+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat

Dr. Németh László

279 kérdésre válaszolt

Kategóriái: alternatív gyógymód, természetgyógyászat, csecsemő- és gyermekgyógyászat

Szakterülete: alternatív gyógymód, természetgyógyászat, csecsemő- és gyermekgyógyászat

Bemutatkozás

1994-ben végeztem a POTE-n. 1999-ben szereztem csecsemő-és gyermekgyógyászati szakvizsgát. Természetgyógyászatból, hagyományos kínai orvoslásból, lágy lézer ismeretből, manuálterápiából tettem vizsgát. Jelenleg házi gyermekorvos és iskolaorvos vagyok Bólyban, Pécsett folytatok magánorvosi praxist. Munkám során kiemelt hangsúlyt fektetek a megelőzésre, a természetes gyógymódokra. Kedvenc területeim a táplálkozás és a vitamin-, ill. egyéb táplálékkiegészítők szerepének vizsgálata a krónikus betegségek alakításában.

Legutóbbi válaszai

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Reflux vagy érzékenység?

Tisztelt Doktornő!

Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 7 hetes a kisfiam és már tanácstalan vagyok teljesen, hogy mi lehet a probléma. Beba Sensiduo tápszert ette egészen 5 hetes koráig, amitől elkezdődött, hogy napközben alig alszik egy órát, sír, megfeszíti magát, alig lehet megnyugtatni. Ezután gyerekorvos tejfehérje allergia gyanúja miatt felírta a Milumil Pregomin tápszert, de ott az első adagtól olyan sav jött neki vissza, hogy ordított a fájdalomtól. Ezután jött a Milumil Pepti Pronutra tápszer laktáz cseppel de a savasság nem múlt el, a tünetek nem enyhültek. Gastrotuss baby szirupot javasolta még étkezés után, de egyszer hat, valamikor viszont hiába megkapja, mintha hatástalan lenne. Most 2 napja felírta doktorúr a Beba Ha Ar tápszerét, de semmi változás nincs. Tudom a 2 nap kevés még, de a leírt tünetek alapján doktornő mit javasolna? Válaszát előre is köszönöm. 

Válasz:

Komoly, nagy csíraszámú, széles spektrumú probiotikum kúrát javasolok, legalább 2 héten át intenzíven, utána pedig fenntartó dózisban.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Vélemény

Kedves doktor úr! István vagyok 41 éves! Decemberben covid fertőzött voltam! Január elején lettem jobban. Kb 1 hónapja elkezdett fájni a fejem, szemem. Gégész látott, illetve szemész negatív leletek lettek. Gégész annyit mondott hogy post covid szindróma. Vannak olyan napok mikor nincs semmi baj, de mindig visszajön ez a fejfájás, émelygés. Sok fórumon olvastam ilyen jellegű tünetek maradtak vissza. Háziorvos betaserc tablettát irt. Szedtem aránylag javitott vmennyit de ez a fejfájás mindig vissza jön. Köszönöm szépen 

Válasz:

Ugyan nem tett fel kérdést, de a F-O-G kollégának igaza lehet. Bizonyítani nem lehet.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Membrán anaeurizma

Tisztelt Cím! Másfél éves lány unokám kardiológiai ellenőrzés alatt áll PFO és fp miatt. Legutóbbi leletén ez áll: "A pitvari septumon 10 mm-es membrán anaeurizma, tűszúrásnyi bal-jobb shuntel, a kamrai septum ép." Jövőre kell visszamennie kontrollra. Nem veszélyes a talált anaeurizma? Nem kell előbb ellenőriztetni? Köszönettel,

Válasz:

Nem, az ő esetében a talált elváltozás nem jelent fokozott kockázatot.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Vélemény

