+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Jánky György - plasztikai sebész

Dr. Jánky György

2 kérdésre válaszolt

Kategóriái: plasztikai sebészet

Szakterülete: plasztikai sebészet

Bemutatkozás

Budapesten, a Gellért szálló mellett -  Bartók Béla út 1.sz alatti rendelőben és saját műtőmben végzem 1994 óta a plasztikai sebészeti beavatkozásokat. Rendelési időm: hétfő és csütörtök 14-19 óra között. Részletes tájékoztatót l. a www.janky.hu alatt.

Legutóbbi válaszai

Dr. Jánky György - plasztikai sebész válasza

Mellplasztika utáni időszak

Tisztelt Doktor Úr!

18 éves lány vagyok, mellplasztika előtt állok. A műtétemre előreláthatólag december 13-án kerül sor. Dr. Karvász Tamás főorvos úrnál van időpontom.

A konzultáción szinte szárnyaltam, így pár kérdést elfelejtettem feltenni Főorvos Úrnak. Emellett, szeretném szakemberek véleményét is kikérdezni arról, hogy mire számítsak, hogy fel tudjak készülni lelkileg is az előttem álló időszakra. Nagyon hálás lennék, ha megválaszolná a következő kérdéseimet!

- Olvastam, hogy sok nőnél jelentkezik haspuffadás, vizesedés, székrekedés a mellplasztikát követően. Ez mennyire jellemző? Mennyire gyakori jelenség?Mekkora a valószínűsége, hogy bekövetkezik, illetve, ha bekövetkezik, általánosságban mennyi ideig tart és mi válthatja ki? Mit tehetünk ellene, hogy megelőzzük? 

- Amennyiben bekövetkezik vizesedés, természetes vízhajtók alkalmazása megengedett? Esetleg kapunk a műtétet követően vízhajtót?

- Székrekedés elleni gyógyszerek szedése megengedett, ha szükséges?

- Milyen típusú gyógyszereket kapnak a betegek a műtét napján és az azt követő időszakban és mi a helyzet akkor, ha egy adott gyógyszert, amit adnak, nem szedhet a beteg egyéni érzékenység miatt?

- Az ébredés után segítséggel fel lehet kelni és lehet óvatosan mozogni, pl. mosdóba menni?

- Egy plasztikai műtét mennyire hat ki az emésztésre? Mekkora valószínűséggel állhatnak fent emésztéssel kapcsolatos problémák a műtétet követően pl az altatás hatására vagy egyéb okokból?

- Körülbelül mekkora vágást ejtenek, ha mellizom alá rakják az implantátumot?

- Általánosságban, mit tehetnék ezen kellemetlenségek elkerülése érdekében? 

Válaszát előre is köszönöm,

Molnár Fanni

Válasz:

Tisztelt Molnár Fanni! Az altatás okozhat ritkán 1-2 napig bél renyheséget. Nem kell erre gyógyszer. Ödéma a műtött terülten fordul elő, gyakori 3-5 perces jégzselés hűtéssel csökkenthető. Erre nem adnak vízhajtót. Mindenképpen közölje, ha valamilyen gyógyszerre, vegyszere allergiás. Az altatószereket bizza az altató orvosra. Az altatás után, ha felébredt, a nővér segítségével kimehet. Nem tudok róla,. hogy lényegesen befolyásolná a mellműtét az emésztést. A metszés 5-8 cm lehet, függ a betét nagyságától. Bízza magát az operáló orvosra és műtét előtt, vagy után nyugodtan kérdezhet tőle, ha problémája van. Üdvözlettel: Dr. Jánky György
Megnézem a kérdést

Dr. Jánky György - plasztikai sebész válasza

Heges fejbőr

Tisztelt Szakértő!

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy heges területbe milyen eredménnyel szoktak beültetni hajatm igaz hogy ott vékonyabban fog kinőni meg nem biztos hogy kinő a haj?

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Függ a területen levő bőr vastagságától. Mitől lett heges? Mekkora kiterjedésű? Milyen az adó területen (tarkón) a haj? Biztosat akkor tudnék mondani, ha látom. Konzultációra jelentkezés minden minden nap 9-18 óra között +36-20-934-8778 Üdvözlettel: Dr. Jánky György
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Ismerje meg szakértőinket!