+12° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat

Dr. Németh László

255 kérdésre válaszolt

Kategóriái: alternatív gyógymód, természetgyógyászat, csecsemő- és gyermekgyógyászat

Szakterülete: alternatív gyógymód, természetgyógyászat, csecsemő- és gyermekgyógyászat

Bemutatkozás

1994-ben végeztem a POTE-n. 1999-ben szereztem csecsemő-és gyermekgyógyászati szakvizsgát. Természetgyógyászatból, hagyományos kínai orvoslásból, lágy lézer ismeretből, manuálterápiából tettem vizsgát. Jelenleg házi gyermekorvos és iskolaorvos vagyok Bólyban, Pécsett folytatok magánorvosi praxist. Munkám során kiemelt hangsúlyt fektetek a megelőzésre, a természetes gyógymódokra. Kedvenc területeim a táplálkozás és a vitamin-, ill. egyéb táplálékkiegészítők szerepének vizsgálata a krónikus betegségek alakításában.

Legutóbbi válaszai

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Nyaki lüktetés 6 éves gyereknél

Tisztelt Doktor úr/nő!

6 éves fiam kapcsán szeretnék érdeklődni, hogy jelezhet-e kivizsgálást igénylő problémát a linkelt videón látható nyaki mozgás(lüktetés?), ami kicsi kora óta tart. Van neki egy veleszületett részleges jobb Tawara-szárblokkja is, amire kardiológus azt mondta, hogy nincs vele teendő.

https://youtu.be/VUQ1jfCDHAo

https://drive.google.com/file/d/1rTYyT8m7bYoWJEwYy16EVSOetCx3BzmU/view?usp=sharing

Köszönettel:
Richárd

Válasz:

Véleményem szerint csak a pulzushullám terjedése látható a nyakon. Amennyiben kardiológiai probléma nem áll fenn, nem tartom indokoltnak a további vizsgálatokat.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Tetanusz oltas!

Tisztelt doktorno! A 6 eves kisfiam 4 evesen kapta meg a negyedik Dtap oltast es ez esetben mar nincs szukseg az otodikre. Koszos serules eseten kerhetem hogy adjanak neki egy tetanusz elleni oltast vagy 7 evesen adjak be neki A Tdap-et?

Válasz:

A magyar oltási rendszer nem így van felépítve. A tetanusz elleni védettség min. 5 évig tart, ezért ezen időtartam alatt védve van.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

FSME oltással kapcsolatos kérdés.

Üdvözlöm. 

Érdeklődni szeeretnék hogy agyermekem meg kapta az Encepur és FSME oltásokat, majd utána a felnőtt adagot, Encepur 2009 -ben majd FSME 2014- ben. Most ismét szeretné megkapni,de sajnos túl vagyunk az 5 éven, ilyenkor mi a teendő? Előröl kell kezdeni vagy folytatható egy oltással?

Válaszát előre is köszönöm. M.Emese

Válasz:

Nem kell, nyugodtan kaphatja az egy adagot, ismétlésként.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

7 hetes kislányom refluxos tej allergiás

Üdvözlöm Kedves Doktronő!

Van egy 7 hetes kislányom aki tej allergia gyanús voltam gyermekgasztroenterologusnal ő írta fel neki a Neocate lcp tapszert. A tapszer be vált úgy néz ki de nagyon savasat bukik és már ott tartunk hogy nem akar enni sir dobálja magát evés közben valószínű a torkát marja a sav..suritot nem tudok használni mert a szentjanosmagra érzékeny nagyon faj tőle a pocija...a rizspelyhet hallottam meg de azt 4 hónapos kortól adják úgy tudom..de volt olyan akinek már 2 hónapos babája is ette mert ugyanígy volt mint mi..lehetne nekünk is enni a rizspelyhet hátha az segítene hogy nem bukna annyit és nem bántaná a sav..gasztrotusst azt adom neki monden étkezés után!

Válasz:

Gastroenterológus tud felírni Motiliumot, ami gyorsítja a béltartalom ürülését, csökkentve a refluxos panaszokat. Dr. Németh László
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Vesebetegség?

Kedves Doktor úr / Doktornő!

A 6 hónapos kislányom bal szemének sarka alatt 2,5 hónappal ezelőtt fedeztem fel egy kis, puha tapintású duzzanatot, amely laikus szemmel nézve úgy néz ki, mintha egy kis ödéma lenne. Mindegy mennyire aludja ki magát, a duzzanat csak néha enyhül (eddig 2x 1 napra el is tűnt, de mindig ugyanoda vissza is tért). 

A duzzanatról készített fotót feltöltöttem egy fájlmegosztó portálra, az alábbi linken tudja letölteni:

https://we.tl/t-aSLwkerXbh

Jó kedvű a baba, viszont vannak egyéb tünetei is: 4 hónapja étvágytalan (nehezen tudjuk etetni, ettől függetlenül hízott szépen, bár mostanában sokkal kevesebbet) és sokszor száraz, pattanásos az arcbőre (kenőcs használata után elmúlik, viszont pár nap múlva ismét visszatér). 