Kedves doktor úr! Lányunk 17 éves. 2 pfizer oltas kapott,október elején. Majd december elején covidos lett. Fertőzesen átesett, majd rá kb 2 hétre testszerte csalánkiütéses lett. Mai napig szenved vele. Bőrgyogyaszhoz fordoltunk ahol góckutatás kért az orvos hasi ultrahang rendben volt, rötgenek is. Loradatint tablettát szed, jelenleg allergia vizsgalatot kért az orvos. Biztos vagyok benne hogy az oltastol lett volna igy? Tudna esetleg segíteni hogy mius történik valójában. Köszönöm Tünde 

Válasz:

Ezt tagadni fogják, de minden valószínűség szerint az oltás műve.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Gyulladas

T/dr-no  szeretnem megkerdezni milyen gyogynovenyt tudnek hasznalni vagy orrcseppet/zoldhalyogom van/ arcureg gyulladasra nagyon sokszor zoldes szinu a valadek koszonom

Válasz:

Mindenképpen érdemes antibiotikum tartalmú, gyulladáscsökkentő hatású készítményt használni. Ez receptköteles készítmény, eredetileg szemcseppként használatos, de az orrban is jól működik.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

3 éves gyermek kezdődő tüdőgyulladás KEZELÉSE

Jónapot! Sokallom az orvosunk által kért gyógyszerelést 3 éves fiamnál.
Ma volt kisfiam orvosnál és kezdődő tüdőgyulladást állapítottak meg nála. Kis hőemelkedést észleltünk nála először, de az hamar elmúlt, majd 2 napig sokat köhögött anélkül hogy felszakadozott volna. Mostanra ez szakadozó ritka köhögésre váltott, óránként néhányat köhög, de tényleg nem sokat, picit taknyos.
A doktornő kezdődő tüdőgyulladásra gyanakszik, a következő szereket írta fel:
-Augmentin Duo 2*7ml
-Probiotikum délben
-Inhalálás napi háromszor Salvus vízzel
-Ambroxol 2*2,5ml
-Aerius 1*3ml
-Ventolin 3*2 puff
Nem vagyok gyógyszerellenes, amit kell szedjük be, de ez így már soknak tűnik, miközben a gyereken nem látszik hogy beteg lenne, ennél több köhögéssel is mentem már dolgozni.
Ön indokoltnak látja mindezt beszedni? A ventolint szinte minden alkalommal felírja ez a doktornő amikor valamelyik gyerekünk felső-légúti betegséggel küzd, pedig úgy látom hogy még a 3 éves sem igazán tudja megfelelően alkalmazni. Segítségét előre is köszönöm!

Válasz:

A felsőlégúti fertőzések 90 %-a virális eredetű, ezek antibiotikummal történő kezelése nemcsak indokolatlan, hanem egyenesen veszedelmes. Az eredet eldöntésében vérvétel tud segíteni. Vakon kezelni nem illik. Antihisztamin, ill. asthma ellenes szer adása asthma , ill. allergis nélkül felesleges és káros gyógyszerhasznákatot jelent. Ha fullad, főleg ha visszatérő jelleggel, akkor légúti kivizsgálás szükséges.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Milyen baktérium ez?

1,5 éves kislányom széklettenyésztése Aeromonas veronii baktériumot is kimutatott (Salmonella mellett). Hogyan fertőződhett meg az Aeromonas veronii kórokozóval? Veszélyes egy ekkora gyermekre nézve? Ceftriaxont kapott, a tünetek (véres hasmenés, elhúzódó magas láz) elmúltak, kell-e aggódnom a továbbiakban emiatt a baktérium miatt?

Segítségét hálásan köszönöm.

Válasz:

Nem kell aggódnia, ez a normál flóra alkotórésze.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Csecsemő röfögés, szörcsögés, horkantás

Kedves Doktornő! 

