Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Kovács Gabriella - homeopata orvos

Dr. Kovács Gabriella

72 kérdésre válaszolt

Kategóriái: homeopátia, alternatív gyógymód, természetgyógyászat

Szakterülete: homeopátia, schüssler-sók, aromaterápia

Bemutatkozás

Dr. Kovács Gabriella homeopata szakorvos, Schüssler diagnosztika

A homeopátiával kislányom fülbetegsége kapcsán találkoztam először, amikor is hosszantartó kezelések után a homeopátia segítségével gyógyult ki krónikus fülgyulladásából. Azóta az Egyesülettel karöltve azon dolgozunk, hogy az Európában is igen népszerű homeopátia méltó helyére kerüljön a magyar egészségügyben, hiszen ennek a szelíd, mellékhatás mentes gyógymódnak óriási szerepe lehet a krónikus betegségek megelőzésében és gyógyításában.

Orvosi diplomámat 1989-ben, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem- Általános Orvostudományi Karán szereztem.

Első munkahelyek

 • II. Belklinika, klinikai orvos
 • I.Gyermekklinika , klinikai orvos
 • K-Men-Tech Kft. orvos tanácsadó

Homeopátiás diplomák

 • 2000. Semmelweis Egyetem licence vizsga
 • 2000. CEDH diploma
 • 2008. European Committee for Homeopathy (ECH) diploma
 • 2008. Schüssler arcdiagnosztika tanúsítvány
 • 2012. Aromaterápia alapképzés

Homeopátiás tevékenység

 • 2000 óta klasszikus homeopátiás orvosi rendelés (gyermek és felnőtt)
 • Rendszeres részvétel magyar és külföldi továbbképzéseken, LIGA kongresszusokon
 • 2002-től Magyar Homeopata Orvosi Egyesület vezetőségi tagság több cikluson át mostanáig
 • Laikus szekció irányítása- kapcsolattartás az Európai Homeopátiás Laikus szervezettel (EFHPA)
 • Szakmai és laikus tanfolyamokon előadás Budapesten, vidéken és a határon túl is (Erdély 2010-2011)
 • Simile szakmai folyóirat hirdetésszervezés
 • Hírlevél szerkesztés laikusoknak - Facebook csapattag
 • Kapcsolattartás homeopátiás gyógyszercégekkel
 • Szakcikkek írása laikus és szakmai folyóiratokban

Gyógyító munkám során fontosnak tartom a rendszeres továbbképzéseket, ezért nagy örömmel veszek részt az Együtt a Homeopátiáért! Egyesület munkájában, ahol a betegek számára ingyenesen telefonos tanácsadást is tartok a +36 70 376-0606-os telefonszámon.

Rendelő: 1024 Budapest, Zivatar utca 11. (a Margit híd budai hídfőjénél), Telefon: 06 1 316-4285, bejelentkezés: 06 1 240-7149 (hétköznap reggel: 8-9h), Mobil: 06 20 230-6256

Legutóbbi válaszai

Dr. Kovács Gabriella - homeopata orvos válasza

Méregtelenítés_Kedves Dr Fodor Enikő!

Kedves Dr Fodor Enikő!

alvásproblémám van évek óta,ami egyre rosszabb,sajnos a gyógyszerek sem hatékonyak eléggé.

van hogy gyógyszerrel is napokig semit nem alszok.jelenleg Rivotril 1,5mg, Trittico 200mg antidepresszáns,kventiax 200mg antipszihotikumot szedek, augusztus óta( 2mg rivotrilt sikerült csökkentenem)

Egy természetgyógyász ismerősöm próbál segiteni, elsőkörben méregtelenités,máj méregtelenités kúrát végezni.( cordyseps kinai hernyógomba,gyujtoványfü, huminsav,homoktövis.utifűmaghéj,magnezium-calcium citrát,ezüstkolloid)

Az volna a kérdésem nem e befolyásolja az alvásra szedett pszihiátriai gyógyszerk hatását a máj méregtelnités. ugyértem nem fog hatni a gyógyszer,és rosszabb alvás várható,.

köszönöm.Laszlo

Válasz:

Én ennyi fajtát egyszerre nem javasolnék. Nem tudni egymásta milyrn hatással vannak. Üdvözlettel
Megnézem a kérdést

Dr. Kovács Gabriella - homeopata orvos válasza

Köszvény c.kérdésre adott válasz

Nagyon köszönöm Kovács Doktornőnek a gyors választ! Még ezzel kapcsolatban az a kérdésem, hogy külsőleg mivel lehet segíteni a bőrtüneteknél a fájdalom, irritáció enyhitésén, illetve azt követően a kialakult hólyagok mielőbbi leszáradása érdekében.

