+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Kovács Gabriella - homeopata orvos

Dr. Kovács Gabriella

85 kérdésre válaszolt

Kategóriái: homeopátia, alternatív gyógymód, természetgyógyászat

Szakterülete: homeopátia, schüssler-sók, aromaterápia

Bemutatkozás

Dr. Kovács Gabriella homeopata szakorvos, Schüssler diagnosztika

A homeopátiával kislányom fülbetegsége kapcsán találkoztam először, amikor is hosszantartó kezelések után a homeopátia segítségével gyógyult ki krónikus fülgyulladásából. Azóta az Egyesülettel karöltve azon dolgozunk, hogy az Európában is igen népszerű homeopátia méltó helyére kerüljön a magyar egészségügyben, hiszen ennek a szelíd, mellékhatás mentes gyógymódnak óriási szerepe lehet a krónikus betegségek megelőzésében és gyógyításában.

Orvosi diplomámat 1989-ben, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem- Általános Orvostudományi Karán szereztem.

Első munkahelyek

 • II. Belklinika, klinikai orvos
 • I.Gyermekklinika , klinikai orvos
 • K-Men-Tech Kft. orvos tanácsadó

Homeopátiás diplomák

 • 2000. Semmelweis Egyetem licence vizsga
 • 2000. CEDH diploma
 • 2008. European Committee for Homeopathy (ECH) diploma
 • 2008. Schüssler arcdiagnosztika tanúsítvány
 • 2012. Aromaterápia alapképzés

Homeopátiás tevékenység

 • 2000 óta klasszikus homeopátiás orvosi rendelés (gyermek és felnőtt)
 • Rendszeres részvétel magyar és külföldi továbbképzéseken, LIGA kongresszusokon
 • 2002-től Magyar Homeopata Orvosi Egyesület vezetőségi tagság több cikluson át mostanáig
 • Laikus szekció irányítása- kapcsolattartás az Európai Homeopátiás Laikus szervezettel (EFHPA)
 • Szakmai és laikus tanfolyamokon előadás Budapesten, vidéken és a határon túl is (Erdély 2010-2011)
 • Simile szakmai folyóirat hirdetésszervezés
 • Hírlevél szerkesztés laikusoknak - Facebook csapattag
 • Kapcsolattartás homeopátiás gyógyszercégekkel
 • Szakcikkek írása laikus és szakmai folyóiratokban

Gyógyító munkám során fontosnak tartom a rendszeres továbbképzéseket, ezért nagy örömmel veszek részt az Együtt a Homeopátiáért! Egyesület munkájában, ahol a betegek számára ingyenesen telefonos tanácsadást is tartok a +36 70 376-0606-os telefonszámon.

Rendelő: 1024 Budapest, Zivatar utca 11. (a Margit híd budai hídfőjénél), Telefon: 06 1 316-4285, bejelentkezés: 06 1 240-7149 (hétköznap reggel: 8-9h), Mobil: 06 20 230-6256

Legutóbbi válaszai

Dr. Kovács Gabriella - homeopata orvos válasza

Vélemény

Kedves doktor úr! Lányunk 17 éves. 2 pfizer oltas kapott,október elején. Majd december elején covidos lett. Fertőzesen átesett, majd rá kb 2 hétre testszerte csalánkiütéses lett. Mai napig szenved vele. Bőrgyogyaszhoz fordoltunk ahol góckutatás kért az orvos hasi ultrahang rendben volt, rötgenek is. Loradatint tablettát szed, jelenleg allergia vizsgalatot kért az orvos. Biztos vagyok benne hogy az oltastol lett volna igy? Tudna esetleg segíteni hogy mius történik valójában. Köszönöm Tünde 

Válasz:

Kedves Tünde! Valamilyen méreganyagot dob ki a szervezet folyamatosan a bőrre. Ez lehet baktérium, vírus, gyógyszer stb. Ezt a problemát komplexen kell kezelni. Javaslom keressen fel egy homeopata szakorvost. Üdv. Dr. Kovács G.
Megnézem a kérdést

Dr. Kovács Gabriella - homeopata orvos válasza

Kálium bichromicum

Kedves Doktornő

 

Terhesség alatt szedhető a Kálium bichromicum 9ch arcüreggyulladásra?

Köszönöm

Válasz:

Igen természetesen.
Megnézem a kérdést

Dr. Kovács Gabriella - homeopata orvos válasza

Enterococcus

Kedves Doktornő/Úr!

Homeopátiában keresek valami gyógymódot, hiszen az elmúlt 2 hónapban 2 doboz Augmentint kellett beszednem, de a tüneteim a rezisztencia vizsgálat ellenére újra kiújúlnak. 

Hüvelyből enterococcus faecalis tenyeszik ki, ami sajnos húgyúti gyulladásokat, fájdalmat és intenzîv hüvelygyulladást, gennyes folyást eredményez sok sok coccussal és fehérvérsejttel ami szintén huvelyileg fájdalmas. Betadin kúpot is használtam már, sajnos a bélfórám se az igazi hiaba szedek probiotikumot es fermentált gyógynövény cseppeket, tudom hogy a bél és a lenti dolgok összefügghetnek. Erre a visszatérő problémára szeretnék megoldást találni.

