+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Vályi-Nagy Viktor - klinikai homeopátiás szakorvos

Dr. Vályi-Nagy Viktor

12 kérdésre válaszolt

Kategóriái: homeopátia

Szakterülete: homeopátia

Bemutatkozás

A  Debreceni Orvostudományi Egyetem elvégzése (2005) óta foglalkozom homeopátiával. Mindkét irányzat - a klinikai és a klasszikus homeopátia - orvosi képzésein részt vettem, klinikai homeopátiából hazánkban és nemzetközileg is elismert vizsgát tettem.

A homeopátiát eddig is széles körben alkalmaztam, azonban most ezen túlmenően életre hívtunk egy egyesületet, melynek célja a homeopátia népszerűsítése, alkalmazásának széleskörű terjesztése szakmai körökben és laikusok részére egyaránt. Célunk továbbá a homeopátiát kedvelő, igénylő betegek segítése és támogatása tájékoztatás, informálás, tanácsadás formájában.

Mindezek elérése és megvalósítása érdekében az egyesület rendezvényeket szervez, oktatást indít, ingyenes telefonos tanácsadó-szolgálatot üzemeltet, kiadványokat szerkeszt, tájékoztató anyagokat állít össze, könyvet ad ki, és mindezeket terjeszti, a homeopátia témakörében.

Gyógyító munkám során fontosnak tartom a rendszeres továbbképzéseket, ezért nagy örömmel veszek részt az Együtt a Homeopátiáért! Egyesület munkájában, ahol a betegek számára ingyenesen telefonos tanácsadást is tartok a +36 70 376-0606-os telefonszámon.

Legutóbbi válaszai

Dr. Vályi-Nagy Viktor - klinikai homeopátiás szakorvos válasza

Fogzás, homeopátia

Üdvözlöm! Fogzásra szeretnék homeopátiás szert adni a babámnak. A gyerekorvosunk szerint nem jöhet a foga, pedig biztos, hogy jön. Ömlik a nyála, eszi az öklét, és ha nagyon fáj neki, akkor elutasítja a cumisüveget és csak vigasztalhatatlanul sír. Csak fájdalomcsillapító után nyugszik meg, de nem szeretném folyton gyógyszerrel tömni. Abban kérném a segítséget, hogy milyen homeopátiás szert lehetne adni neki? És hogyan? Mikor? Köszönöm előre is.

Válasz:

Tisztelt Kérdező! A Viburcol kúpot javasolnám, mely csecsemőkortól alkalmazható általános nyugtalanságra, nyűgösségre; ha sokat sír vagy nem alszik a baba, pl. fogzás, hasfájás, enyhébb fertőzések esetén vagy oltások után. Adagolása: napi 2-3x1 kúp (délelőtt 1, délután 1, lefekvés előtt 1). Üdvözlettel, Dr. Vályi-Nagy Viktor
Megnézem a kérdést

Dr. Vályi-Nagy Viktor - klinikai homeopátiás szakorvos válasza

Menstruáció

Tisztelt Szakértő! Menstruációs ciklusomat szeretném beállítani, és gyereket szeretnék. Olvastam két homeopátiás szerről, ami talán segíthet: Mastodynon és Hormeel cseppek. Szeretném a segítségét kérni, hogy melyiket ajánlja, és hogy mennyit kell belőle szedni? Köszönöm válaszát előre is.

Válasz:

Kedves Kérdező! Nekem személy szerint nagyon jó tapasztalataim vannak a Hormeel cseppel, amennyiben a ciklus időbeni anomáliájáról van szó: 3 hónapig folyamatosan szedjen napi 3x10 cseppet belőle. Sok sikert a gyermekvállalással kapcsolatban. Üdvözlettel, Dr. Vályi-Nagy Viktor
Megnézem a kérdést

Dr. Vályi-Nagy Viktor - klinikai homeopátiás szakorvos válasza

Klimax

Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm gyors válaszát, feltétlenül megfogadom tanácsát. Kérdésem még az lenne (mivel még nincs tapasztalatom), mennyi idő múlva várható változás, valamint még mivel teljesen nem múlt el a vérzésem, és nem is szeretném, segíthet-e annak normalizálásában? Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Ibolya

Válasz:

Kedves Ibolya! Általában pár napon belül jelentkezik változás, max. 1 hét. A tabletta inkább a klimax tüneteire hat, a vérzés normalizálásában a Lachesis golyócska segíthet. Üdvözlettel, Dr. Vályi-Nagy Viktor
Megnézem a kérdést

Dr. Vályi-Nagy Viktor - klinikai homeopátiás szakorvos válasza

Milyen szert szedjek a hőhullámaimra?

