Egri Gábor - proktológus, sebész, mellkassebész válasza

Pillanatragaszto bor alatt

Udv!

En olyan kerdessel fordulnek onokhoz, hogy olyan 2 hete pillanatragasztoval szerettem volna megragasztani valamit es a tubus teteje beszaradt, mas nem volt keznel egy hullamcsatt segitsegevel probaltam atlyukasztani, de nem csak azt sikerult hanem beleszurtam a mutatoujjamba az elso harmad reszenel csontig. Eleinte elegge fajt masnapra begyulladt majd egy hetig egyre jobban puposodott es fajt.

mostanr a fajdalom teljesen eltunt a pup is lement de csak nagyjabol, a szuras helye megvan pontban, illetve egy kisebb dudor van ott es olyan erzes mintha meglenne kemenyedve az izomszovet. Velemenyem szerint ahogy atlyukasztottam a pillanatragasztot es a hullamcsatt utana egybol az ujjamba landolt volt rajta pillanatragaszto es bejutott az ottani szovetek koze majd ott kotott meg.

 

olyan kerdesem lenne hogy ezzel mi a teendo? Milyen orvoshoz kene fordulni? Lehet belole valami gond?

nem vagyok egy nyugos gyerek, engem igazsag szerint nem zavar, bar tenyleg eleg fura ott vegighuzni az ujjamat es erezni hogy valami nincs rendben. A baratnom aggodik azert tettem fel a kerdest, de egy ilyen kis dologgal nem futkozhatok surgossegire.

elore is koszonom a segitsegeket.

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Sebészeti járóbetegrendelésre kellene elmennie, főleg hogy tetanusz oltást kapjon (1 hónap a lappangási idő), valamint hogy ott meg lehessen nézni az ujját (nem feltétlenül fogják operálni). Üdvözlettel, DrEG
Megnézem a kérdést

Dr. Egri Gábor - proktológus, sebész, mellkassebész válasza

Aranyèr

Kedves doktor úr

 

Tegnap reggel el kezdtem aranyeremet reparon krèmel es kupal kezdelni kupot reggel este hasznalom,kremel be szoktam kenni kupot hogy jobban konnyeben be csuszon,ezzel a kup hatoanyagat nem gatlom ?  van ra lehetoseg hogy vissza fog huzodni vagy el tunik az aranyer?, mert panaszaim nincs ra nem viszket nem faj semmilyen mas dolog csak egyszeruen zavar hogy wc zsnel nagyon ki turemkedik es hogy rajtam van a wc zesi inger. ez meg jelenheti hogy meg csak az elso masodik stadiumba van ?

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Ez már sajnos a 3. stádium, kúp-kenőcs nem tudja elmulasztani, csak gyűrűzés, vagy műtét. Lásd: https://belvarosiorvosicentrum.hu/aranyergyuruzes Üdvözlettel, Dr Egri G
Megnézem a kérdést

Dr. Egri Gábor - proktológus, sebész, mellkassebész válasza

Jóindulatú májdaganat műtét

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!

Kiderült, hogy a májamon egy jóindulatú daganat van (állítólag fogamzásgátlótól) amit még idén el kell távolítani, mert könnyen rosszindulatúvá válhat. Jelenleg időpont egyeztetésre várok, előreláthatólag augusztusban lesz a műtét. Azt mondták mivel rossz helyen van (azthiszem a IV. szegmensben) sebészeti úton lesz műtve, ami viszonylag nagy vágás, emellett még az epeköveimet is eltávolítják saját kérésemre. 8-10 nap kórházat ígértek és 2hónap kiméletes életmódot. Sok kérdésem lenne. Például hogy mekkora az a viszonylag nagy vágás? Függőleges vagy vízszintes vágás? Lesz-e kivezetve cső amin tisztul az epe vagy rögtön teljesen bezárják a sebet? Azzal is ijesztgettek hogy injekcióban magamnak kell majd beadnom véralvadásgátlót, igaz ez? Mennyi ideig tart egy ilyen műtét és mennyire kockázatos? Eléggé félek és nem kaptam válaszokat senkitől.

Előre köszönöm a válaszát!

Tünde :)

Válasz:

Kedves Tünde! A technikai kérdését a metszésvezetésről, a metszés méretéről az operáló osztály protokollja tudja megválaszolni, dréncsövet ilyen műtéteknél vissza szoktunk hagyni, az osszegyulo valadek kivezetesere, verhigitot pedig minden altatasos nagyobb mutet utan javaslunk alkalmazni, ne feljen tole, egyszeru, biztonsagos, nem faj. Udvozlettel, Dr Egri G www.boc.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Egri Gábor - proktológus, sebész, mellkassebész válasza

Végbél

Jónapot

 

Wc-zés után kitüremkedést vettem észre,le is fotoztam képen jól látható. Szeretnék véleményt kérni hogy ez aranyér vagy más dolog ? Vagy teljesen normális.  Ha el végeztem dolgom vissza megy a helyére üllök futok vagy bármit csinálok soha se jön elől csak wc-zés után. ! :(

Válasz:

A foto alapjan aranyer, de latni kellene. Udvozlettel, DrEgriG www.boc.hu
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!