Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Kun István - urulógus

Dr. Kun István

76 kérdésre válaszolt

Kategóriái: urológiai problémák, férfiproblémák

Szakterülete: urológiai problémák, férfiproblémák

Bemutatkozás

1957-ben született Budapesten. Az Arany János gimnáziumban érettségizett 1976-ban. Általános orvosdoktori diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen 1986-ban szerzett.

1986-tól a Váci korház urológiai részlegén majd osztályán dolgozik. Urológiai szakvizsgát 1991-ben tette le.

Magán urológiai tevékenységet 1991 óta folytat Vácott, 1996 és 2006 között  a Szobi Szakrendelő Intézetben is magán orvosként dolgozott. 1992 óta magán orvosként foglalkozik az andrológiával is.

oneletrajz

2002-ben adjunktusnak majd 2011-ben főorvosnak nevezték ki.

Beosztás: Kórházi főorvos

Legutóbbi válaszai

Dr. Kun István - urulógus válasza

Mi ez és mitől lehet? Hovà kell forduljak?

Tisztelt szakértő!

 

3hete a hugycsövemen szúró fàjdalmat éreztem. Pàr nap utàn màr minden napos lett, majd vàladék folyt a péniszemből. Ezt követően 3. Napon a szúró fàjdalmat a péniszem elején éreztem màr de erősebben. Pisilés utàn vér folyt ki de nem mondhatom kis mennyiségnek. Elkezdtem antibiotikum kúràt kezdeni. Augmentint szedtem reggel és este 1szemet. Ez a folyàs és fàjdalom a vérzéssel eggyütt elmúlt 4. Nap az antibiotikum szedését követően. Plussz hasznàltam canesten kenőcsöt is.  Ezek teljesen elmúltak, viszont a péniszem tövétől inszalag szerű kemény de nem vàjdalmas valamit tapintottam. Ezen a részen ahogy elmúlt, úgy a fityma bör részén előjött. Ugyan úgy nem fàj, viszont érzékeny minimàlisan. Olyan a formàja mint egy komolyabb viszérnek, de bőrszìnű mint màshól csak fényesebb ott a bőr ami a duzzadàstól lehet. Merevedéskor sem fàj, nincsenek màs egyéb panaszaim. Amit elfelejtettem és fontos lehet az az, hogy amielött a hugycső fàjdalmam elkezdődött a vesémet fàjlaltam, és mikor pisiléskor fàjt akkor a vese részen is nyomatékosabban éreztem a fàjdalmat.  A vizelet akàr mennyi folyadékot is ittam sűrűbbnek tűnt és erősen sàrga, szinte megfogta a wc csésze szinét. Kicsit aggódom a csomó miatt. Túl sokat olvastam a pénisz ràkról azóta. Kérem legyen szìves tanàcsot adni, hogy fordúljak orvoshoz, vagy ahogy elmúlt a pénisz tövénél úgy a fitymànàl is elmúlik?

 

Előre is köszönöm a segìtséget.

 

 

 

 

Válasz:

Forduljon bőrgxogyászhoz
Megnézem a kérdést

Dr. Kun István - urulógus válasza

Péniszen in szerű keményebb duzzanat. Forduljak orvoshoz?

Tisztelt szakértő!

3hete a hugycsövemen szúró fàjdalmat éreztem. Pàr nap utàn màr minden napos lett, majd vàladék folyt a péniszemből. Ezt követően 3. Napon a szúró fàjdalmat a péniszem elején éreztem màr de erősebben. Pisilés utàn vér folyt ki de nem mondhatom kis mennyiségnek. Elkezdtem antibiotikum kúràt kezdeni. Augmentint szedtem reggel és este 1szemet. Ez a folyàs és fàjdalom a vérzéssel eggyütt elmúlt 4. Nap az antibiotikum szedését követően. Plussz hasznàltam canesten kenőcsöt is.  Ezek teljesen elmúltak, viszont a péniszem tövétől inszalag szerű kemény de nem vàjdalmas valamit tapintottam. Ezen a részen ahogy elmúlt, úgy a fityma bör részén előjött. Ugyan úgy nem fàj, viszont érzékeny minimàlisan. Olyan a formàja mint egy komolyabb viszérnek, de bőrszìnű mint màshól csak fényesebb ott a bőr ami a duzzadàstól lehet. Merevedéskor sem fàj, nincsenek màs egyéb panaszaim. Amit elfelejtettem és fontos lehet az az, hogy amielött a hugycső fàjdalmam elkezdődött a vesémet fàjlaltam, és mikor pisiléskor fàjt akkor a vese részen is nyomatékosabban éreztem a fàjdalmat.  A vizelet akàr mennyi folyadékot is ittam sűrűbbnek tűnt és erősen sàrga, szinte megfogta a wc csésze szinét. Kicsit aggódom a csomó miatt. Túl sokat olvastam a pénisz ràkról azóta. Kérem legyen szìves tanàcsot adni, hogy fordúljak orvoshoz, vagy ahogy elmúlt a pénisz tövénél úgy a fitymànàl is elmúlik?

Előre is köszönöm a segìtséget.

