+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó

Dr. Kerek Kriszta

120 kérdésre válaszolt

Kategóriái: szex, párkapcsolat

Szakterülete: párkapcsolat, szex

Bemutatkozás

 Dr. Kerek Kriszta vagyok, diplomámat a Semmelweis Egyetem posztgraduális képzésén szereztem. Tagja vagyok a Szexológiai Tudományos Társaságnak. Párkapcsolati illetve szexuális problémákkal küzdő pároknak segítek abban, hogy újra boldog kapcsolatban, örömteli szexuális életet éljenek.

Kiemelt kutatási területeim: nemi vágy csökkenése a párkapcsolatban, gyermekkori szexuális nevelés szerepe a felnőttkori szexualitásban.

Legutóbbi válaszai

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Sexuális probléma cukorbetegség miatt.

Kedves Doktornő!

6 éve élünk együtt a parommal, eleinte semmi probléma nem volt. Amióta cukorbeteg vagyok kb. 2 eve hébe-hóban működik a merevedésem. Az utobbi 4 hónapban a párom teljesen eltávolodott e téren, hiába mondom hogy foglalkozni kéne velem nem letojni, hogy úgysem fog felálni! Elkéne terelni a figyelmem, mivel az agy azt fogja fel, hogy ugysem. A 4 honap alatt, kifogások voltak csak... fáj a fejem,.a hasam, fáradt vagyok. vagy na ma csináljuk, de semmi nem lesz belölle. Pedig Ő kriminál-psichologus volt Szlovákiában. Azért valamit kéne konyitania hogyan kéne közeledni felém!, nem? Mit tanacsolna neki e téren?, mert ennek jó vége nem.lesz. Sok ilyen kisfilmet lattam és ott a feleség teljesen máskép viselkedett a parjával, így meg is volt az eredmény. Azért, mert én 64 éves vagyok ( a párom 52 ) meg kivánom a sexet akár többszőr is egy nap, de ilyen hozzáállással félek nem fog működni

Tisztelettel atya56

Válasz:

Kedves Kérdező! A cukorbetegség okozhat merevedési probémát, így első körben érdemes lenne erről a kezelőorvosával konzultálni. Az, hogy a párja miért távolodott el öntől, miért hárít, az már egy másik kérdés. Én párterápiát javaslok, ha a párja is nyitott rá. Amennyiben nem, egyénileg is felkereshet egy szexuálteraputát. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Merevedési zavar

Tisztelt Szakértő!

 

Az utóbbi években vissza-visszatérő merevedési zavaraim adódtak.Időnként nehezen érem el a merev állapotot, vagy esetleg félig meddig, vagy egyáltalán nem.Van, hogy egy aktus jól indul, aztán hirtelen félbe szakad emiatt, de van, hogy felhőtlen az együttlét.Nem dohányzom, alkoholt ritkán, és mértékkel fogyasztok.Sportolni nincs időm, de a munkám testmozgással jár.Tudom, hogy sokféle oka lehet a problémának, tehát a kérdésem inkább az volna, hogy merre induljak el,hogy lehet ezt felderítni, megszűntetni, esetleg milyen szakrendelésre érdemes elmenni?Válaszát, segítségét előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Kérdező! Először is érdemes egy kivizsgálást csináltatnia, ami kizárhatja a szervi megbetegedéseket. Urológushoz és a háziorvosához érdemes első körben elmenni. Cukorbetegség, keringési zavar, magas vérnyomás, prosztataproblémák stb. állhatnak a merevedési zavar hátterében. Amennyiben ezek a vizsgálatok negatív eredményt hoznak, szexuálterapeutát érdemes felkeresni. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Félreértés vagy mentális probléma

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Tanácsot segítséget kérek.

Volt egy barátnőm egy másik országból távkapcsolatban 2 évig, interneten ismerkedtünk meg.

Már az első perctől jeleztem neki, hogy én többet szeretnék mint barátság. Ő nem volt ellene, már első találkozástól kezdve nagyon kedves volt, küldte a jeleket, kézen fogva sétáltunk, pár napon belül csók is volt. Aztán miután hazjöttem meggondolta magát, azt írta csak barátnak szeretne. Aztán ez a forgatókönyv ismétlődött az összes találkozásunk alkalmával és utána. Közben egyik találkozásunkkor ő közölte, hogy mi már egy pár vagyunk és szeretne továbblépni. Vettem gyűrűt, megkértem a kezét ő igent mondott és közölte, hogy immár ő a menyasszonyom.

Ezután 2 héttel küldött egy üzenetet, hogy nem akar velem házasságot, sem kapcsolatot, ő igazából soha nem érzett többet irántam mint barátság és azért mondta, hogy mi egy pár vagyunk, azért fogadta el a gyűrűt, azért feküdt le velem, azért jött el Magyarországra mert a kedvembe akart járni.

