Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus

Dr. Mihranian Hermon

2116 kérdésre válaszolt

Kategóriái: belgyógyászat, szenvedélybetegség, függőség

Szakterülete: belgyógyászat, szenvedélybetegség, függőség

Bemutatkozás

Jeruzsálemben születtem. 1981-óta Budapesten élek, örmény származású magyar állampolgarként. 1971-ben SOTE-n ÁOK-n végeztem. 1976-ban belgyógyász szakorvosi diplomát szereztem. 1994-ben addiktologos szakorvosi diplomát tettem. 2006-ig a Nyírő Gyula kórház addiktologián illetve drogambulancián dolgoztam. Jelenleg mint addiktologus és drogszakértő a Magyarországért Drogmentes Maraton főtanácsadója vagyok.

Fő profilom a drogprevenció és terápiás kezelése, mind gyógyszeres és nem gyógyszeres téren.

Legutóbbi válaszai

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Proktológia

Tisztelt Doktor Úr!

Előre is elnézést kérek a megfogalmazásért. Elvégzem a "nagy dolgomat" a mosdóban, majd tisztára törlöm magam ott. Azonban később 1-2 óra eltelvétel, mikor megyek "kis dolgot" intézni, észreveszem, hogy a bugyim "nagy dolgos", annak ellenére, hogy tisztára töröltem magam. Ilyenkor újonnan kell 1-2 törlés, hogy tiszta legyek.. Illetve, még azt vettem észre, hogy például bugyi felhúzáskor, vagy fürdés után törölközés közben, ha hozzárek a végbélnyílásomhoz, olyan érzésem van, mintha "nagy dolgot" kellene intéznem, pedig nem.

Mi állhat ezeknek a tüneteknek a hátterében?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves kèrdezö. Panadzai alapjàn nagy a valoszinüsèg hogy vègbèl zàròizom enyhe gyulladàsrol van szò. Javaslom szèklet üritès utàn àtmosni a területet nem csak törölni. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Vèlemèny

Kedves doktor úr!Tudom sokat irtam màr önnek panadzaimmal kapcsolatban .Ès nagyon sokat segitett tanàcsaival.Amit a gègèsz elküldött nyàlmintàt abban semmi kórost nem talàlt.Vannak mèg sajnos napok hogy fàjlogat a hasam ugy èrzem ez egy ördögi kör..A mai reggel megittam egy dobozos kakaot ès utàna iràny a wc.A nyelvem beis fehèredett.A nyelvem àllopata vmikor tiszta de a fogbenyomat a jobb oldalon mèg semmit nem vàltozott.Köszönºm

Válasz:

Kedves kèrdezö. Ha kakao utàn jelentkeztek a panaszok nagyon gyanuy laktose èrzèkeny lenne. Javaslom laktozmentes diètàra beàllni. Üdvözlettel Dr. Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Éjjeli magas vérnyomás

Tisztelt Címzett!

 Nagyon köszönöm a gyors reagálást levelemre, itt küldöm a kért idáig elkészült eredményeket

 Tisztelettel

Szabó Jolán

 

From: HáziPatika [mailto:noreply@hazipatika.com]
Sent: Monday, September 7, 2020 11:54 AM
To: szabadifinta@freemail.hu
Subject: Házipatika.com Orvos-szakértőjének válasza az Ön által feltett kérdésre - Orvos Válaszol

 

 
 

Tisztelt SZABÓ JOLÁN!

 

Szakértőnktől válasz érkezett kérdésére, amelyet az alábbi linkre kattintva tud elolvasni:

- A kérdés címe: Éjjeli magas vérnyomás
- Kérdés tartalma:

Tisztelt Címzett!

Abban kérném a segítségét, hogy milyen irányba induljak el.

Én 66 éves nő vagyok, tudtommal egészséges, az idén háromszor volt laborvizsgálatom teljes vérképpel, vizeletvizsgálattal, mert a nyáron nőgyógyászati műtétem is volt, ügyszintén EKG vizsgálatom, minden értékem rendben volt.

A tavaly volt csinálva szív ultrahang, terheléses EKG, nyaki ér Doppler vizsgálat, alhasi ultrahang, pajzsmirigy ultrahang és mindent rendben találtak.

Most PORTIRON HTC 100mg/125mg vérnyomáscsökkentőt használok reggel egyet és este PORTIRON 50mg-ot.

Ez a sokadik próbálkozás, már sokféle vérnyomáscsökkentőt kipróbáltunk orvosommal együtt, de egyik sem szüntette meg az éjszakai magas vérnyomást.

Nappal normális, 130/80 és 100/56 között van, de ahogy jön az este és besötétedik, kezd emelkedni és éjjel úgy 170-190/100-115 körül van, a pulzusom 65 körül. Éjjel többször megmérve is ilyen magas, a pulzus meg nem emelkedik 60 fölé.