Köszönöm

Válasz:

Kedves Kinga! Mivel ezek krónikusan visszatérő panaszok, kérem keressen fel klasszikus homeopata orvost aki részletes elemzéssel megtalálja a megfeleló szert. (mhoe) Üdv. Dr. Kovács G.
Megnézem a kérdést

Dr. Kovács Gabriella - homeopata orvos válasza

Fájdalom

Aszt szeretném kérdeni hogy a páromnak nagyon fáj a dereka aszt monták az orvosok hogy gerincsérve van van valami ami tábletán kívűl enyhíteti a fajdalmat mert alergias is volna valami othoni dolog fajdalom elen vagy krém előre is köszönöm

Válasz:

Attól függ mekkora a sérv, a manualterápia, Motto tapasz, Arnika kenőcs. Szakorvosi ellenőrzés szükséges. Üdvözlettel
Megnézem a kérdést

Dr. Kovács Gabriella - homeopata orvos válasza

T/DR NO

tAVALY TUDOGYULLADASOM VOLT ,A PROBLEMAM AZ HOGY HATRAMARADT EGY HURUTOS KOHOGES AMIRE A HAZIORVOS JAVASOLT ELIXIRIUM THYMI KANALAST AMIBOL 1 UVEGGEL ELHASZNALTAM DE NEM ERZEM A HATASAT  COPD -ES ES AUTOIMMUN BETEGSEGEM VAN NEM TUDOM HOGY MIT TUDNEK MEG MEGPROBALNI KOSZONOM

 

Válasz:

Kedves Kérdező! Antimonium tartaricum ch9 3x3 golyó a javaslatom, de ez elég felületes felírás. Ha a továbbiakbam nem javul keressen fel homeopata orvost a pontossabb diagnózisért. Üdvözlettel Dr. Kovács G.
Megnézem a kérdést

Dr. Kovács Gabriella - homeopata orvos válasza

Makacs gomba

Kedves Doktornő/Úr!

Makacs gombás fertőzésre (hüvely) mit lehet korai terhességben szedni? Homeopátiás, természetes szerek érdekelnek első körben, mert a Canesten es társaitól 1 hét múlva újra kiújúlnak a problémáim!

Köszönöm

Válasz:

Ha a tipikus fehér, túrós váladék van viszketéssel akkor Helonias ch9 3x3 golyó/nap 1-2 hétig és Candida c30 heti 1x3 golyó 4 hétig. Ha más jellgű tünetek vannak akkor annak megfelelő másik szer jön szóba. Üdvözlettel dr. Kovács G.
Megnézem a kérdést

Dr. Kovács Gabriella - homeopata orvos válasza

Hüvelyfertőzés

Kevert hüvelyi fertőzésre mit lehet használni terhesség első trimeszterében ami nem árt a homeopátiában?

Köszönöm a válaszát

Válasz:

Mi a panasz?
Megnézem a kérdést

Dr. Kovács Gabriella - homeopata orvos válasza

8 hónapos baba szemprobléma

Tisztelt Doktonő!

A problémánk a következő. 8 hónapos kisfiamnak szeme sokszor könnyezik,csipásodik, szemhéja  ezek következtében kipirosodik. Azonban nem viszket neki, a szeme nem erezett, nem piros,látszólag abszolút nem zavarja. A házi gyermekorvosunk 2x irt már neki neomicines szemcseppet, de a probléma mindig visszatér. Mivel tudnék segíteni neki abban, hogy ez megszűnjön?

Segítségét köszönönm!

Üdvözlettel, Gosztonyi Dóra

Válasz:

Kedves Dóra! Jól bevált indikáció alapján a Pulsatilla ch9 gyógyszert ajánlom napi 2x1 golyó adagolásban. Az Oculoheel szemcsepp külsőleg alkalmazható, a Gazdagréti patikában megrendelhető. Üdvözlettel Dr. Kovács G.
Megnézem a kérdést

Dr. Kovács Gabriella - homeopata orvos válasza

Nyirokmirigy

T/dr-no most allapitooak meg hogy nyirokmirigy van a hasamnal es a majamon is eleg sokat faj tudna-e valamit ajanlani ra koszonettel

Válasz:

A további kezelés mellett Phytolacca ch9 napi 2x3 golyó, és Hydrastis ch 9 napi 2x 3 golyó ajánlott 2-3 hétig. Üdvözlettel Dr. Kovacs G.
Megnézem a kérdést

Dr. Kovács Gabriella - homeopata orvos válasza

Gyogynovenyek

Szeretnem megkerdezni ,termeszetgyogyasz ajanlotta nekem Manganum metallicum 30 c  es a conium maculation 30 c gyogynovenyt  de ugy olvastam hogy a conium mergezo  sajnos a majammal van probleman es csak csutortokon  megyek  pet/ct re de szeretnem ha tudna velemenyt mondani es konkretan mire jok koszonettel  

Válasz:

A conium ebben a higitásban nem mérgező, mirigyrkre, mozgásszervi panaszokra, szedülésre is jó. A manganum ásványi szer, cukorbet.re is jó lehet. Údvözlettel
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Ismerje meg szakértőinket!