Köszönöm szépen!

Válasz:

Kamillás lemosást javasolnék, vagy ha nem nyitott a bőrfelület akkor Pasta Zinci (naturland, patikai) jó nagyon. Üdv. Dr. Kovács G.
Megnézem a kérdést

Dr. Kovács Gabriella - homeopata orvos válasza

Köszvény

Tisztelt Doktornő,

Édesanyám 87 éves, magas vérnyomása, krónikus ízületi problémái és idős kori leukémiája van (ez utóbbira nem adnak semmit). Néhány napja jelentkezett kiterjedt vörös, majd lilás foltokban bőrkiütés, mely helyenként kiemelkedik. Irritálja és érzékeny, fájdalmas. Csak bal oldalon van, nyakon, még némileg a szeme is piros. Ezek előtt még erős bal váll fájdalomra is panaszkodott. Ezen kívül gyakori vizelés és napi 2-3 szori széklet van. Homepátiás szerre szeretnék kérni tanácsot.

Válasz:

Kedves Krisztina! Urtica urens CH15 2x 3 golyót naponta, Ferrum phos. CH9 2x3 golyó naponta. A tünetek javulásáig. Ha nem változik ki kell vizsgálni, Üdvözlettel Dr. Kovács G.
Megnézem a kérdést

Dr. Kovács Gabriella - homeopata orvos válasza

Időskori bőrviszketés

Édesanyám 90 éves. Ellája magát. Szív és érrendszeri betegsége van, melyre évek óta szedi a gyógyszereket.Nem cukros. Nem kövér. Ápolt. Néhány napja a combján jelentkezett egy nagy piros folt, mely viszketett, később máshol is. Majd elmúlt. Elhagyta az Omega 3 szedését, calciumot ivott.  Ma éjszaka már  az egész teste viszketett eszelősen, izzadásra ébredt. Vizes kendővel áttörölte a testét és el tudott aludni. Sokminden állhat a háttérben,tudom. Állandóan csirke húst eszik, igaz nagyon kevés adagokat. Gyümölcsöt fogyaszt minden nap és némi zöldséget is. Mit tegyek? Hogyan segíthetnék? Köszönettel várom tanácsát.

Válasz:

Tavasszal a test tisztulási folyamatai felerősödnek, ennek lehet része ez a jelensèg! Ilyenkor bőséges folyadék fogyasztással tudjuk segíteni ezt a folyamatot. Ezen kívúl kerülni kell a kávé, kakaó, csoki, fűszeres, csípős és sok fehérje fogyasztását! Homeopátiás gyógyszert javaslok ami erre a csalán kiütésre jó: Urtica urens CH 15 naponta 2x3 golyó+ bő folyadék. Üdvözlettel Dr. Kovács G.
Megnézem a kérdést

Dr. Kovács Gabriella - homeopata orvos válasza

Fehér nyelv

Tisztelt doktornőIstván vagyok 39 éves.Lassan egy éve van hasi fájásom és fehér lett a nyelvem teteje.Amit antibiotikum után vettem észre.Sajnos amit már nagyon bánok 3dobozzal szedtem föl.Csak ezekhez nem szedtem probietikumot.Tavaly voltam gasztro szakrendelésre ahol készült vér vizelet hasi ultrahangon és gyomor tükör is és széklet tenyészet.Negativak.Próbáktam normix kurát is azis csak addig használt mig elszedtem Székletem nem véres csak néha nyálkás.Az orvos diszpózisra gyanakszik.Mikor nincs hasi fájásom majd tiszta a nyelvem teteje de mikor hasi fájásom van fehéredik Sok probietikumot elszedtem már vagy nemhasznál vagy nemtom.A háziorvosom bélrendszeri gombás fertőzésre gyanakszik candidaNincs vmi tanácsa amit kipróbálhatok?Köszönöm István.

Válasz:

Kedves István! Panaszait az antibiotikum által kiváltott diszbakteriózis okozhatja, ami azt jelenti hogy felborult a bélrendszer egészséges baktérium flórája. A nyálkás széklet is erre utal. Ezt valóban probiotikumokkal lehet helyrehozni, de nem mindegy melyiket, és mennyi ideig szedi. Én a Progasztro nevű készítményt javasolnám, neten is lehet rendelni. legalább 1 hónapig kellene szedni, amíg visszaépül a flóra! Mellé fogyasszon gyömbér teát rendszeresen, nagyon jó nyálkahártya tisztító! Üdv. Dr .Kovács G.
Megnézem a kérdést

Dr. Kovács Gabriella - homeopata orvos válasza

Immunrendszer

Tisztelt doktor ur 

Érdeklődni szeretnék hogy milyen terméket javasol szimpla immunrendszer erositesere ami be is válik pl tea, kapszula

Válaszát előre is köszönöm 

Válasz:

Kedves László! Echinaceas keszítmenyeket, grepfruitmag cseppet, homoktövis termékeket javaslok. Üdv.dr. Kovács G.
Megnézem a kérdést

Dr. Kovács Gabriella - homeopata orvos válasza

Gyermekkori dadogás

Tisztelt Doktornő!

