+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Horváth Péter József - plasztikai sebészet

Dr. Horváth Péter József

3 kérdésre válaszolt

Kategóriái: plasztikai sebészet

Szakterülete: plasztikai sebészet

Bemutatkozás

1985-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. 1991-ig hivatásos honvédorvosként dolgoztam Szombathelyen és Győrben. 1991-1996 között a Győri Honvédkórház Sebészeti Osztályán tevékenykedtem. 1994-ben szereztem általános sebészeti szakképesítést. 1996-tól - a Honvédkórház megszűnésétől - a mai napig a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Égésplasztikai Osztályán dolgozom, jelenleg osztályvezető főorvosként. 2002-ben tettem le a plasztikai sebészeti szakvizsgát, melyet követően a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság tagja lettem. A TEMPO és az Axa Egészségpénztár szolgáltatója vagyok.

Legutóbbi válaszai

Dr. Horváth Péter József - plasztikai sebészet válasza

Mellimplantátum eltávolítás

Kedves Doktor Úr! 2007-ben volt egy mellnagyobbító műtétem. Azóta két gyermeket szültem. A kicsi most 1,5 éves. A mostani szoptatási időszak alatt a mellem többször begyulladt és erős szúró fájdalmat érzek főleg a bal mellemben. Az implantátum és a melleim már teljesen eldeformálódtak,de a gondom a fájdalom. Voltam ultrahangon amin semmi kóros nem látszódik a mirigyállományban. A fájdalmat mélyebbről érzem. Mivel gyeden vagyok és hitelem is van nem tudom mégegyszer kifizetni a műtétet és részletfizetés sem kapok. Kérdésem az lenne, hogy van-e bármilyen támogatási OEP által finanszírozott lehetőség, ha nem is cserére, de mellimplantátum eltávolításra mellfelvarrással. Félek, hogy a több, mint 13 éves implantátumommal már nagy gondok vannak és komolyabb bajom is lehet tőlük. Válaszát előre is köszönöm! 

Válasz:

Kedves Kérdező! Az OEP csak az implantátum eltávolítását támogatja, az emlőfelvarrást nem. Üdvözlettel: dr.Horváth Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Horváth Péter József - plasztikai sebészet válasza

Mellplaszika után

Üdvözlöm

2019-10-05én volt egy mellimplantátum csere+felvarrás műtétem. 3 hétig nem volt semmi gond. azóta a bal mellem sokat fáj, belenyilallik. voltam vissza aki műtöt de nem tudja mi a bajom.

Ezért elmentem egy ultrahangra. elküldeném az uh eredményét, tudna nekem valamit tanácsolni mit tegyek?

Köszönöm

Válasz:

Kedves Anita! Az UH alapján valamilyen gyulladás lehet a panaszok okozója, sajnos személyes vizsgálat és a részletes műtéti leírás nélkül többet nem lehet mondani. Üdvözlettel: dr.Horváth Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Horváth Péter József - plasztikai sebészet válasza

Hasplasztika

Tisztelt Doktor Úr!

Október 8-án műtöttek, volt izomvarrás, köldökáthelyezéssel, nagy hasplasztika. De azóta is kB 1cm-es résen folyik valami. Az orvosom szerint zsír, és teljesen normális.

A műtét előtt 128kg-ról 88kg-ra fogytam, de most a műtét után nagyobb a hasam, mint előtte volt. 6 hét telt el.

A kérdésem, hogy tényleg normális e a váladékozás? Valamint, hogy mostmár végleges ez az eredmény? Ekkora lesz a hasam? Vagy még duzzadt lehet?

Válaszát előre is köszönöm!

Lexi

Válasz:

Kedves Lexi! Ennyi idővel a műtét után már nem jellemző az elhalt zsír által okozott váladékozás, inkább savó szokott ürülni, ami természetesen nem "normális" dolog, de sajnos előfordul. A duzzadt has is erre utal (sok még a bőr alatt a folyadék). Célszerű továbbra is a haskötő viselése és remélhetőleg előbb-utóbb megszűnik a váladékozás. Üdvözlettel: dr.Horváth Péter
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Ismerje meg szakértőinket!