A gyermekorvos azt mondta, hogy nem kell ezekkel a tünetekkel foglalkozni, kivéve a súlyával, hogyha nem nő. Sajnos mi azóta is nyugtalanok vagyunk.

Születése után közvetlenül talán pisilt, de utána 27 óráig nem. 2 napos, illetve 8 hetes korában is készítettek neki hasi ultrahangot, de a refluxon kívül más eltérést nem találtak.

Elképzelhető, hogy ezek a tünetek vesebetegségre utalnak? A szem alatti duzzanat lehet ödéma?

Nagyon aggódom!

Előre is köszönöm a válaszát!

 

Válasz:

Ezek nem utalnak vesebetegségre, a vese eredetű szemhéjödéma nagyon komoly és előrehaladott vesebetegég esetén lenne látható, szimmetrikusan. Ennek semmi nyoma az Ön által közölt leírásban. Dr. Németh László
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Vitamin pótlás

Tisztelt Dr Úr!

Kislányom most múlt 8 hónapos, császármetszéssel született talán ennek okán is nem túl jó a bèlflórája mèg mindig adunk neki probiotikumot. Ezt meddig lehet, nem okoz problémát?

Ami jobban aggaszt, hogy keveset eszik. 100% anyatejes volt 6 hónapos koráig,ekkor megkezdtük a hozzátáplálást. Amit nagyon jól fogadott, minden új ételt elfogad nem köpi ki. Viszont nagyon kis mennyiséget eszik, jelenleg naponta 2x kap, ès így eszik maximum 4-5 kis babakanállal etetèsenkènt. 

Amiatt aggódom, hogy hozzá jut-e így a szervezete minden számára szükséges tápanyaghoz, mivel amennyire én tudom az anyatej már nem elég neki. Bár jelenleg, annak a fogyasztásával se esik túlzásba.

Találtam egy vitamint ami teljes mértékben bio gyümölcsökből és zöldségekből álló gyümölcskristály. Erről mit gondol, adjunk neki?

 

Köszönöm a válaszát!

 

 

Válasz:

A császármetszés miatt feltétlenül indokolt a baba bélflórájának folyamatos karbantartása. Ezt érdemes akár élethossziglan is alkalmazni. Két feltétele: elég széles legyen a spektrum és elegendően nagy a csíraszám. Ez sokszorosát jelenti a "hivatalos" ajánlásoknak. Az anyatej megfelelő anyai táplálkozás, vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok bevitele mellett csak vasat nem tartalmaz elegendő mennyiségben. Ezt lehet pótolni, ha mondjuk az egy éves kori vérvétel ezt kimutatja. Egyéb összetevőit illetően elegendő lehet a színtiszta anyatejes táplálás akár egy éves korig is. De ha már tud ülni az etetőszékben, van foga, akkor lehet adni neki egyéb szolidokat. Ha a súlyfejlődés és egyéb fejlődés üteme megfelelő, akkor nem kell aggódni. Dr. Németh László
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

MMR oltás

Kedves Főorvosnő!

Egy Angliában született jelenleg 6 éves betegemnél átnézve az oltásait az derült ki, hogy nem kapta meg a kanyaró védőoltását... Beadhatjuk minden további nélkül az MMR vaccinát most, ebben az életkorában is?

Nagy köszönettel: egy házi gyermekorvos

Válasz:

Igen, ha megfelel az általános állapota az olthatósági követelményeknek.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Kiságy, kutacs

Tisztelt Doktor Úr! 
6 hónapos kisbabám kutacsával kapcsolatban szeretném kérdezni. Lejjebb eresztettük a kiságyat, így kikerült belőle a rácsvédő. Gyakran fordul keresztbe az ágyában a babám, így sokszor pont a kutacsát nyomja hozzá az ágy rácsához. Lehet ettől baja? Tegyünk be mégis rácsvédőt? 
koszonom válaszát. 

Válasz:

Ettől nem lesz semmi baja.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Csecsemo fogzas

Udvozlom.Negy honapos unokam felso inyen szamos feher tuskeszeru valami latszik,ami a borrel egy sikban van.Mi lehet ez?

Válasz:

A fénykép alapján ez ínyduzzanat, teendő nincs vele.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Covid

Tisztelt Doktor Úr! 
A csecsemők koronavírus érintettségéről szeretném kérdezni. 5 hónapos babám van, mennyire veszélyeztett ez a korosztály? Oltás nekik sajnos még nem adható, így mi védi meg a kicsiket? Mennyire aggódjak érte? Természetesen betartunk minden higiéniai szabályt, azonban a vírus terjedésével sajnos nem zárható ki, hogy mi is elkapjuk majd. Én a védtelen kisbabámért aggódom, hogyan védhetem meg őt? Milyen súlyosan érinti a covid a csecsemőket? 

Válasz:

Nyugodjon meg, őket egyáltalán nem fenyegeti veszély. Dr. Németh László
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!