A segítségét szeretném kérni abban,hogy 7 éves gyermek dadogását lehetne-e homeopátiás szerekkel kezelni?

Köszönöm!

 

Válasz:

Igen, mindenképp érdemes .megpróbálni!!
Megnézem a kérdést

Dr. Kovács Gabriella - homeopata orvos válasza

Akupunktùra

Kèrdèsem lenne hogy az endometriòzist el tudjàk e sorvasztani , leblokkolni akupunktùràs kezelèssel kb 4-5 hònap alatt ès sikeres lehet e a terhesseg ez àltal. Endom van 1 ève 2szer műtöttek ès màsfèl hònapja jarok akupunktùràra. Fèlek hogy csak a fàjdalmat tudja csökkenteni ès eddig pozitìvan hat de mi van ha közben a hasamban meg burjànzik csak nem èrzèkelem annyira. Babat szeretnenk de nem jön össze az endo miatt. Vàlaszat köszönöm.

Válasz:

Kedves Zsófia!!Én csak homeopátiával kapcsolatban tudok nyilatkozni, vannak jó eredmények a fájdalom csillapításban és a fogamzásban is. Üdvözlettel Dr. Kovács Gabriella -homeopata
Megnézem a kérdést

Dr. Kovács Gabriella - homeopata orvos válasza

Stodal szirup és beágyazódás

Tisztelt Doktornő!

Azt szeretném kérdezni, hogy lombik program során az embrió beültetése előtti időszakban használható-e a Stodal szirup (felső légúti betegségből visszamaradt köhögés csillapítására)? Ilyenkor az immunrendszer stimulálása nem ajánlott az embrió sikeresebb megtapadása végett, és a betegtájékoztatóban az szerepel, hogy a szervezet öngyógyító erőit támogatja. Még az is érdekelne, hogy egy bekövetkezett terhességben szükség esetén bármelyik trimeszterben alkalmazható-e a fent említett készítmény? Köszönöm szépen a válaszát.

Válasz:

A komplex készítményeket mint a Stodal nem vizsgálták terhességgel kapcsolatban, ezért azt javaslom keressen hp.orvost hogy egyedileg válassza ki a szert Önnek a köhögésre! A terhesség, szülés, gyermekágy nagy területe a hp. nak, nyugodtan szedhet golyócskákat bármilyen panasza van.
Megnézem a kérdést

Dr. Kovács Gabriella - homeopata orvos válasza

Oltáskivezető

Kedves Doktornő!

A következő a problémám. 12 évvel ezelőtt, a fél éves oltást követően, leromlott a fiam állapota, sokáig nem jöttünk rá, hogy ételallergiás. 7 éves kora óta diétázik (glutén, tejfehérje, tojásfehérje), lassan 1 éve kiderült, hogy hisztamin intoleranciája is van és még súlyosan szorbit allergiás is. Most kapná meg a kötelező oltását, de szeretném megvenni neki az oltáskivezetőt. Megkérdeztem az oltóanyagot gyártó cég nevét (Boostrix), de a gyógyszertárban, ahol szerettem volna megrendelni hozzá a kivezetőt,  azt kérdezték, milyen higításban kérjük (C15, C30...)? Mit javasolt az orvosunk...? Sajnos, nem voltunk még ezügyben homeopata orvosnál, semmi akadálya, hogy akár el is menjünk, de hétfőn oltani akarják őt az iskolában, amit tegnap hoztak tudomásunkra. Az interneten érdi homeopata orvosra kerestem, így találtam Önre, de sajnos ma szerda van, időpontot sem tudtam kérni. Tudna esetleg így válaszolni az életkora, súlya (12 év, 31 kg) és az érintőlegesen említett problémái alapján, hogy milyen higításban kell megrendeljem a kivezetőt? Vagy keressem holnap telefonon? Hétfőig mit tudnánk tenni? Köszönettel várom válaszát! B. Krisztina

Válasz:

Különböző allergiákat is nagyon jól lehet homeopátiával kezelni! Kérem keressen telefonon! Üdvözlettel
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!