Ezek az értékek éjjel megugranak még jobban, ha időjárási frontok vannak, amire mindig is érzékeny voltam. Legutóbb, mikor jött a nagy kánikula és utána a hidegfront, egész éjjel 210/115 volt a vérnyomásom, a pulzus akkor sem ment fel 60 fölé.

Nem tudom mi tévő legyek, ez az állapot körülbelül két éve áll fen és félek a következményektől.

Előre is köszönöm válaszát.

Tisztelettel.


(Amennyiben a kérdés címében változást tapasztal az Ön által megírt kérdés címhez képest, az azért lehetséges, mert moderátoraink minden kérdést ellenőriznek és abban az esetben, ha a kérdés címe helyesírási hibát, elírást tartalmazott, vagy a kérdés címe nem utalt az Ön által kifejtett problémára, abban az esetben módosításra került. Abban az esetben, ha a módosított kérdés címben bármilyen kivetni valót talál, kérjük értesítsen minket a HáziPatika.com
ügyfélszolgálatán!)
- A válasz tartalma: Kedves kèrdezö. Köszönöm a bizalmat. Ahoz hogy vèlemèny illetve javaslat eszközölnèk szüksègem lenne az idàig kszült eredmènyekre..Ha àtküldi szivessen segitek. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon
- A válasz itt érhető el:
https://orvosvalaszol.hazipatika.com/kerdes/ejjeli-magas-vernyomas?sr=1#szakerto_valasz

Kérjük értékelje szakértőnk válaszát, hogy ezáltal is javíthassuk szolgáltatásunk minőségét!

 

Üdvözlettel,
a HáziPatika.com csapata
orvosvalaszol.hazipatika.com

 

 

 

Válasz:

Kedves kèrdezö. Köszönöm hog àtküldte a kèszült leleteket. 1. Màj illetve vese cystàval tennivalò nincs 2.a labor eredmènyek ben kòros elvàltozàs nem èszlelhetõ. 3.az alkalmazott gyògyszer megfelelö. A finom beàllitàsra lehet vàltoztatni hogy relative egyensulyba keürljön a vèrnyomàs. 4. Mielöbb bàrmilyen igazitàs törtènyen javaslom a következõket. Egy hèting minfen nap adott idöben vegye be a gyògyszer. Reggel kb 8 kor a Portiro HTC 100/125 mg majd este kb. 20 kor a Portiron 50 mg. Tovàbb minden nap egy hètig mèrni a vernyomas Reggel 8 kor Este 20 kor. Egy hèt mulva krem tisztelett àt küldeni a mèrt èrtekeket. Akkor irom hogyan kehet igazutani a gyogyszer menyisèg. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Éjjeli magas vérnyomás

Tisztelt Címzett!

Abban kérném a segítségét, hogy milyen irányba induljak el.

Én 66 éves nő vagyok, tudtommal egészséges, az idén háromszor volt laborvizsgálatom teljes vérképpel, vizeletvizsgálattal, mert a nyáron nőgyógyászati műtétem is volt, ügyszintén EKG vizsgálatom, minden értékem rendben volt.

A tavaly volt csinálva szív ultrahang, terheléses EKG, nyaki ér Doppler vizsgálat, alhasi ultrahang, pajzsmirigy ultrahang és mindent rendben találtak.

Most PORTIRON HTC 100mg/125mg vérnyomáscsökkentőt használok reggel egyet és este PORTIRON 50mg-ot.

Ez a sokadik próbálkozás, már sokféle vérnyomáscsökkentőt kipróbáltunk orvosommal együtt, de egyik sem szüntette meg az éjszakai magas vérnyomást.

Nappal normális, 130/80 és 100/56 között van, de ahogy jön az este és besötétedik, kezd emelkedni és éjjel úgy 170-190/100-115 körül van, a pulzusom 65 körül. Éjjel többször megmérve is ilyen magas, a pulzus meg nem emelkedik 60 fölé.

Ezek az értékek éjjel megugranak még jobban, ha időjárási frontok vannak, amire mindig is érzékeny voltam. Legutóbb, mikor jött a nagy kánikula és utána a hidegfront, egész éjjel 210/115 volt a vérnyomásom, a pulzus akkor sem ment fel 60 fölé.

Nem tudom mi tévő legyek, ez az állapot körülbelül két éve áll fen és félek a következményektől.

Előre is köszönöm válaszát.

Tisztelettel.

