+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Zentai Ágnes -  lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával

Dr. Zentai Ágnes

25 kérdésre válaszolt

Kategóriái: mozgásszervi betegségek

Szakterülete: mozgásszervi betegségek, fizioterápia, reumatológiai problémák, gyógytorna, ortopédiai problémák

Bemutatkozás

 Zentai Ágnes lökéshullám terápia szakértő vagyok. 2008-tól, a Harmónia Centrumban munkatársaimmal együtt már több mint 3000 hozzánk forduló mozgásszervi panasszal küzdő beteget gyógyítottunk meg lökéshullám kezeléssel 80-90%-os eredményességgel.

Ezt azért tudtuk megtenni, mert a gyógyítás érdekében

-  elkötelezettek vagyunk a hozzánk forduló vendégek magas színvonalú ellátásában

-  egyetemet végzett, magukat folyamatosan tovább fejlesztő kollégákkal dolgozunk

-  Hozzáértéssel, de emellett kedvességgel és odafigyeléssel fordulunk vendégeink felé

-  Kollégáink a bonyolultabb eseteket mindig megkonzultálják egymás között: orvosok, gyógytornászok, terapeuták közösen dolgoznak a gyógyításban

-  komplex kezelést javasolunk: lökéshullám terápia, gyógytorna, gyógymasszázs, kineziotape alkalmazása

-  a leghatékonyabb, eredeti svájci lökéshullám terápiás készülékkel gyógyítjuk a panaszokat, ezzel is megbecsülve a hozzánk fordulókat

-  a minőség számunkra evidencia: az alkalmazott készülékek, anyagok, eszközök magas minőségi színvonalat képviselnek, és ebből nem engedünk.

-  vendégeinket a lehető legalaposabban tájékoztatjuk, a laikusoknak is érthető, de azért szakmai nyelven,

-  számunkra fontos, hogy vendégeink megfelelő információval, panaszaikkal és a gyógyítással kapcsolatos tudásanyaggal távozzanak tőlünk annak érdekében, hogy otthoni gyógyulásukat és a saját gyógyulásukban történő együttműködésüket ezzel is elősegítsük.

-  Én magam 2003 óta foglalkozom a lökéshullám terápiával. Mind műszaki mind terápiás kérdésekben sok-sok ügyfélnek álltam már rendelkezésére, akik vagy alkalmazói a Swiss DolorClast® lökéshullám terápiának, vagy olyanok, akik a kezelés jótékony hatását önmagukon is megtapasztalták.

-  Vezetésemmel működik a Harmónia Centrum Budapest belvárosában, ahol magam és kollégáim, orvosok: ortopédus, reumatológus, sebész, valamint gyógytornászok is nagy sikereket elérve alkalmazzuk a lökéshullám terápiát.

-  Eleinte mozgásszervi panaszokkal fordulhattak hozzánk a betegek, de 2012 áprilisa óta nehezen gyógyuló, fekélyes lábsebeket is gyógyítunk a Swiss DolorClast® lökéshullám terápiás készülékkel.

-  A Swiss DolorClast® lökéshullámterápiás gép ma is a legmagasabb minőségi színvonalat képviseli, kompromisszumok nélkül. Svájcban gyártják kézi összeszereléssel, mint a világ legjobb minőségű óráit, ezt is manufaktúrában, nem gépsoron, ez a minőség garanciája.

-  A gyártó cég rendkívüli hangsúlyt fektet az egyes felhasználási területeken történő alkalmazás klinikai tanulmányokkal történő alátámasztására. A lökéshullám terápiával foglalkozó orvosi, tudományos publikációk nagy részéhez a kutatók Swiss DolorClast® készüléket használtak.

-  Az általunk forgalmazott készülékek Magyarországon megtalálhatók magán orvosi centrumokban, sportegyesületeknél, fizioterapeutáknák, masszőröknél, ahol a mozgásszervi panaszok oldásához komoly segítséget nyújtanak a szakemberek és pácienseik számára.

-  Büszke vagyok rá, hogy mérnök és gazdasági szakember létemre néhány évvel ezelőtt elvégeztem a fizioterápiás szakasszisztensi képzést is, és magam is gyógyítok mozgásszervi panaszokkal hozzám forduló betegeket, ismerősöket, és ezzel saját tapasztalatokat szerzek a gyógyítás területén.