 

Válasz:

Sürgösem forduljon bőrgyógyászhoz
Megnézem a kérdést

Dr. Kun István - urulógus válasza

Makk alatti fehér foltok.

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

A makkom alatt/peremén észrevettem fehér foltokat/pattanásokat és nem tudom mi az oka neki. Nemi kapcsolatom még nem volt, nem fáj nem viszket egyenlőre csak esztétikai problémát okoz és szeretném megtudni hogy komolyabb-e vagy sem.

Válaszát köszönöm. 

18 éves fiú vagyok! 

Válasz:

Ezek nem korosak
Megnézem a kérdést

Dr. Kun István - urulógus válasza

Asthenozoospermia

Tisztelt Doktor,andrológiai vizsgálaton és a követekző eredményt kaptam.

CARENTIA: 4NAP

MENNYISÉG: 2ML

KÜLLEM: NORM

PH: 7,6

SPERMIUMSZÁM/ML: 35 MILLIÓ

MOZGÓ: 15%

PROGR.GYORS WHOa: -%

PROGR.LASSÚ WHOb: 5%

EGY HELYBEN MOZOG: 10% 

MOZDULATLAN WHOd: 85%

NORMÁL ALAK: 3%

FEJELTÉRÉS: %

FAROKELTÉRÉS: %

ÉRETLEN ALAK: %

DIAGNOZÍS: N46H0  Asthenozoospermia

Doktor úr FER14 extra 2x1 tabletátt javasolt illetve laborban voltam ma reggel aminek még nem jött meg az eredménye, előfordulhat az a probléma hogy a minta le adása előtt pár órával korában már majd nem ejakuléltam és ezért kevés az életképes spermám? Illetve ez gyógyítható? Lehet természetesen úton gyermekem?

 

Válasz:

Nem
Megnézem a kérdést

Dr. Kun István - urulógus válasza

Fáj a makkom

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő

 

Gyerekkorom óta, van egy bizonyos makkfájdalmam, ami nem tudom miért van. Sokáig fitymaszűkületem volt, a makkom le volt tapadva. Ha hozzáérek, még annyira nem fáj, de ha elengedem, szúrós, kellemetlen és erős fájdalom keletkezik, az érintett helyen. Nedves környezetben, kicsit sekélyebb a fájdalom. Spermiumom normális, makkom színe vöröses lila, az lenne a kérdésem, mi okozhatja ezt, és hogyan tudnám mihamarabb megszüntetni. Válaszukat előre is nagyon köszönöm

Válasz:

Bőrgyógyászati vizsgálat javasolt
Megnézem a kérdést

Dr. Kun István - urulógus válasza

Vèlemèny

Kedves doktor úr!Tesèkk màr nekem javaslatot adni.Most jelenleg nem tudok urologiàra jelentkezni a virus miatt.Ujra ugy èrzem gyulladàsom van a makkom is piros ès viszket.Februárba orvosom jol kezelt,de egy pàr napja visszatèrt ,fitymàm berepedt..Van itthol kisviràg füzike tea azt iszogatom.Javasolja e hogy irassak e ki antibiotikumot hàziorvossal,vagy elèg a tea?Køszønöm 

Válasz:

A jelen helyzetben is minden urológiai rendelésnek kötelező a betegek ellátása.
Megnézem a kérdést

Dr. Kun István - urulógus válasza

Tisztelt Dr Kun István!

Ön szerint mi lehet kiváltó oka a vénás szökésnek? Várható, hogy később romlik majd ez a betegség?

Illetve nem lenne érdemes elmennem cavernosographia vizsgálatra?(Ha Magyarországon csinálnak egyáltalán.) Arról azt olvastam, megbízhatóbb vizsgálat.

Válasz:

Ezt már megváloszoltam
Megnézem a kérdést

Dr. Kun István - urulógus válasza

Tisztelt Dr Kun István!

"Tisztelt Doktor Úr!

Köszönöm szépen az eddigi válaszait!

Annyi érdekelne még, hogy Ön szerint a kerékpározás miatti krónikus, gáti trauma, nyomás összefüggésben lehet-e vénás szökéssel? Olvastam, hogy Dr Irwin Goldstein sok évvel ezelőtti tanulmányában említette, hogy a kerékpározás okozhatja a hímvessző artériáinak elzáródását. Engem viszont az érdekelne, hogy kiválthat-e vénás szökést is?(Esetleg a tunica albuguinea rugalmasságának károsításával?)

Szeretném tudni, hogy esetemben lehet-e ilyen módon köze a kettőnek vagy akár általában, fizikailag lehetséges-e ez a feltételezés.?"

 

Előző kérdésemnél említette, hogy csináltassak áramlás vizsgálatot. Nos ez már régebben megtörtént, több szakembernél jártam, egymást megcáfoló válaszokkal, így már teljesen reményvesztett vagyok. 

Doppler lelet:

A corpus cavernosumok és a corpus spongiousum szerkezete szabályos, a gáttályon sem ábrázolódott kóros eltérés. A tunica albuguinea vastagsága megtartott, rajta kóros megvastagodás, plakk nem látható. 