Válasz:

Kedves kèrdezö. Köszönöm a bizalmat. Ahoz hogy vèlemèny illetve javaslat eszközölnèk szüksègem lenne az idàig kszült eredmènyekre..Ha àtküldi szivessen segitek. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Puborectalis

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Ha megsérül a puborectalis izmot ellátó ideg az milyen tünetekkel járna? Volt egy kisebb kerékpáros balesetem, ahol a nyereg orrára ráestem a gáti területtel. Jártam urológusnál kétszer is, ott azt mondták, nem sérült ideg. Azóta gyakori székelési ingerem van és olyan, mintha nehezebben tudnék üríteni. Az is igaz viszont, hogy nagyon bepánikoltam, mert fájdalmas volt a "sérülés", de semmilyen vérömleny nem látszódott. Sajnos az sem segít, hogy a gyerekkori pánikbetegségem visszajött a baleset óta. Sajnos már nem tudom eldönteni, hogy én képzelem-e be a tüneteket vagy valósak.

Tisztelettel

Válasz:

Kedves kèrdezö. Mivel kivizsgàltàk a baleset utàn ès nem talàltak semmit szerintem bepànikolt. Nincs ok pànikra.a oanaszai inkàbb lelki eredetüek. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Jobb alhasi fájdalom

 

Tisztelt Dr.Nő/Úr,

37 éves nő vagyok. Kb.2 éve vannak jobb alhasi panaszaim, köldök magasságától egész ágyékig feszítő érzés, kisebb-nagyobb szurkálás és hasonlók. 3 hónappal ezelőttig a dolog nem volt jelentős, volt hogy hetekig-hónapokig nem is jelentkeztek tünetek. Mostanában viszont a jobb alhasban, egészen lent éppcsak a szeméremdomb felett egy kis területen állandósult egy szúró érzés. Hol jobb, hol rosszabb, de állandóan érzem. Mozgáskor, pl.lehajláskor, felüléskor, ülésnél mikor összenyomódik az alhasam rosszabb, hanyattfekve felhúzott lábakkal a legjobb. Legtöbbször azonos oldalon a gerincem, derekam is érzékeny. Néha mozgástól függetlenül is fáj, van hogy mintha érezném a bélgázokat, de étkezéssel nem igazán tudtam összekötni a tüneteket. A hasamat a pont környékén keményebbnek érzem, mintha csomócskák lennének a bőr alatt. Nem tudom eldönteni, gasztroenterológiai vagy esetleg mozgásszervi problémáról van-e szó. Két gasztroenterológusnál is jártam, tapintásra semmit sem éreztek, hasi ultrahang negatív, ahol látták,a bélfalak vastagsága normális. Vérképem jó, gyulladás nincs, széklet vér és kalprotektin is negatív, ASCA, pANCA negatív. Egyébként jól vagyok, jó az étvágyam, híztam is az elmúlt időben, széklet normális, kivéve ritkán pár napos székrekedés. Nőgyógyásznál is voltam, minden rendben. Van egy kis jobboldali lágyéksérvem, de sebész és a gasztroenterlógusok szerint sem ez okozza a tüneteket. Nem tudom, merre menjek tovább: a szúró érzés állandó, a gasztroenterológusok vastagbéltükrözést forszíroznak gyulladás kizárására, pedig erre semmi más lelet nem utal. Nem tudom, adhat-e a tükrözés bármilyen információt, a semmiért nem szívesen csinállnám végig ezt a procedúrát. Ön mit tanácsol, hogyan tovább? Lehet, hogy nem emésztőszervi a probléma?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves kèrdezö. Köszönöm hogy pontossan leirta a oanaszait illetve az addig kēszült vizsgalatokat. Örõmmel olvasom hogy minden negativ volt. A panaszai akapjàn szòba jöhet az enyhe vastagbèl gyulladàs amely hasonlò panaszokkal jàr. Vèlemènyem szerint nincs szüksèg tükrözèsre. De javaslatom a következö. 1. Füszer szegēny rostban dùs alkohol energia ital ès szensav mentes italok fogyasztàsa. 2. Napi szèkletre ügyelni. Ne legyen szèkrekedès. 3. A bèlek müködès vèdelmben javaslom napi 3x1 tbl.Quamatel szedni. Recept nèlkül kaphatò. 4.Estènkènt mint az utolsò bevètel egy pohàr hideg cukormentes kamilla teàt fogyadztani. Ezzel lassan pàr hèt mulva rendbe jön. Amenyiben több kèrdèse van jelezzen segitek. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Mi tehetek ebben a helyzetben?

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Mellékelem az Echocardiographiai papíromat, a Dinnyés főorvos Úr semmit nem mondott, csak ki kellett ülnöm a vizsgálat után és kb 5 perc múlva az asszisztens odaadta a papírt, elköszönt.