Honlap: www.harmonia-centrum.hu

Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával: Budapest, V. kerület, Markó utca 11.

Kérem, tegye fel kérdését a lökéshullám terápiával és mozgásszervi betegségek kezelésével kapcsolatban. Legyen az műszaki vagy inkább a terápia hatásaival foglalkozó kérdés, én igyekszem megválaszolni, vagy ha én magam elbizonytalanodom, segítségül hívok ortopédus, reumatológus és sebész orvosokat, kompetens szakembereket is.

Legutóbbi válaszai

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Bal boka alatti fájdalom

T. Doktor úr! Doktor Nő!

36 éves nő vagyok!

1 hónapja kirándulás közben kibicsaklott a bal bokám! Voltam vele Balesetin! Nincs törés és szallag szakadás sem ahogy ránézésre elmondta a traumatologus,mivel nem volt feldagadva és nem kék zöld lila!Mondta hogy Ortopédiai eset,valószínűleg izületi gyulladás! De fájdogál a Belső talp szélén és a bokám alatt kívűl!Bokám körözésénél is fáj! Akkor most ez Izületi probléma? Érdemes röntgent csináltatni? Flexagil krémmel kenegettem eddig kis mértékben enyhűl a fájdalom de nem sokáig!Mivel kezeljem hogy múljon a fájdalom?

Válasz:

Kedves Kérdező! Ha törés és teljes szalagszakadás nem is történt, minden bizonnyal sérültek a boka körüli képletek. Ilyenkor érdemes pihentetni, felpolcolni, jegelni vagy más hűsítő krémmel kenni pár hétig. A Flexagil krém is jó választás. Használhat bokarögzítőt, ha lábra kell állnia, vagy keressen fel egy gyógytornászt, aki helyesen fel fog helyezni Önnek egy kineziotape-t a bokájára. Ha fel szeretné gyorsítani a regenerációt, és mihamarabb szeretne fájdalom nélkül járni, próbálkozhat különböző fizikoterápiás eljárásokkal, pl. a lökéshullám-kezeléssel. Látatlanul nehéz megmondani, hogy ízületi gyulladás is van-e a háttérben. Ezt akkor lehet megállapítani, ha felkeres egy orvost vagy gyógytornászt, akik hosszabban kikérdezik, és abban is segítenek dönteni, hogy készüljön-e röntgenfelvétel a bokájáról. Mihamarabbi gyógyulást kívánva, Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Halolaj

Üdvözletem,

Elnézést a zavarásért, segítséget szeretnék kérni az alábbiakkal kapcsolatban. 43 éves vagyok, komolyabb ízületi problémáimra (Non-rad axiális spondyloarthritis, lezajlott sacroileitis, enthestistis stb) kiegészítésként többen ajánlották a halolajat.

Két termék közt gondolkodom, de nagyon nem értek hozzá és a rajtuk szereplő adatok nem tudom mit jelentenek pontosan. Az árukban és összetevőikben is hatalmas a különbség.

Az egyik termék a EQ PURE ARCTIC OIL és az összetevői az alábbi oldalon (ingredients alatt) megtalálhatóak (Itt olvastam egy hölgyről, aki hasonló problémákkal küszködött és viszonylag segített neki ez az olaj. Valószínű ez a reklám része, de hogyha beteg az ember valamibe kell kapaszkodni s erőt meríteni):
https://eqology.com/product/our-products-en/eq-pure-arctic-oil-lemon-en/

A másik termék a Nature & Vitality Halolaj 100% Omega-3 és E-vitamin
https://www.provitamin.hu/nature-vitality-halolaj-100-omega-3-es-e-vitamin-c66-p83664.html

Képként is csatolom a két termék adatait.

(Nagyon sok minden kipróbáltam már és nagyon nem mindegy hogy mit használok és mennyit fizetek éppen az adott termékért. Nem probléma hogyha drágább, csak használjon is, hogyha minőségileg jobb. Hálás lennék, hogyha valamilyen érv végett, elbillenne a mérleg nyelve valamelyik felé, mert laikusként nem tudok dönteni)

Segítséget szeretnék kérni, hogy melyik terméket érdemes használni az adott problémáimra?