Tisztelt Doktornő/Úr! 43 éves vagyok, s már elég sűrűn van vérzéskimaradásom. A nőgyógyászom jelezte, hogy a klimaxban vagyok, és hőhullámaimra a Premens tablettát javasolta. Mivel nem szeretnék hormontablettát szedni, érdeklődnék, hogy bár a Premens sem hormontabletta, de melyik homeopátiás szer segítene nekem a hőhullám és a vérzéskimaradás miatti kellemetlenség megoldásában? Válaszát köszönve: N-né Ibolya

Válasz:

Kedves Ibolya! Próbálja meg a Klimakt-Heel homeopátiás komplex gyógyszerkészítményt, ez a változókor majd összes panaszára - többek közt a hőhullámra is - enyhülést nyújt, természetes, hormonmentes. Adagolása 3x1 tabletta naponta, javulás után csökkenthető. Ha kifejezetten erős tünetei vannak, egészítse ki Lachesis C15 golyócskával, napi 2x5 golyócska. Üdvözlettel, Dr. Vályi-Nagy Viktor
Megnézem a kérdést

Dr. Vályi-Nagy Viktor - klinikai homeopátiás szakorvos válasza

Caulophyllum CH 30

Kedves Szakértő! Nemsokára szülni fogok, és még zárt a méhszáj. Így tágulásra szeretném szedni a a Caulophyllum thalictroides Ch 30 homeopátiás bogyót. Barátnőm ezt a bogyót javasolta, ő ezt szedte. Azt mondta, hogy szülés előtt két nappal kezdte el szedni, naponta 5-öt, fájás esetén óránként 5-öt, de 5 adagnál nem lehet több. Be is indult a szülés, mire a kórházba ért 2 ujjnyira volt nyitva. Próbáltam utánanézni az interneten, de nem találok róla sehol információt, csak annyit, hogy megkönnyíti a vajúdást, segíti a tágulást. Nem írják le sehol, hogyan kell szedni. Barátnőm nekem adta a bogyókat, de nem merem elkezdeni szedni, míg utána nem járok hogyan is kell. Önnek mi a véleménye erről a bogyóról? Gondoltam, hogy ha holnapig nem indul be magától a szülés, én is elkezdem szedni. Csak nem tudom hogyan szedjem. Jó lenne róla több információ. Köszönettel.

Válasz:

Kedves Kérdező! Dr. Kovács Gabriella kolléganőm már megválaszolta Önnek ezt a kérdést. Válaszával egyetértésben üdvözlettel, Dr. Vályi-Nagy Viktor.
Megnézem a kérdést

Dr. Vályi-Nagy Viktor - klinikai homeopátiás szakorvos válasza

Equisetum?

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy az Equisetum homeopátiás golyócskát milyen hígításban és adagolásban szabad adni 6 éves gyereknek (hólyaggyengeség miatt), illetve mennyi ideig szabad használni?

Válasz:

Kedves Kérdező! A hígítás D12 vagy C12, esetleg C9. Szedje a gyermek 3 napig 2x5 golyócskában, utána csak egyszer - esténként - 5 golyócskát lefekvés előtt. Akár 3-4 hétig is adhatja neki, de ha hamarabb megszűnik a probléma, akkor hagyja abba, és csak heti 1x adja! Üdvözlettel, Dr. Vályi-Nagy Viktor
Megnézem a kérdést

Dr. Vályi-Nagy Viktor - klinikai homeopátiás szakorvos válasza

Ideggyulladás ?

Kedves Doktor Ur! 40 éves vagyok,pánikbetegséggel homeopata neurológus orvoshoz mentem panaszommal,mivel egy évvel ezelőtt kideritették kórházba kerülésemkor, hogy pánikbetegségem van, semmilyen más betegség nincs. Az akkor alkalmazott rexetin és frontin gyógyszerektől igyekeztem néhány hónapon belül szépen leszokni,mert éreztem,h.nagyon rossz volt számomra. A homeopata szerint alkalmazott szerek arsenicum album éjszakára 3 golyó feloldva 1 pohár vizben, ettől viszonylag már nyugodtabb volt az alvásom,mint előtte a 2 golyós adagtól. De ez alvás szines álmokkal tarkitott,nem teljes értékü alvás . Ezelőtt pedig délután Pulsatilla golyóból 2 feloldva mintha már kevés lett volna,nem nyugtatott le olyan mértékben,többször remegés volt rajtam. Uj szerként kaptam egy hete a Lilium Tigrinumot,először 2 golyót feloldva reggel egy pohár vizben délig kortyolgatva, Ez az első 2-3 napon érezhetően lenyugtatott, de már kevésnek bizonyult, felemeltem 3 golyóra, de nem tudom,hogy lehet-e,és meddig,mert ma reggel az első korty után már nem rögtön lenyugtatott,hanem remegés,rossz közérzet,nyugalom felváltva jelentkezett. Egy idő után olyan kábává tesz, mintha elálmosodnék, de nem alszom el tőle. Emellett sajnos kb. egy hete jelentkezett az ülőidegeknél kellemetlen, gyengülő érzés, amelymár 2 hónapja is volt, és talán az akkor alkalmazott Benfogamma golyók hatására elmult, és most ujra jelentkezett, de egy hét elteltével,miután orvosom a fentebb emlitett szereket adta, ma annyira fájnak az ülőidegeim,fenekem,hátsó combrészem,h.szinte nem tudok ülni.Nagyon el vagyok keseredve,mert orvosom,akinek eddig fizettem,és akiben eddig biztam, egyszerüen nem veszi fel a telefonomat, nem tudom elérni.Nagyon félek más, nem homeopátiás orvost megkeresni, mert nagyon érzékenyen reagál a szervezetem a gyógyszerekre, mindig problémáim adódtak a gyógyszerszedéstől.Kérem segitsen most sos, és ha lehet személyesen is megkeresném,kérem elérhetőségét személyesen is.