Közben voltak időszakok mikor napokra eltűnt és utána úgy folytatta a kommunikációt mintha mi sem történt volna. Többször rajta kaptam hogy hazudott és mikor szembesítettem vele, terelte a szót, mindig kimagyarázta magát. Az ígéreteit is sokszor megszegte.

Először azt mondta, hogy még soha nem volt párkapcsolata, férfival sem volt, aztán ahogy telt az idő úgy kerültek elő pasik, szeretők a múltból, akik közül volt akiről kiderült, hogy soha nem is találkoztak, sőt évek óta üldözi a szerelmével, a pasi meg menekül előle.

Az anyján kívül tudtommal nincs senkije (legalábbis ezt mondta) nincsenek, barátai, egy idő után mindenki lelép mellőle. Apja csak addig volt amíg az anyja terhes nem lett. És az anyjával is nagyon furcsa kapcsolatban van, pl 33 évesen még mindig egy ágyban alszik vele, amikor együtt voltunk is folyamatosan vele chatelt és mikor az anyja jelen volt akkor én eléggé hanyagolva voltam részéről.

Mióta szakított teljesen összetörtem, a padlóra kerültem, csak rá tudok gondolni és a miértet keresem. Ő pedig azóta is irogat, igaz többször is eltűnik napokra aztán megint előkerül és ír. És mikor nem ír szabályosan elvonási tüneteim vannak. De már a múltat is át akarja írni, mintha az egész meg sem történt volna, mintha az egészet én beszéltem volna be magamnak, hogy mi egy pár vagyunk és azt is írta, hogy közöttünk soha nem történt semmi.

Ő 33 éves én 37 éves vagyok.

Én értettem mindent félre, én gondoltam bele többet mint ami benne volt vagy ő neki lehet valamilyen mentális problémája azért vert át?

Köszönöm. Ádám

Válasz:

Kedves Kérdező! Azt egy levél alapján nem lehet kijelenteni, hogy a hölgy szenved-e mentális betegségben, és ha esetleg igen, milyenben. A levele alapján azt gondolom, hogy az ön szempontjából ez talán nem is annyira lényeges. Ha végigolvassa a levelét újra, akkor ön is látni fogja, hogy sokkal több negatívumot sorolt fel a hölggyel kapcsolatban, mint pozitív dolgot. Tegye fel magának a kérdéseket, hogy miért is tört annyira össze a szakításkor, hisz már többször változtatta a véleményét a hölgy? Képes lenne együttélni a furcsaságaival? El tudná hosszútávon fogadni, hogy állandóan kétségek között éljen, mikor mond igazat vagy mikor nem? Ha úgy érzi, hogy nem találja a válaszokat, javaslom, hogy keressen fel egy szakembert, aki segít rendezni az önben lévő kérdéseket. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Merevedési zavar

Jó napot!

Lassan öt éve élek párkapcsolatban, és együtt is élünk. Az utóbbi hónapokban merevedési gondjaim lettek. Tavagy év vége felé egy buli után kezdődött. Felhúztam a kotont, és amikor már kezdtük volna a szexet lelankadt. Pár napra rá próbálkoztunk újra. Ismét lelankadtam. Egy kicsit ideges is lettem. Nem is sikerült életet lehelni bele. Később lettek vitáink a párommal. Nem a szex volt a gond, hanem a kapcsolatunkal voltak problémák, amiket azóta sikerült megoldani. A vitáink alatt ő egyszer próbálkozott nálam, én pedig elutasítottam. Amikor rendeződtek a dolgaink akkor egy ideig nem volt semmi. Utána újra próbálkoztunk, de ismét nem volt merevedésem. Ekkor kipróbáltuk, hogy én kényeztetem, kielégítem hátha akkor beindul a dolog, de nem történt semmi. Azóta nem próbálkoztunk. Lehet egy kicsit félek is attól hogy újra nem fog összejönni. Meg az utolsónál úgy éreztem, hogy rá is stresszelek. Nem tudom, hogy számít e, de ha önkielégítést végzek, akkor nincsen semmi problémám. Minden tökéletesen működik. Meg lehet ettől bunkónak fogok tünni, de van hogy úgy érzem, hogy más nőkkel simán menne, de lehet ez csak ilyen férfi macsós dolog, és ezzel próbálom magam nyugtatni? Nem akarom megcsalni. Mit tehetnék? Menjek pszichológushoz? Szeretem a párom, és szeretnék neki újra örömet okozni. Viszont gyógyszerekre egyenlőre nem gondolok.

Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Kedves Kérdező! Gyógyszert semmiképp ne szedjen, hisz a leveléből is kiderül, hogy nincs fizikális problémája, mivel az önkielégítés során nincs gond a merevedéssel. Ez azt mutatja, hogy pszichés okok állnak a háttérben, amit nem gyógyszerrel kell kezelni, hanem szexuálterápiával. Elképzelhető, hogy azon a bizonyos bulin többet ivott a kelleténél, és a teste nem reagált. Ez teljesen természetes. Ezután viszont kialakult az újabb kudarctól való félelem és ezáltal a megfelelési kényszer. Én azt javaslom, hogy mindenképpen keressen fel egy szakembert, aki tud önnek segíteni megoldani a problémát. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Szakítás után

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Volt párom problémájával fordulok Önhöz.Tíz évig voltunk együtt,de 2018.év elején szakítottam vele.Sajnos az utóbbi egy évben már nem volt olyan a kapcsolatunk,mint azelőtt.Egyre jobban távolodtam tőle,részemről elmúltak az érzések,érzelmek.Ő azóta külföldön él,de szoktunk beszélgetni és néha össze is futunk,mert összeköt minket a keresztlányunk.

Sajnos mai napig nem tudott elfelejtetni.Még mindig szeret és szeretné velem újra kezdeni,de én már nem szeretném ezt a kapcsolatot "felmelegíteni".Mi lenne a megoldás arra,hogy tovább lépjen és elfelejtsen?

Ha számít,én voltam az első hosszútávú kapcsolata.

A segítséget előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Kérdező, A legjobb, ha őszintén elmondja neki az érzéseit. Tudatosítania kell benne, hogy ön már mint csak barát tekint rá. Ha ez már megtörtént, akkor egy ideig távolságot kellene tartani. Nem beszélgetni, nem találkozni, mert ez benne valószínű, hogy hiú reményeket táplál. Ha mindez hatástalan, érdemes lenne a volt párjának felkeresni egy szakembert, aki segít feldolgozni neki a szakítást. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Nem élvezem a szexet, baj lehet?

 

Mar egy ideje szexualis eletet elek a baratommal, kivanom es vonzodom hozza de egyszeruen nem elvezek semmit, se az ujjazast,nyalast, ha a mellemet kenyeztetni,a nyakam puszilgatja es meg a rendes szexet sem, olyan kozombos erzes, sot van hogy nem is erzem, pedig jol csinalja es be is nedvesedem ra es nem tudom mit kene tennem, es persze ugyan igy vagyok az onkielegitessel is, egyedul csiklo izgatasnal erzek valamit, de az sem nagy ordongosseg.

Válasz:

Kedves Kérdező! Fontos információkat sajnos nem osztott meg. Hány éves? Mióta él szexuális életet? Előző partnerekkel (ha voltak), milyenek a tapasztalatai? Milyen a kapcsolata a párjával? Ha nem érez semmit, honnan tudja, hogy "jól csinálja"? Mivel a nedvesedés beindul, ez jelzi, hogy a teste reagál. Valószínű, hogy pszichésen nem tudja magát elengedni, átadni önmagát az élvezetnek. Azt is jó lenne tudni, hogy milyen érzéseket vár egy együttléttől és ezzel szemben "mit kap". Egy szakember segíthet megtalálni a válaszokat. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Aktussal kapcsolatos kerdes

Jònapot! Párommal mikor szeretkezünk mar 2x elofordult, hogy aktus kozben le lankadt neki. Nem ertettem a miertjet? Kerdeztem hogy mi a baj, mindig azt mondja semmi....de valami csak van.

Nagyon kellemetlen szamomra azt erzem velem van a baj. Lehet az a baj h duci vagyok es ez miatt tag lehetek? Neha ugy erzem mintha nem erezne ha bent van. Viszont ha lovaglo poz van akkor jo neki azt latom rajta. Van olyan is h alig all fel neko, nem olyan merev. Pl 1 hetig nem talalkozinj akkor nagyon all neki, de utana mar nem jellemzo. Mi lehet a baj? Velem van a baj?

Válasz:

Kedves Kérdező! Két alkalomnál még nem beszélhetünk rendszerességről, persze jó lenne tudni, hogy mennyi idő alatt történt ez a két eset. A merevedéssel kapcsolatos problémáknak több oka lehet. Ennyi információ nem elég arra, hogy ezt meg lehessen állapítani. Lehet pszichés ok vagy fizikális betegség, de lehet, hogy csak egyszerűen fáradt volt a párja, amikor ezekre az aktusokra sor került. Nem hiszem, hogy önnel van baj, de a miértekre a választ csak ő tudja megadni. Ha őt ez a két alkalom zavarja vagy gyakoribbá válik a merevedés elvesztése, akkor érdemes először felkeresni egy urológust, majd ha ő mindent rendben talál, akkor egy szexuálterapeutát. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Túl fiatalon szeretnék anya lenni