Köszönettel, Miki

Válasz:

Kedves Földi Miklós! Manapság nagyon nehéz a rengeteg termék közül választani, és valóban sokszor nem egyértelmű, hogy mi alapján hozzuk meg a döntésünket. A két termék között olyan értelemben nincs lényegi különbség, hogy mindkettő hasonló anyagokat tartalmaz, de érdekes módon a drágább termékben van kevesebb hatóanyag. Ennek oka az lehet, hogy a drágább termék egy fenntartható gazdaságból származik, azaz nem túlhalászásból, vagy embertelen körülmények között tartott állatokból vonták ki, nem erre kitenyésztett halakat használtak fel, hanem a halakban természetes mennyiségben jelen lévő anyagot tették az üvegbe. Tőkehalból, és nem más haltípusból vonták ki. ami Árában benne van az állatok humánus felhasználását biztosító rendszer, a következő generációnyi hal fenntartási költsége, a minél természetesebb élettér biztosítása. Épp ezért kapott a termék rengeteg kimagasló tanúsítványt, amivel az olcsóbb nem rendelkezik. A drágább garantálja, hogy az üvegben az van, amit ráírtak, és a gyártási folyamat minden része több bevizsgáláson esett át. Az olcsóbb terméknél szembetűnő az omega-zsírsavak többszörös mennyisége, de ezek eredete nincs bevizsgálva olyan szigorú eszközökkel, mint a drágább termék esetén. Annyit tudunk, hogy tisztított természetes halolaj (azaz valamilyen finomítási eljáráson mindenképp átesett), nem tőkehalból, „hanem lazacból és más tengeri halakból” származik, ami elég homályos megfogalmazás. Feltehető, hogy dúsították, mivel a természetes eredetű drágább termékben lényegesen kevesebb az összetevők mennyisége. Az Ön gyógyulása szempontjából tehát egy kérdésre kell választ adnia: fontos-e Önnek, hogy bizonyítottan természetes, nem dúsított, nem feldolgozott olajat vegyen egy fenntartható gazdaságból (melynek bizony ára van), vagy megfelel a bizonytalanabb származású, feltehetően feldolgozott, kivonatokkal dúsított, azaz komoly átalakuláson átesett olaj, mely cserében pénztárcabarát? Üdvözlettel, Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Röntgen eredmény kiértékelése

Tisztelt Doktornő /Doktor Úr!

A segítségét szeretném kérdezni a röntgen eredményem megértésében:

A nyaki lordosis íve elsimult. A ventralis peremeken csörképződmények vannak. A csigolyatestek és a zárólemezek épek. A CIV. - V, valamint V-VI.rés szűkebb, egyebütt a porcrések norm. tágasságúak. A csigolyák mésztartalma szabályos.

A háti kyphosis és a lumbalis lordosis íve megtartott. A ventralis és oldalsó peremeken csörképződések vannak, valamint a D perinc középső szakaszán kapocsképződések is megfigyelhetők. A csigolyatestek és a zárólemezek épek. Az L I. - II.rés beszűkült, valamint az LII. csigolya 2mm-t ventral felé csúszott, egyebütt a porcrések norm. tágasságúak. A csigolyák mésztartalma szabályos.

Az ízvápák és a femurfejek szabályosaj. Az ízületi rések norm. tágasságúak. Az acetabulumok felső peremsarkai megnyúltak. 

Nagyon köszönöm előre is a segítségét. 

Üdvözlettel :Gabi 

Válasz:

Kedves Gabi! A rtg alapján a nyaki gerinc íve elsimult, illetve mind itt, mind az alsóbb szakaszon kis csontkinövései vannak, továbbá az ágyéki szakaszon kissé előre csúszott a II. csigolya. Alapvetően egy rtg felvétel az Ön panaszai nélkül csak egy "speciális fénykép". Ezért mindenképpen orvosi konzultációt javasolnék. Minden jót kívánok! Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Szalagszakadas

Tisztelt Doktor úr 

Lányom négy hete leesett lépcsőn .

Nagyon kiment a térde rtg negatív lett de visszament és kértek mr

Az elkészült legyenszives megnézni mit írták mert nem vagyok nyugodt. 