Itthon kezdtem keresgetni a latin megfelelőket magyarra és itt találtam rá irodalmat: https://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/szivmegnagyobbodas/1169?autorefreshed=1

Jelenleg nincs különösebb panaszom, csak nagyon hamar kis séta után is elfáradok illetve, ha megugrik a vérnyomásom szinte hallom, hogy karistol a szív.

Kérdésem az  lenne, hogy itt, csak a Bisoblock-ot kell- e emelni duplára vagy még valamit tennem?

Válasz:

Kedves kèrdezö. A magasvèrnyomàs a billentyu hibàk ès a kissè megnagyobodot szivizom ellenère az alkalnazott teràpia mellet stabil az àlapota. Tovàbbi gyògyszer vàltiztatàsra nincs szüksèg. Javaslom hogy fèl evevent kontrol. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Inzulinrezisztencia?

 Tisztelt Hölgyem/ Uram!
Terheléses vércukorvizsgálat eredményeimmel kapcsolatban szeretném a segítségét kérni:
Vércukor 0 perces: 5,1 mmol/l
60 perces: 7
120 perces: 4,7
Inzulin 0 perces: 5,5 uIU/ml
60 perces: 119,01
120 perces: 110,2
Érdemes endokrinológust felkeresnem?
Mire érdemes odafigyelnem? 
Köszönöm!

Válasz:

Kedves kèrdezö. Nincs szüksèg tovàbbi vizsglatokra. Javadlom figyelni kell a diètàra. Csökkenteni a cukor illetve a szènhidràt fogyasztàs. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Inzulinrezisztencia?

Tisztelt szakértő!

A háziorvosom, illetve nőgyógyászom javasolta, hogy menjek el IR vizsgálatra. Panaszaim: fáradtság, hirtelen súlygyarapodás főleg hasi területen, 9hónapos személyedző valamint diéta követés nem hozott fogyást, édesség iránti vágy valami evés utáni rosszullét a panaszom.

a teszt eredményei:

glükóz 0: 5,4

60: 6,1

120: 4,1

inzulin

0: 8,7

60: 78,21

120: 19,9

Érdeklődnék, hogy ezen eredményeim normálisak, vagy van továbbiakban teendőm ezzel kapcsolatban. 

Köszönettel:

 

Válasz:

Kedves kèrdezö. Köszönöm a bizalmat. Mielöbb bàrmilyen köveztetèsre vagy teràpiàra gondolunk szeretnèm javasolni hogy vizsgàljuk a pajzsmirigy müködès. Mivel gyakran ez okoz hasonlò panadzok. Javaslom a labor vizsgàla . Ha megtisztel az eredmènyel szivessen javaslok valamilyen megoldàs. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Zselatin kapszula végbélkúpként

Tisztelt Doktor úr!

Időnként kiújuló anális fisszúrám van (témának az aranyeret jelöltem meg, nem volt közelebbi kulcsszó), a proktológián több féle kúpot kaptam, és sikerült is a megfelelő székelési és étkezési tanácsok szigorú betartásával vérzés és fájdalom mentesen megoldanom az életemet. Azonban előfordul ennek ellenére is, hogy időnként nem sikerül tartani a diétát, és egy-egy keményebb székletnél érzek csípő érzést, esetenként nagyon minimális vérfolt is előfordul, ami másnapra elmúlik. Sokféle kúpot kipróbáltam már, viszont találtam egy terméket, vény nélkül kapható (és nem olcsó), de rendkívül hatásosnak gondolom, mert egy-egy ilyen alkalom után amennyire lehetőségem engedi, bekenem, és hamar javul tőle. Ez egy balzsam (nem tudom leírhatom-e a pontos nevét), amit ajánlanak is végbélrepedésre, viszont nem tudom hogy bevinni. A kérdésem arra irányulna, hogy a sok helyen kapható egyszerű zselatin kapszulát használhatom-e ilyen célra, okozhatok-e problémát azzal, ha a zselatinkapszulába betöltöm ezt a balzsamot, és kvázi kúpként felhelyezem? Elvileg ezek a kapszulák hőre lágyulnak, egy kis síkosítás segítségével úgy gondolom, nem okozhatok vele kárt, de szeretném hallani egy orvos véleményét is. Ha esetleg ez a megoldás nincs, tud-e javasolni olyan könnyen hozzáférhető eszközt vagy módszert, amivel a hatóanyag bevitelét megoldhatom? Körtefecskendőről olvastam még, de annyira ez a balzsam nem folyékony, inkább krémszerű. Válaszát előre is köszönöm, NB

Válasz:

Kedves kèrdezö. Köszönöm a rèszletes leiràs. De nem közölte milyen balzsamrol van szò. Tisztelettel kèrem irja a vevèt külömben nem tudok vèlemènyezni. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!