Válasz:

Kedves Szalai Erika! Problémáját a mai napon telefonon megbeszéltük édesanyjával. Neki elmondtam mindent (Ön is a háttérben volt), hogy kiegészítésképpen ARSENICUM ALBUM C30 golyócskát és TRAUMEEL tablettát javasoltam. Üdvözlettel, Dr. Vályi-Nagy Viktor.
Megnézem a kérdést

Dr. Vályi-Nagy Viktor - klinikai homeopátiás szakorvos válasza

Kezdődő szürkehályog mindkét szemen

Tisztelt szakértő! A szemorvosom szerint nem kell foglalkoznom a kezdődő szürkehélyoggal! Engem viszont aggaszt mivel romlott a látásélességem. Ezt el is mondtam neki is. Szemüveges vagyok- multifokális szemüveglencsém van. Várom megtisztelő válaszát! T.: Baloghné

Válasz:

Kedves Hölgyem! A szürkehályog kezelésében a homeopátia kiegészítő terápiaként szerepel. A kifejlődést/érést tudja lassítani, ezáltal a jelenlegi állapot minél tovább konzerválható. Schüssler sókat javasolnék 3 hónapos kúrában, napi váltásban: 1. nap: Calcium fluoratum D12 és Silicea D12: napi 3x1 tabletta mindkettőből; 2. nap: Kalium phosphoricum D6: napi 3x1 tabletta. Valamint kiegészítésként CINEARIA szemcsepp (ez csak homeopátiára specializálódott patikákban kapható). További felmerülő kérdéseivel hívja ingyenes homeopátiás orvosi tanácsadó vonalunkat a 06-70-376-0606 alapdíjas telefonszámon hétköznap 9-17 óráig! Üdvözlettel, Dr. Vályi-Nagy Viktor.
Megnézem a kérdést

Dr. Vályi-Nagy Viktor - klinikai homeopátiás szakorvos válasza

A forgalmazásból kivonták az ASINIS nevű homeopátiás szert. Miért?

A forgalmazásból kivonták az ASINIS nevű homeopátiás szert. Miért? Hatóanyagai alapján jól alkalmazható a légúti panaszok esetén.

Válasz:

Tisztelt uram! Ezen fórumon elsősorban szakmai kérdésekben tudunk a kérdezőknek segítséget nyújtani. Ha egy-egy termék eltűnik a piacról, annak okát mi sem tudjuk. Ebben a kérdésben a gyártó tudna leginkább Önnek segíteni: "A készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez: RICHARD BITTNER AG. Magyarországi Közv. Keresk. Képviselet Szabadság tér 7., 1054 Budapest Hungary Tel. +36/1/ 37308 12 Fax:+36/1/37308 16." Üdvözlettel, Dr. Vályi-Nagy Viktor.
Megnézem a kérdést

Dr. Vályi-Nagy Viktor - klinikai homeopátiás szakorvos válasza

Fülviszketés

Tisztelt Kuklis Eszter Doktornő! Megnéztem a fülviszketéssel kapcsolatos videóüzenetét, melyben egy fülcsepp receptet is közöl. Ezzel kapcsolatosan szeretnék tovább kérdeni. Tehát: 1 rész 70%-os alkohol 1 rész 10%-os ecet, hígítva vízzel. Kérdésem: Mennyi vízzel? Mekkora legyen az egy-egy rész? Mennyi ideig csepegtessünk és naponta hányszor? Végül az ekcéma krém nevét is legyen szíves megírni. Köszönettel: Vörös Jolanda

Válasz:

Tisztelt Hölgyem! Kuklis Eszter doktornő nem szerepel tanácsadó orvosként ezen a fórumon, így ő nem látja az Ön kérdését. A doktornőt péntekenként tudja elérni 9 és 17 óra között a 06-70-376-0606 telefonszámon. Üdvözlettel, Dr. Vályi-Nagy Viktor.
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Ismerje meg szakértőinket!