17 leszek a jövő hónapban, a párom 18 tavasszal. Igen, nagyon fiatalok vagyunk. 4 testvérem van, szinte 3-at én neveltem fel, anyámat annyira nem izgatta, hogy vannak. Elkezdett már 13-14 éves koromban foglalkoztatni az anyaság és egyre jobban azt érzem, hogy nagyon szeretnék saját pici babát. Viszont nekem még ott van 2 év gimi, szeretnék egyetemre menni. A barátomnak 2-3 éven belűl 2 szakmája is lesz. Később lenne biztos anyagi háttér, most viszont csak a szüleinkre tudunk támaszkodni, ha összejönne. Nem fog, hisz szedem a tablettát. De nem tudom kiverni a fejemből a baba gondolatát. Gondoltam arra is, hogy nem tudnánk neki eleinte mindent megadni, hisz nem lenne annyi keresetünk eleinte, suliba járunk mind a ketten. Ha babát látok egyből elsírom magam, és képes vagyok órákon át sírni, hogy nekem még nem lehet kisbabám. Szinte már teljesen bele vagyok betegedve. Segítsetek könyörgöm!

Válasz:

Kedves Kérdező! Ahogy a levelében leírta, szinte ön nevelte fel a testvéreit. Elképzelhető, hogy a "hiányuk" áll ennek az erős vágynak a hátterében. "Felnevelte" őket, és most úgy érzi, hogy kirepültek, már nincs annyira szükségük önre. Az életkorából adódóan gyermekként kellett olyan felelősséget magára vállalnia, ami sokszor a felnőttek erejét is meghaladja. Talán most úgy érzi, hogy már nincs szükségük önre? Azt írja, hogy az édesanyját "annyira nem izgatta, hogy vannak". Viszont ha saját babája lenne, a szülei támogatására szorulna. Itt érzek egy kis ellentmondást. Úgy érzi, hogy az édesanyja nagymamaként biztosabb támasza lenne az ön gyermekének, mint anyaként a sajátjainak? Abban ugye egyetértünk, hogy minden szülő a legjobbat szeretné a gyermekének? Ön pontosan látja most, hogy ezt önerőből nem tudná megadni neki(k). Az ön helyzetében azt tanácsolom, hogy a születendő babákra gondoljon, hogy nekik mikor lenne a legjobb megszületni, ne arra, hogy önnek mi lenne a jó. Biztos vagyok benne, hogy sikerül találni olyan időpontot, amire már nem kell sokat várnia önnek sem és a leendő gyermekeinek is olyan életet tud biztosítani, ami a legjobb a számukra. Addig is próbálja meg élvezni a fiatalságát. Minden életkornak meg van a maga feladata. Tanuljon, szórakozzon, élvezzék ki a párjával a kettesben töltött időt. Ha siettetjük a dolgokat (vagy késleltetjük), akkor nem a jelent éljük meg, nem vesszük észre a szépségeit, illetve kimaradhatnak olyan dolgok az életünkből, amik később hiányozni fognak, és akkor már sokkal nehezebb (vagy lehetetlen) megvalósítani őket. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Nem tudok teljesiteni az ágyban.

Tisztelt doktorúr(nő)!Olyan problémám van ,hogy nem működik rendesen a péniszem(56éves vagyok).Hiába gondolok aszexre vagy fantáziálok nem indul be a merevedés vagy csak nagyon minimálisan ami nem elég ,hogy behatoljak a hüvelybe.Nagyon szeretem afeleségem de sajnos ez miatt nem akar velem szexelni pedig nagyon kívánom őt .A viagrát már próbáltam működött is de csak ha szex van Van-e olyan gyógymód ami vissza állítja anormális potenciát mert szex nélkül nagyon nehéz meglennem .Így csak sóvárgok utána ,hogy de jó lenne egy kicsit hancúrozni.Sokat olvastam az EROGAN gyógyszerről,de nem mertem még kipróbálni erről mi a véleménye.Köszönöm megtisztelő válaszát.

Válasz:

Kedves Kérdező! Gyógyszer szedését csak akkor javaslom, ha szervi okai vannak a merevedési zavarnak. Ehhez szükség lenne egy kivizsgálásra, egy urológust és a háziorvosát kellene felkeresnie elsőként. Amennyiben a szervi okokat kizárják, szexuálterapeuta felkeresését ajánlanám, aki segít önnek megtalálni a miértekre a válaszokat, illetve segít a problémák megoldásában . Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Szakember

Tisztelt Szakértő!

Köszönöm, hogy válaszolt, de egy szakember hogyan tud ezen segíteni nekem, nehezen tudok ilyenről beszélgetni,illetve egy sima pszichológus vagy inkább szexológushoz menjek? 

Válasz:

Kedves Kérdező! Szexuálterapeuta felkeresése ajánlott. Meg vannak a módszerek, ha felkeres valakit, meg fogja látni, hogy hogyan, miben tud önnek segíteni. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Ismerje meg szakértőinket!