Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Molnár-Péczely Olga - szexuálterapeuta, pár- és családterapeuta

Molnár-Péczely Olga

0 kérdésre válaszolt

Kategóriái: szex, párkapcsolat

Szakterülete: szex, párkapcsolat

Bemutatkozás

Molnár-Péczely Olga vagyok, a Semmelweis Egyetem posztgraduális képzésén szereztem szexuálterapeuta képesítésemet. Tagja vagyok a Szexológiai Tudományos Társaságnak és a Magyar Családterápiás Egyesületnek. Jelenleg család- és párterapeutának képződöm tovább.

Kutatási területem a párkapcsolatban élők munkahelyi hűtlensége. A munkahelyen köttetett kapcsolatok témakörében ugyanúgy érintett férfi és nő, fiatal és idős, pályakezdő és profi, karrierista és kevésbé ambiciózus ember, hisz mindenki valamilyen munkahelyen tölti napjának jelentős részét. Mondhatjuk tehát, hogy korosztálytól majdnem függetlenül, mindenkinek van egy többnyire határozott elképzelése, véleménye esetleg tapasztalata is ebben a témában. Vélemények millióit lehet olvasni különböző szakirodalmakban, tanulmányokban és magazinokban. Válogatás nélkül szembesülhetünk azzal, hogy mit gondolnak az emberek. Mindegy, hogy flört, egyszeri félrelépés vagy többszöri megcsalás, hogy hosszabb viszony vagy igaz szerelem alakul ki két ember közt a munkahely falain belül, két dolog szinte biztos, hogy csupán csak egy ideig lehet titokban tartani és mindenkinek határozott véleménye lesz kapcsolatukról. Akárhogyan is alakul a románc, végkimenetelétől függetlenül háborgó vizekre eveznek a ”szerelmes párok”.

Hogy ki hogyan jut el arra a pontra, hogy máshol keresse ”boldogságát” számtalanszor utólag derül ki, hiszen sokszor maguk a szereplők előtt sem világosak az indítékok. Tetteink mozgatórugóját akkor kezdjük valamelyest megérteni, mikor már csillapodtak fejünk felett a felhők.

A pár- és családterápia illetve a szexuálterápia, sajnos vagy nem sajnos, nem egy varázslat, nincs egy varázs pálca, amivel egy csapásra minden megváltozik. Ez egy folyamat, melyben elengedhetetlen az elköteleződés. Ha megvan az elköteleződés a változás mellett, akkor a legfontosabb lépést már meg is tette. Az önértékelésre, a szexualitásra, a gyermeknevelésre, a teljesítményre, a munkavégzésre és az egészségre egyaránt pozitív hatással van egy kiegyensúlyozott párkapcsolat.

Jól tudom, nem könnyű megnyílni, beismerni a problémákat, beszélni róluk illetve szembenézni velük. Sosem szégyen ebben valaki segítségét kérni. A megoldás kulcsa mindenkinek a kezében van, amihez olykor szükséges némi iránymutatás, hogy a jó ajtókhoz a jó kulcsokat használja.


Specializáció: 

Amiben segítségére lehetünk pszichológus kolléganőmmel (szintén szupervízió alatt álló pár- és családterapeuta jelölt) :

o  családdal, párkapcsolattal kapcsolatos problémák (Ön és családja részvételével) 

o  megcsalás és féltékenység

o  párkapcsolati nehézségek

o  párválasztás

o  ismerkedési és kapcsolatteremtési problémák

o  pályaorientáció

o  elakadások a magánéletben és a karrierben

o  önértékelési problémák

o  szerepkonfliktus (férfi és női szerepek)

o  nemi identitás (Coming out)

o  bizonytalan szexuális orientáció

o  csökkent szexualitás

o  eltérő szexuális igények

o  gyermekvállalást követően megváltozott párkapcsolat és nemi szerepek

o  orgazmus átélésének elégtelensége

o  fájdalmas közösülés

o  korai magömlés

o  merevedési zavarok

o  pornófüggőség

Rendelési idő: Kedd-Csütörtök 9:00-18:45 , Péntek 10:30-16:30


Bejelentkezés:

Molnár-Péczely Olga - 06-70-70-23-607

Pakai-Szűcs Réka 0670-70-30-677

Email: 

par.es.csaladterapia@gmail.com

Cím: 

Budapest, 4. kerület, Király utca 10.

nevtelen.png

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!