Rögzítőt hord nagyon fáj a lába, duzzadt a térd és a boka.

Azt mondta a doktor erős gyógytorna légyen.

Köszönőm a válaszát

Egy eü dolgozó .

 

 

Válasz:

Kedves Ildikó! Az MR alapján kis törés látható a , valamint az elülső keresztszalagja szakadt részlegesen, illetve a patella oldal irányba elmozdult. A gyógytorna mindenképp segíthet a lánya panaszain. Természetesen abban az esetben, ha a fájdalmai erősek, érdemes visszamenniük a kezelőorvosukhoz, hogy segítsen a megfelelő irányba mozdítani a gyógyulást. Mielőbbi gyógyulást kívánok!
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Mütét után flabélos

Tiszteltet  Doktor úr!  

Egy ugrás miatt  eltörött  a bokám . Pontosan a fibulán a syndesmosis magasságában ferde törés volt látható . A felső  ugró izületben  laterál irányú  subluxatio van.  Megmütöttek  , csavarozták. Kérdésem az lenne hogy használhatok e még flabélos gépet ha igen mikortól ? Kis fokozatra gondoltam . Köszönöm szépen válaszát! 

Válasz:

Kedves Anna! A műtétet követően 6 hétig semmiképpen nem javasolnám! Sőt utána is csak orvosi engedély mellett. Mindenképpen kezdje meg a rehabilitációt, majd a gyógytornásszal, orvossal megbeszélve térjen vissza a flabéloshoz. Mielőbbi jobbulást kívánok!
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Állandó derékfájdalom

Tisztelt Dr Nő/ Ur!

El volt törve a jobb lábam (V. metatarsus)

Öt hétig volt gipszem. Már a gipszben kezdődött a derékfájdalom ami nem múlt el (3 hónapja)

Mindkét lábba combig sugárzó erős fájdalom.

MR-i vizsgálaton a következők szerepelnek.

L II-III-bal neurofarmen területén 9 mm átmérőjű éles kontúrú folyadék jelmenetel képlet különül el. amely az L 2 gyököt dislocalja.

L IV-V korong centralis bal paramedialis és foraminális protusio-ja  a ventrolateralis subarachnoidalis teret szűkiti.

 

Vélemény:

 

Scolisosis thoracolumbalis.

Spondylarthrosis lumbalis.

Mulisegmentalis discus degeneratio.

Gyöktasakcysta az L II-III-ban neuroforamenben amely az L 2 gyököt irritálhatja.

Protrusio disci intervertebralis L IV-V, amely a bal L 5 gyököt irritálhatja.

 

Kérdésem

 

Mivel lehetkezelni? Masszázs? lszappakolás? Torna? Melyik hatásosabb? Mennyi idő után?

Állandó fájdalomcsillapitással élek csak ugy tudok dolgozni (állómunka)

Nem hinném hogy már el tudom átni a munkám.

 

Mennyi idő után várható javulás?

Nagyon fáj a bal oldalam inkább de a jobb lábba is sugároz.

Mi nyomja? a ciszta vagy a sérv?

A cisztát nem lehet leszivni?

 

Válaszát köszönöm

 

Tisztelettel:

 

Szemeti Anikó

 

Válasz:

Kedves Anikó! Érdemes lenne fizikoterápiával (UH, elektroterápia stb) kiegészíteni a gyógyszeres kezelést, valamint a gyógytorna is sokat segíthet. A cisztát le lehet szívni, ha az egyéb kezelések nem segítenek, de erről mindenképpen a kezelőorvosával kell konzultálnia. Amíg nem találja meg az Ön számára leghatékonyabb kezelést, nehéz megválaszolni, hogy mennyi idő után várható javulás.. Én mindenképpen a konzervatív kezelések kipróbálását javasolnám, kiemelve a gyógytornát. Ezen belül is a McKenzie módszer lehet egy jó választás. Mielőbbi javulást kívánok!
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Ortopédia

Mit lehet tenni ? 

Műtét?