Alapállapotban az a. profunda penisben mindkét oldalon 15-20 cm/s systolés csúcssebességű, jó acceleratio-t mutató görbék detektálhatók.

11.25-kor 15 microgramm alprostadil-t adtunk intracavernosusan. Ezt követően:

Mindkét oldalon az a. profunda penisben 35 cm/s-t meghaladó systolés sebességű, jó acceleratio-t mutató  görbék detektálhatók.

A jobb oldali max. sebesség 45 cm/s, a bal oldali 50 cm/s volt. Az artériák kb. 1,3 mm átmérőre jól tágultak.

A vizsgálat során a végdiastolés értékek egyik oldalon sem csökkentek 5 cm/s alá.(j.o. 7, bal oldalon 10 cm/s),. RI 0,8-0,88 között volt.

A v. dorsalis penisben 10 cm/s körüli volt az áramlás. 

Enyhe mértékű tumescentai jött létre, rigiditás nem figyelhető meg.

A corpus cavernosumok vizsgálható részei körül kóros vénás áramlás nem volt kimutatható.

Vélemény: Artériás keringési zavar nem igazolható. A görbék veno-occlusiv zavar indirekt jeleinek felelnek meg

16 éves korom óta kezdtek elgyengülni az erekcióim, amik merevsége azóta csak romlott. Soha nem éltem még szexuális életet, önkielégítést végzek rendszeresen. Sajnos mikor először jelentkeztek ezek a tünetek, nagyon bezárkóztam és a maradék önbizalmam is elveszett. A reggeli merevedéseim is gyengék. Majd volt egy kisebb gáti "ütésem", amikor ráestem a kerékpár nyergére. Akkor 2 napig semmilyen merevedésem nem volt, még reggeli sem.(Voltam urológusnál akkor is, elvileg nem történt semmi komolyabb.) Majd hardmadnap, vélhetőleg a pszichológus és nyugtatók hatására visszajött ez a gyenge reggeli erekció. 

Mindazonáltal nem hiszem, hogy ha a Doppler vizsgálaton is ugyanolyan gyenge volt az erekcióm, mint a reggeli merevedésem vagy amit önkielégítés során tudok létrehozni, akkor majd párkapcsolatban minden megoldódik és normális, tartós merevedésem lesz.(Pedig 2 urológus is azt mondta, hogy akkor nem lesz gond.) 

Sajnos így 22 évesen már nem tudok a csodákban hinni és akárhol utánaolvasok, ez a lelet semmiképpen sem bíztató. Kérdeztem több szakembertől is, hogy akkor ez most vénás szökés vagy mi, de azt a választ kaptam, hogy nem. Én úgy érzem, kevés vagyok ehhez és kezdek beletörődni abba, hogy számomra az élet ezen része lezárult.

 

Köszönettel.

Válasz:

Amennyiben az elvégzett vizsgálatok valóban nem túl bíztaróak, de a vákum eszköz használata még szóba jöhet. Ha ez sem sikeres akkor még mindig lehetséges protesid beűltetése. Pécsen nagy hagyománnyal rendelkező magán klinika van. Keresse fel.
Megnézem a kérdést

Dr. Kun István - urulógus válasza

Összefüggés?

Tisztelt Doktor Úr!

Köszönöm szépen az eddigi válaszait!

Annyi érdekelne még, hogy Ön szerint a kerékpározás miatti krónikus, gáti trauma, nyomás összefüggésben lehet-e vénás szökéssel? Olvastam, hogy Dr Irwin Goldstein sok évvel ezelőtti tanulmányában említette, hogy a kerékpározás okozhatja a hímvessző artériáinak elzáródását. Engem viszont az érdekelne, hogy kiválthat-e vénás szökést is?(Esetleg a tunica albuguinea rugalmasságának károsításával?)

Szeretném tudni, hogy esetemben lehet-e ilyen módon köze a kettőnek vagy akár általában, fizikailag lehetséges-e ez a feltételezés.?

 

Köszönettel 

Válasz:

Szerinzem nem.De kellene csináltatnia egy pénid áramlas vizsgálatot. Ketrssen rá a neten
Megnézem a kérdést

Dr. Kun István - urulógus válasza

Urologia

T. Szerkezstőség! 

Urológust kerestem, de sajnos az Önök honlapján nem találtam. Ezért fordulok Önökhöz segítségért.

Prosztata nagyobbodásom van és itt ahol élek /Németország/ felkerestem egy urológust a problémámmal. Sajnos kétfajata gyógyszert ajánlott ami nem segít a problémámon. kértem, hogy írjon fel egy másik gyógyszert, de azt mondta, hogy nincs. Kérdeztem, hogy mit ajánl, erre fel azt mondta, hogy műtétet. Ja a problémát nem említettem! pisilés közben belül ég és csípi a vizeletem a hugycsövet. Kérem az Önök segítségét A Gyógyszer amit szedtem Duoart 0,5mg/ 0,4 mg

Spasmex 45 mg

Megértésüket előre is köszönöm

2020. München. nov.17. elérhetőségem fgymark1@gmail.com

Válasz:

Vizelet tenyédztést javasolok prostata massage után
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!