Kislányom 1 hónapos 35 hétre született 2680 grammal és 46 centivel. Semmilyen probléma nem volt vele, 34 hetes korába magas vérnyomás miatt kórházi kezelés alatt álltam akkor kaptam tüdőérlelő injekciót. Itthon figyeltem fel arra, hogy röfög, hörög, szörcsög mintha tele lenne az orra. Egy hetes korába a háziorvosnál jeleztem ezt a problémát aki meghallgatta de semmilyen eltérést nem tapasztalt azt mondta majd kinövi. Persze nem volt ennyi elég elvittem magán gyermekorvoshoz aki szinten ugyan ezt mondta valamint tengervizes orrsprayt javasolt. Közben háziorvost váltottunk az új háziorvos viszont hallott valamit amire azt mondta magzatmáz és ennek felszívódására 2x1/2ml paxirazolt valamint 3x2 csepp fenistilt írt fel valamint az orrspray további használatát valamint orrszívást. Reggelente spray után minimális fehér válladék jön le a kicsi orrából viszont a nap többi részében nem. Nem tudom, hogy a gyógyszerek miatt vagy sem de aznap este a kicsi nagyon félre nyelt persze mohó is emiatt elvittem a megyei kórházba a gyerek ambulanciára ahol egy főorvos és egy rezidens is megvizsgálta. Közölték, hogy ez a baba gyönyörű egészséges semmi probléma nincs vele. Minimális kis zörej ami természetes majd elmúlik neki és, hogy ne felejtsem el, hogy idő előtt született valamint, hogy ez előfordul babáknál és, hogy semmilyen gyógyszert ne adjak neki maximum ha nagyon szükséges az orrsprayt valamint salvus vízzel inhalálás az nem árt sose. 

Tanácstalan vagyok. Nem tudom, hogy ez valóban tényleg magától el fog e múlni vagy adjam neki a gyógyszert amit a háziorvos felírt. Inhalálni egy ilyen kis babának, hogyan lehet? Annyira sajnálom szegényt mindent megtennék azért, hogy ne legyen ez a probléma neki. Kérem Doktornőt, hogy adjon tanácsot mi tévő legyek. Köszönöm! 

Tisztelettel: egy kétségbe esett anyuka….

Válasz:

Függesszen fel mindenféle gyógyszeradást. A legvalószínűbb ok, hogy egy kicsit szűkebbek az orrjáratok, de ez nem betegség, és tényleg kínőheti. Üdvözlettel: Dr. Németh László
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Időnként köhög a kislányom .

Tisztelt Dr.Nö !

Nekem egy olyan kérdésem lenne,lassan 3 éve ,hogy a 7 éves kislányom időnként köhög ,nincs megfázva nem folyik az orra sem  nem fáj a torka elmondása szerint csikizi valami a torkát.

Voltunk alergologusnál  többször is,ott elvégezték a labor vizsgálatot nem alergiás .

Voltunk tavaly röngenen  hörgő hurút volt az eredmény.

Az alergologus irt egy orr sprayt (Flixonase) használtuk fél évig de nem nagyon használt.Azt kérte az allergologus addig használjuk amig el mulik .

Aztán elmultak a tünetek egy ideig most sajnos ujra jelentkeztek ugyan ugy  köhög és nagyon zavarja.Elmulik egy két honapra aztán ujra elő jön nem tudom hová forduljak hogy rendbe jöjjön.

Nagyon félek nehogy valami komolyabb probléma legyen ebből.

Köszönöm  szépen előre is  a válaszát.

Üdv.Nellke.

 

 

Válasz:

Lehet a háttérben reflux is, ill. valamilyen ételintolerancia is. Ezek kizárásához gastroenterológiai vizsgálat kell, ill. IgG típusú ellenanyagszint-mérés. A pszichés eredet sem zárható ki, ez akár tic is lehet.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Autista

Tisztelt Cím!

Hét éves kisfiam az alábbi kódot kapta.

F8490/3

Mivel épp értelmű enyhén érintett  a későbbiekben kb 10 év múlva lehet e jogosítványa vagy levehető róla ez a kód.

Válaszát előre is köszönöm

Nagy Tamás

Válasz:

Ezt majd a 10 év múlva mutatott állapota, ill . az aktuális vizsgálat dönti el.
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Ismerje meg szakértőinket!