Válasz:

Kedves Kérdező! Az MR alapján nem gondolnám, hogy műteni kell, ám lényeges kérdés, hogy mik a pontos panaszai? Igénybe vette-e bármilyen kezelést a korábbiakban? stb. Amennyiben még nem konzultált szakorvossal, szakemberrel, akkor azt pótolja! Én a műtét előtt a konzervatív terápiák kipróbálását javasolnám: elektroterápia, UH kezelés, gyógytorna stb. Mielőbbi javulást kívánok!
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Lelet értelmezés

Tisztelt Dr. Nő /Úr!

Röntgen leletemmel kapcsolatban kérném segítségüket, melyben ez áll : az ízületi rések jobb oldali túl súllyal szukebbek. Mk. Patella kissé caudal felé helyezett. Panaszaim erős térd fájdalom, instabilitás, gugolasi, térdelesi, lépcsőzésnél esetenként összecsuklasi problémák. Korábban térdre estem 2x is. Köszönöm válaszukat. 

Válasz:

Kedves Anett! A rtg alapján térdkopása van, amelynek mértékét a lelet alapján lehet megállapítani, valamint kissé elmozdult a térdkalácsa. Mindenképpen javasolt a gyógytorna, amelynek rendszeres gyakorlása nagymértékben csökkentheti a panaszait. Emellett a fizikoterápiás (UH, elektroterápia) kezelések is sokat segíthetnek. Tehát mindenképpen forduljon szakemberhez! Mielőbbi javulást kívánok!
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Ortopédia, csontkinövès

Tisztelt Doktor Úr/Nő.

A kislányom 1 èves, jàtèk közben észrevettem, hogy a jobb oldalàn a bordàn körülbelül a cicije alatt 2-3cm -re van egy borsónyi kis gümő. Elvittem a gyerekorvoshoz, aki azt mondta, nem mozog, nem fàj neki mikor nyomogatta, nèzegette, adott beutalót az ortopédiaàra, de pont 2 hèt múlva...

Mi lehet ez? Nagyon aggódom  :(

Esetleg találkoztak màr ilyen jellegű dologgal? Esetleg magánrendelésre vigyem hamarabb?

 

Köszönöm megtisztelő vàlaszàt.

 

Válasz:

Kedves Brigitta! Nem valószínű, hogy komoly dolog van a háttérben. Lehetséges, hogy egy zsírcsomó, izomcsomó, amit kitapintottak. Természetesen látatlanul nehéz erre pontos választ adni. Az azonban, hogy nem okoz fájdalmat, mindenképpen megnyugtató. Amennyiben nem növekszik gyorsan, nem fáj, azt gondolom, várhatnak 2 hetet. Üdvözlettel, Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Szertorna

Tisztelt Doktor úr / Tisztelt Doktornő !

Kérdéssel fordulnék Önhöz . Kislányunk 8 és fél éves , és körülbelül 1 éve rendszeresen szertornázik. Nagyon tehetséges és különféle díjakat is már nyert. Ami számomra a legfontosabb az hogy nagyon élvezi ezt a sportot semmiféle mozgásszervi fájdalma, problémája nincsen..  Most jelenleg fél hobbi, fél verseny csoportba jár ami heti 3x1,5h edzés + 30perc erősítést és nyújtást jelent. Képzett edzők foglalkoznak velük a szertorna szakosztályon belül.  Az edzések száma belátható időn belül biztos nem fog emelkedni illetve nem is szeretnék hogy többe járjon. Kérdezném hogy ez az edzés mennyiség okozhat esetleg valamiféle mozgásszervi problémát illetve valamiféle vizsgálattal lehet-e rendszeresen kontrollálni az esetleges  testi változásokat. Számunkra fontos hogy a lányunk sportoljon és az egészsége is megmaradjon.  Várom megtisztelő válaszát !

Válasz:

Kedves Tam T! Sajnos a kérdésére nem lehet pontos választ adni, ugyanis elég sok tényezőt kell megvizsgálni, a családban megjelent betegségektől kezdve, egészen a gyermek testalkatáig. Azt javaslom, hogy rendszeresen vigyék sportorvosi szűrésekre a kislányukat, ezzel folyamatosan kontroll alatt tarthatják az esetlegesen kialakuló panaszokat. Eredményes szertornázást, valamint minden jót kívánok Önöknek! Üdvözlettel, Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Ismerje meg szakértőinket!